Biz de öğretmen olmak istiyoruz

A -
A +
"Ben geçen yıl Gazi Üniversitesi Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliğine kaynak teşkil eden Endüstriyel Teknoloji Bölümünden mezun oldum. Öğretmen atamaları ülkemizin her ne kadar kanayan yarası olsa da bazı şeyleri kabullenmek gerekiyor diye düşünüyorum. Yani demek istediğim devletimiz her mezun olan öğretmeni atamak ister yalnız bunun için imkânlar el vermiyorsa da sabredip beklemek gerektiğini düşünüyorum.
Mailimle beraber göndermiş olduğum yazı, aslında benim de atamalarla ilgili durumumu arz ediyor. Yalnız bizim durumumuz gerçekten çözülemeyecek ya da anlaşılamayacak bir durum değil.
Sizden ricam gönderdiğim bu yazımın gazetenizde paylaşmanız ve sesimize kulak vermeniz. Yazım genel olarak Başbakanımıza ithaf edilmiş bir yazı. Şunu belirteyim ki bu isteğimi yazarken Başbakanımızı rencide edecek bir üslup kullanılmamış olup her şey saygı çerçevesinde aktarılmaya çalışılmıştır. Yardımcı olursanız bizleri çok mutlu edersiniz.
           Kenan Çam-Gazipaşa/Antalya


Bursa-Osmangazi Nüfus Müdürlüğüne teşekkür ediyorum

Feridun Ağabey, herkes size derdini bildiriyor. Ben de teşekkürümü bildirmek istiyorum. Bütün devlet dairelerinde olduğu gibi, nüfus müdürlüklerinde de işlerimiz çabuk bitmez, işimiz saatlerce bekledikten sonra ancak hallolurdu. Kızımın hüviyet cüzdanını değiştirmek için gittiğimiz, Bursa-Osmangazi Nüfus Müdürlüğünde bunun tersini gördük. Nüfus müdürlüğüne girip kimlik değiştirme işimiz inanın sadece 5 dakika sürdü. Bürokrasiyi bu kadar azaltan, kolaylaştıran herkese TEŞEKKÜR ediyorum.
         Mustafa Erim-Muradiye/Osmangazi/Bursa


Kredi kartıyla altın satışı niçin yasaklandı

"Malum bireysel kredi kartıyla taksitli altın satışı yasaklandı. Bu niye yapıldı anlamak gerçekten zor? Bu yasaklanınca finansman ihtiyacı olan bireysel kullanıcılar bankaların faiz tuzağına düştü. Kredi kartıyla yıllık vade farkı % 6-7 iken banka kredisinde bu oran asgari % 15-17 oldu. Kim kazandı? Tabii ki bankalar... Ekonomi yönetiminden talebimiz, taksitle kredi kartlı satış uygulaması serbest bırakılsın. Kart limitleri düzenlensin bu konuda bankalara da sorumluluk verilsin. Bankalara özel limit konulsun. Kredi kartı batak alacak yüzdesi yüksek olan banka kredi kartı veremesin. Taksitli alışveriş kartları özel olsun. Bu kartın taksiti nakit yatırılsın, taksite taksit olmasın.  Ve zamanında iki ay üst üste ödemeyen asgari bir yıl veya o kartın borcu bitinceye kadar kart limiti de olsa taksitli alışveriş yapamasın. Altın, ticari hayata ne kadar çok girerse o ekonomide canlanma olur, hareket olur, bereket olur. İnsanları faiz illetinden kurtarmanın en kolay yolu faizsiz finansman temin yollarını çoğaltmaktan geçer.
          İsmi mahfuz-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.