Vergi borcu ödemede kredi kartı neden kullanılmıyor?

A -
A +

Enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Anlaşılan devlet bürokrasisi henüz 1950'li yılların Halk Partili memur anlayışından kurtulamadı. Örnek mi istersiniz? En son firmamıza gönderilen vergi dairesinden gelen yazı. Vergi borcundan dolayı bir sürü tehdit. İcra vs. İyi de sayın vergi dairesi yetkilileri, Meclis'te görüşülen bu Torba Kanun neyin nesi? Benim anladığım bu kanunla yapılmak istenen devlete borcu olan vatandaşlara-firmalara ödemelerinde kolaylık yapalım da borçlarını ödesinler, düşüncesidir. Çok da mükemmel bir uygulamadır.
Seçim arifesinde firmaya yazı gönderiyorsun. Yoksa bu yazı da hükümete karşı bir proje midir? Tesiri ne olursa olsun liderimiz Recep Tayyip  Erdoğan Bey'e belki birkaç oy az çıksın gayretkeşliği midir?
*Vergi borcu ödemede kredi kartı neden kullanılmıyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeniyormuş. Her ay ödenen vergiye kredi kartlı ödeme kolaylığı yapma yılda iki defa alınan vergiye yap, bu nasıl mantık?
*Bankalar vergi-SGK borcu gibi devlete yapılacak ödemelerde kullanmak üzere çok düşük vade farkı ile ticaret erbabına kredi niçin vermez?
*İşletmemizin SGK borcu yoktur. Bunun iki sebebi var. SGK ödemesi kredi kartıyla yapılıyor.
Zamanında ödenmeyince gelecek ayki ödeme indirimsiz oluyor. O zaman mali müşavir uyarıyor. "Bak SGK ödemesinde indirim kalkıyor, ödemeyi yapın" diye ikaz ediyor. Firma da bunu hemen ödeyip borç birikmiyor.

Vatanını ve liderini seven bir mükellef

Açlık grevine başlayan Murat'a yazık değil mi?

Murat'ın derdini 17 Temmuz'da yayınlamıştık ve demiştik ki:  
"Ben Ankara Sincan Açık Cezaevinden Mersin Anamur'a özel sevk ile 07.03.2014 tarihinde sevk edildim. İstemez olaydım. O günden itibaren başıma gelmeyen kalmadı. Aynı gün Ankara-AŞTİ'de K..... Turizm firmasından saat 24:00'e, Mersin Anamur'a bilet aldım. Otobüse bindiğimde koltuğuma hamile bir bayan oturtulmuştu. Beni indirdiler.
Hemen Adana'ya, oradan Mersin'e ve geç kalmayayım diye acilen Adliye'ye gittim. 08.03.2014 günü saat 09:00'du. Savcı Bey geç geldi ve bana yardımcı olmadı. Tutanak tutuldu ve açık hakkımın yakıldığı söylendi. Ne yapacağımı bilemeden firari duruma düştüm.
1 yıl disiplin cezası, 15 gün hücre cezası aldım. Üstüne bir de Çankaya Belediyesi'ndeki işimi kaybettim. Kendim % 69 görme engelliyim. Sincan Açık Cezaevi Dosya No: 2014/111.
Sesimi Sayın Adalet Bakanımıza duyurmanızı rica ediyorum. Murat Zengin-Sincan/Ankara"
Ama aradan geçen sürede Murat'ın sıkıntısı giderilmediği için Murat 5 Ağustos 2014' tarihi itibarıyla cezaevinde açlık grevinebaşladığını yazıyor ve "Feridun Ağabey konunun takipçisi ol" diyor.
Bu gencin hayattan murat alması için elimizi uzatmak varken, bu ilgisizlik niye? Bir gencin feryadına kulak tıkamak bize reva mı?

Silivri sahilde denetim yok mu?

Silivri Belediyesine bağlı Selimpaşa sahilinde bulunan tüm piknik yapma ve oturma alanlarında bir masa fiyatı 60 TL. Bu fiyatlara buralarda normal bir aile gelip oturabilir mi? Kim oturabilir? Tüm deniz kenarı boyunca Belediye'nin kiraya vermiş olduğu alanlar bu şekilde... Merak ediyorum bu yerlere belediyenin verdiği bir fiyat yok mu? Belediye buraları hiç denetlemiyor mu? Yoksa belediyenin bilgisi dâhilinde mi oluyor bunlar?
Bu uçuk fiyatlara bir an önce son verilmesini ve belediye tarafından buraların kontrol edilmesini ve vatandaşın fahiş fiyatlardan kurtarılmasını talep ediyorum.
Çatalca Belediyesine bağlı piknik alanlarında da bir masa  40-50 TL gibi uçuk fiyatlarda. Üstelik İnceğiz Köyünde girişte tarihî mağaralar var. Orada da girişte fiyatlar 15 TL'den başlıyor. Çatalca Belediyesinden de bu çok uçuk fiyatları bir an önce sonlandırmasını talep ediyorum.
            Vatandaş-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.