Murad-ı Münzavi'ye saygısızlık olmaz mı?

A -
A +

Kültür Bakanlığının saygıdeğer yetkililerine sesleniyorum. Geçen 1.8.2014 Cuma günü Eyüp-Nişanca semtinde bulunan, İstanbul'un en büyük üç evliyasından biri olan Murad-ı Münzavi hazretlerinin türbesini, çok uzaklardan gelen misafirlerimle ziyaret ettim. Türbenin restorasyon çalışmasına girmiş olduğunu gördük ve sevindik. Fakat restorasyon yapılan kısmı görmek için biraz gezdiğimizde gördüklerime inanamadım. Kelimenin tam anlamıyla şoke oldum! Restore edecekleri odaların restoresi daha tamamlanmadan alelacele odaların üstüne ne amaçla kullanacaklarını yazan levhalar asılmış bile. İşte o levhalardan biri "NEY" yani ney odası olacakmış.

Buradan saygıdeğer yetkililere sesleniyorum. Konya'da Mevlana hazretlerine yakıştırılan ve Mevlana hazretlerinin türbesine sonradan konulan ve artık bir türlü çıkarılamayan ney çalgı aleti gibi şimdi de bu mübarek evliyanın türbesine ney odası mı reva görüldü? Murad-ı Münzavi'nin türbesine bu saygısızlığı kim yapıyor? Kültür Bakanlığımızın bu laubalilikten haberi var mı? Bir öğretmen olarak merak ediyorum çalgı odalarının türbelerde ne işi olur? Hangi akademik literatürde hangi bilimsel kaynakta bu var?

Lütfen bir vatandaş olarak siz saygıdeğer yetkililerden istirhamım evliya türbelerine çalgı aletlerini sokmayın. En az minibüs şoförü kardeşlerimiz kadar hassas olmanızı bekliyorum. Onlar minibüste giderken mezarlıkların önüne geldiklerinde hemen müziği kapatır. Manevi değerlerimize sahip çıkmanızı bekliyorum.
Mehmet Serhen-İstanbul

Okunmuş kitaplarınızı gönderebilirsiniz

Ne mutlu dertlerimizi anlatabileceğimiz bir yerimiz var. Dert ve dileklerimizi tüm Türkiye ile paylaşım fırsatı verdiğiniz için sizlere minnettarız.

Feridun Ağabey çok uzun bir süre Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu D-15 Koğuşunda cezamı çekmek üzere kalacağım. İnsanın başına ne gelirse cahillikten geliyormuş. Bunun farkına biraz geç de olsa vardım. Kendimi geliştirmek için resim yapıyorum, kitap okuyorum, spor yapıyorum.

Sizden ve okurlarımızdan isteğim ellerinde okumuş oldukları kitaplardan, dergilerden, yabancı dil kitaplarından vb. tarafıma göndermeleri. Koli ücreti tarafımca ödenecektir. Alıcı ödemeli de gönderebilirler. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Hüseyin Atkan-Kırklareli

Bebeğimizi bizden kaçırıyorlar!

Kızımın kocası N.B. E. ve ailesi annesi M.S.E. ile ablası S.E. torunumu çaldılar. 13 ay önce doğum yaptı ve iki gün sonra kocası N.B.E. başına şiddetle vurması sonucu beyin kanaması geçirdi. Aylarca yoğun bakımda kaldıktan sonra ailesinin desteğiyle hayata döndü. 13 aylık olmasına rağmen bebeğini hiç tanımıyor. Tüm hukuk savaşımıza rağmen kocası N. ve ailesi, bebeğimizi sürekli bizden kaçırıyorlar. Kadına şiddet haberleri nedense hep varoşlarda aranıyor. Kadına karşı şiddetin okumuş elit kesimde olduğunu ve bu kesimde olunca daha tehlikeli olduğunu söylemek istiyorum. Dışarıda işinde gücünde saygın gözükerek insanları yanıltabiliyorlar. Nedense medya hep gariban kesimin haberini yapıyor. Asıl şiddet eğitimli kesimde olandır. Medya bu kesimin haberini yapmaktan nedense çekiniyor.
Bu dediklerimin doğruluğuna inanmazsanız 16 Eylül'de davamız var. Neden eğitimli kesimde olan şiddeti yazmaya çekiniliyor? Eğer kızımın bu yaşadıkları Avrupa'da olsaydı medya bu kadar sessiz ve ilgisiz olmazdı. Neden medya bizim derdimize ilgisiz kalıyor?

Annesi Nuran Yelken-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.