BAĞ-KUR prim farkı kesintileri iade ediliyor

A -
A +

"Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 4/b'li (Bağ-Kur) Sigortalıların prime esas kazançlarının yükseltilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumunun geriye dönük incelemelerinin neticesiyle yanlarında çalıştırdıkları işçilerden daha düşük beyanda bulunan Bağ-Kur sigortalılarının primleri yükseltilmiş ve pek çok meslektaşımız da bu durumdan etkilenmiş, ilgili borçlar hesaplarından hiç haber tebligat yapılmadan SGK alacaklarından kesilmiştir.
Gerekli girişimler Konfederasyonumuz tarafından yapılmış ve SGK Başkanlığı tarafından 2013-2014 Eylül ayları arasındaki prim yükseltme farklarının iptal edildiği ve 23 Mart 2015 Pazartesi'den itibaren bu kesintilerin geri ödeneceği belirtilmiştir.

Hesaplarını eksik alan BAĞ-KUR ile ilgili kesinti yapılan meslektaşlarımız; 23 Mart 2015'ten itibaren bağlı oldukları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine bir dilekçe ile müracaat ederek, kesinti iadelerinin yapılacağı banka ve hesap bilgilerini iletmeleri gerekmekte olup bildirim yapmayan meslektaşlarımızın kesinti iadeleri ise T.C. Ziraat Bankası aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve SGK Bürokratlarımıza meslektaşlarımız adına teşekkürlerimizi sunarız."
Taylan Küçüker-Eczacı Gözlükçü (Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi)

Bu motordan nasıl kurtulurum?

"Feridun Ağabey, bundan on beş sene önce, 2001 krizi sebebiyle hayatım allak bullak oldu. İş yerim kapandı. Otomobilimi satmak zorunda kaldım. Bir iş yerinde kullanılan motosikletim vardı onu da aynı oto galerici vasıtasıyla sattım. Paramı da aldım. Aracı kuruma da devir işlemini yapması üzere noterden vekâlet verdim. Çok buhranlı bir dönemdi. Gerisini takip edemedim. Aradan on sene geçtiğinde bir başka vesileyle Türk Telekom'un hukuk servisinden bir icra ihbar yazısı geldi. Yazıda borcumdan dolayı adıma kayıtlı motosikletime el konulduğu bildiriliyordu.

Şaştım kaldım. Ben motosikleti satalı on sene olmamış mıydı? Demek ki devir yaptırılmamıştı. Meğer on senedir benim adıma o kimse kullanıyordu. Maliye'ye gittim. Son sekiz senesinin vergisi de ödenmişti. Kalan iki senenin borcunu ödedim ama bu defa motora nasıl ulaşacaktım? Motoru on sene önce kime satmıştım? Motor şimdi nerede idi? Hiçbirini bilmiyorum. Aradan geçen beş senedir de maliyeye yılda bir defa vergisini ödüyorum. Ne motordan ne sahibinden haberim var. Ne kim olduğunu hatırlıyorum? O aracı oto galerisi de yerinde yok. Ne oldular bilmiyorum. Ama motor resmiyette hâlâ benim adıma kayıtlı. Ben bu durumda ne yapacağımı nereye müracaat edeceğimi de bilemiyorum. Bu konuda nereye ve kime hangi kuruma müracaat etmeliyim? Bu konuda size bir açıklama gelirse ve beni bilgilendirebilirseniz sevinirim."
Rumuz "Mağdur"-İstanbul

Akbank Genel Müdürlüğü'ne güvenebilirsiniz

Akbank'ın internet sitesine girin bakın "Bugün sizin için ne yapabiliriz?" diye yazar. Akbank'ın müşterilerine hizmet kalitesi gerçekten iyidir. Bugün aşağıda derdini anlatan okuyucumuzun yaşadığı lüzumsuz sıkıntıdan da umarım okuyucumuzu kurtaracaktır. Diyor ki okuyucumuz:
"Sayın Feridun Ağabey, Akbank'ta kefil olduğum birisinin borcunu, avukatına elden ödedim. Avukat parayı bankaya yatırmış. 25.04.2009 yılında beş taksitte ödedim ve avukat borcun bittiğini söyledi.

10.10. 2013 tarihinde ise her şeyimize haciz geldi ve şoke olduk. Meğer avukat dosyayı icradan almamış. Akbank da bu dosyayı G.V. isimli bir şirkete satmış. Kocaeli'de bulunan, Akbank'a bağlı Krediler Genel Müdürlüğünde zar zor birileriyle görüştüm. Borcu ödediğime dair elimdeki makbuzlarla birlikte dilekçe verdim. Hiçbir sonuç alamadım. Ya dosyamı icradan geri isteyin takip bitsin, ya da hacizlerimi kaldırtın diye verdiğim dilekçemden de sonuç alamadım. Ben bir esnafım ve çok mağdur durumdayım.

Bankaya da ödediğim makbuzlarla birlikte tekrar dilekçe ile gönderdim, hiçbir geri dönüş olmadı. Bu nasıl iş anlamış değilim. Çaresiz kaldım. Genel Müdürlüğe sesimi ulaştırabilir misiniz? Benim bu mağduriyetimi giderirlerse minnettar kalırım."
Ahmet Ergüden-Niksar/Tokat

Döviz kuru listesine "riyal" de eklendi

"Eskiden beri gazetenize aboneyim. Bizler Müslüman insanlarız, bizim umremiz oluyor, haccımız oluyor. Gazetenizde günlük yayınlanan para birimleri arasına riyal de konulsa" diyen Tekirdağ Velimeşe'den Sayın Zülküf Bilgiç Beyefendi, hatırlatmanız üzerine ekonomi servisimiz eskiden olduğu gibi döviz kurlarına riyali yine eklemiştir. Selamlar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.