Sağlık Bakanlığı "Melek" kızı kurtarabilir mi?

A -
A +
Sağlık Bakanlığı yetkililerine seslenmek istiyorum. Yukardaki epikriz raporunu gönderdiğim kızım Melek'in anne karnındayken idrar kesesinde büyüme olduğunu biliyorduk. Doğumu geciktirmek için en son noktaya kadar gittik. Çünkü idrar kesesindeki büyüme böbreklere zarar verme aşamasına gelmişti.
18 Mayıs'ta doğum gerçekleşti ve 19 Mayıs'ta mide yırtılmasından dolayı ameliyat oldu. Bundan yirmi gün sonra "bağırsaklarda tıkanıklık var" dediler yine ameliyat oldu ve bu zamana kadar ağızdan beslenmedi ve idrarını kakasını yapamadı.
Ayrıca idrar kesesi de çalışmıyor ve mesanesinin şekli değişik. Sonra bağırsakları dışarı alma operasyonu gerçekleştirdiler. Bağırsakları da dışarı aldılar. Daha sonra 31 /07/2014 günü devamlı damardan mama alması sonucu safra kesesinde taş oluşmuş, safra kesesini de aldılar. Aynı zamanda bağırsaklara yeniden baktılar. Bize dedikleri şu: "Bağırsağa hava veriyoruz, kaka ilerliyor, bağırsaktan aldığımız doku sonuçlarında da bir terslik yok, siniri var ya omurgası görev yapmıyor ya da beyin komut yollamıyor, en son olarak bekleyeceğiz" dediler... Türkiye'deki hastanelere ve hekimlerimize çok teşekkür ediyoruz ama bu bekleme süresinde Sağlık Bakanlığımız kızımın başka bir hastanede başka bir ülkede veya her nasılsa tedavisini sağlayabilir mi? Sağlık Bakanımızdan bizim derdimizle de ilgilenmesini ve Melek kızıma yardımcı olmasını diliyorum."
 


ALLAH BAŞKA KEDER VERMESİN
İstanbul'dan "benim derdim büyük. Aslında benim derdim, benim gibi SSK'sı asgari ücretten ödenenlerle aynı. Yani ben 19 senelik SSK'lıyım. Birkaç sene sonra primlerim dolacak ve ben Allah ömür verirse yine çalışıp primlerimi ödeyeceğim. Fakat işte derdim de tam burada başlıyor. Yani ben ve benim gibiler asgari ücretten prim ödedikçe emekli olduğumuzdaki emekli maaşlarımızın düşük olmasından gittikçe de düşecek olmasından şikâyetçiyim" diyen Fahri Sarı, derdin çaresini aslında siz de biliyorsunuz, düşük prim ödeyince düşük emekli maaşı olacak elbette. Bence sadece emekli maaşına göre gelecek düşlemek yerine kendinizi bu can bu bedende olduğu müddetçe çalışmaya göre konumlamanız gerek. Allah başka keder vermesin.


DERDİNİ ANLAT YAYINLANSIN
> Adres: Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL 
> Faks:  0212 454 31 00
> Email: birderdimvar@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.