Aracımla neden kendi sigortam ilgilenmiyor?

Sesli Dinle
A -
A +

Feridun Ağabey yaklaşık 2 ay önce bir kaza oldu. Ben aracımı park ettim. Yasak da değil.

 

Aracımın yanına geldiğimde kaputun üzerine bir sevkiyat kamyonu palet düşürmüş. Şoför oradan ayrılmış. Sevkiyat getirdiği markette olan görevli ‘tanıyoruz şoförü’ dedi.

 

Telefonla aradım, telefonuma çıkmadı. Kamyon kendilerinin olduğu söylentisini duydum.

 

Saatlerce bekledikten sonra akşam geri dönüş yaptı. Arabanın yanında polisi aradım, kayıt alınması için gelemeyeceklerini söylediler, şoke oldum! Şoför ertesi günü geldi. Sigortasını ve kendisinin bilgilerini aldım. Servisten randevu aldım. Aracımı servise bıraktım. Kaskom olduğu için halloldu. Sigortam, karşı tarafın trafik sigortasına rücu tutar gönderildiğini söyledi. Bugün neredeyse 2 ay olacak, bir expertiz aradı. ‘Aracınız için değer kaybı talebi oluşturdunuz mu?’ diye sordu. “Biz yaparız” dedi şaşırdım!

 

Sigortamı aradım, “ister kendiniz açın araç değer kaybı, ister arayana verin’ dediler. Expertiz ‘Noterden vekalet gönderin ben sizin işlerinizi takip ederim’ dedi ve ‘sigortacınızı aramayın yoksa üzülürüm benim kazancım olmaz çünkü’ dedi...

 

Feridun Ağabey sizden ricam bu durumu yetkililere, sorumlu kişilere iletmeniz; bu kadar saçmalık olamaz. Neden kendi sigortam ilgilenmiyor anlamış değilim

 

Sigorta şirketleri lütfen bu konularda insanları mağdur etmek yerine sorumlu davransınlar.

 

Saygılar…

 

     Zeki Vapur

 

 

 

 

 

Şiirler yazacak, hitabeti düzgün nitelikli nesiller...

 

 

 

Feridun Ağabey, devletimizin ‘çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözünü müjde kabul ederek duygularımı sizinle paylaşmak istiyorum...

 

Yeni dünyada seyahat etmek, yeni bir dil öğrenmek, iyi giyinmek, fotoğraf çekmek vb. gibi şeyler lüks değil ihtiyaçtır. Dolayısıyla bir maaşın insanın karnını doyurduğunu ispatlamaya çalışmak ilkel bir yaklaşımdır. Hele birçok özel sektörde gencecik insanları neredeyse 10 saat iş yerlerinde iflahı kesilene kadar çalıştırıp sadece karınlarını doyuracak ve ömür boyu çalışsa da bir birikim yapamayacak, evlenmeye kalksa düğün yapamayacak kadar (karın tokluğu) maaş verirseniz, elbette bu gençler tarihten sanattan felsefeden edebiyattan anlamaz. Yeni bir yer görecek, bir sanat eseri üretecek, kitap alıp okuyacak, İngilizce Fransızca gibi ikinci bir dil konuşacak; şiirler yazacak, hitabeti düzgün nitelikli nesiller istiyorsak, ekonomiyi de bu medeni hayata ulaşılabilir standartlara çıkarmak gerekir. Ekonomiyi idare etmek de vatan sevgisine dâhildir. Geçim derdini düşünen insan, ortaya gerçek anlamda faydalı bir iş koyamaz. Bilgi, kültür, nezaket, sanat; tarih boyu ekonomik refahla şahlanmıştır. Dünya toplumlarına bir bakın para en büyük güçtür. Enflasyonla mücadelede bu kriterleri de dikkate almak gerekir diye düşünüyorum. Saygılarımla.

 

     Kevser Çakır

 

 

 

 

 

Bizi kuyruktan kurtarın!

 

 

 

Feridun Ağabey, Tekirdağ Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi PTT Şubesi'nde personel eksikliği nedeniyle zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor. İşlem yapmak için saatlerce bekliyoruz. Nüfusu yaklaşık 55 bine yaklaşan mahallemizde PTT Şubesi'nde tek bir gişe çalışıyor. İşlem yaptırmak, fatura ödemek ve işsizlik ve emekli maaşını almak isteyen biz vatandaşlar mağdur oluyoruz. Bu mağduriyetin giderilmesi için sesimizi yetkililere duyurursanız memnun oluruz.

 

     Bir Vatandaş

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.