Bu annenin sesini acaba kim(ler) duyacak?

Sesli Dinle
A -
A +

“Efendim ben evli bir çocuk annesiyim. Eşim uzun zamandır işsiz, 52 yaşında. Kiramızı veremiyoruz. Gıda ihtiyacımızı alamıyoruz. Bir de eşim, arkadaşına kefil olmuş arkadaşı ödemedi, yurt dışına gitmiş. Banka icraya verdi, ailem mağdur durumda; bir ekmeğe muhtaç duruma düştük. Kimsemiz yok Allah’tan başka. Gitmediğim kapı kalmadı. Çok çaresiz durumdayız. Çocuklar “baba eve neden erzak yiyecek almıyorsun?” dediğinde eşim utancından çocuğunun yüzüne bakamadı cevap veremedi. Umarım buraya yazmamı yadırgamazsınız. Başka çarem kalmadı. Her yere başvurdu, iş yok. Ailem için mücadele vermeye çalışıyorum. İnsanlık adına yardım edin bize. Allah peygamber aşkına… Bir kapımızı çalan yok. Komşunun internetinden bağlanıyor ve yazıyorum. İletişim bilgimi de ekte sunuyorum. İşsiz olduğu için ev kirasını ödeyemiyoruz. Ev dediğimiz yer de bodrum katına benzer derme çatma bir yer. Çocukların önüne yemek sofrası kurulmaz oldu. Tüp bitti alamadık. Her şey pahalı. Çalışan bile geçinemiyor ki biz çaresiz kaldık. Çocuk okula gidiyor sabah 08’den ikindi 3’e kadar ev de uzak aç bekliyor. Cebine 3 beş lira koyamıyorum. Çocuk yoktan anlamıyor. Beni kahrediyor. Böyle çaresiz kalmayı ancak yaşayan bilir. Birkaç gün önce okulda bizim çocuğa bir arkadaşı demiş ki: “Git sınıftan benim poşetimi getir, sana 1 lira vereyim” Bunu da bana söyledi. Ben de eve geldim. Kızgın bir şekilde eşime “Azabı çek, utan oğlun 1 TL karşılığında arkadaşının hizmetçiliğini yapmış, yazık değil mi de bize bunu yaşatıyorsun?” dedim. Çok pişman oldum. Onun da mücadelesini görüyorum. Elinden gelen mücadeleyi veriyor. Genellikle yaş, meslek vb. sorun oluyor iş bulmada. Çevremiz de yok, eşimin çok ağırına gitti. Kızgınlıkla söyledim, özür de diledim. Çocuğum mahalleden arkadaşıyla tartışmış. Arkadaşı “Tavuk kümesinde kalıyorsunuz” deyip alay etmiş. Çocuklar bu konularda maalesef acımasız oluyor. Arkadaşımın kalbi kırılır diye düşünemiyor. Diğer arkadaşları da varmış yanında. Eve geldi, babasına “Çocuklar bana ‘tavuk kümesinde kalıyorsunuz’ dediler” dedi. Eşim üzüldüğünü beli etmeden “Oğlum canını sıkma bu ayıp değil, imkânımız böyle” dedi. Allah peygamber aşkına insanlık adına yardım edin.

 

Ener Doğan

 

***

 

 

 

Devletime yararlı olsun diye 3 çocuk okutuyorum

 

 

 

“Çok değerli Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan’ım, ben Diyarbakır’dan sizlere yazıyorum. 18 yıldan beridir 15 m²lik bakkal dükkânımda devletime vergimi ödedim. Sayın Bakan’ım inşallah yazacağım bu mağduriyetim benim ve benim gibilerin mağduriyetlerini dikkate alıp yardımcı olursunuz.

 

Sayın Cumhurbaşkanı’mız hazirandaki Bakanlar Kurulunda aile ve sosyal destek paketini açıkladı. Hatta televizyondan bu paketin inşallah her kesime verileceğini söylediğinize bizzat şahit oldum.

 

Ben de bir vatandaş olarak e-Devlet üzerinden başvurdum. Diyarbakır Bağlar Sosyal Yardımlaşma onayladı ve 3 ay süreyle bir destek paketi bizlere ödendi ve kasım ayında e-Devlet üzerinden eşimin adına doğalgaz yardımına başvurduğumda 10 gün arayla hem doğalgaz yardımını reddettiler hem de destek ücretini iptal ettiler.

 

Ne yazık ki defalarca Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvurduğumda bana bu desteğin iptal edildiği, doğalgaz ve elektrik yardımını alamayacağımı söylediler. 15 yıldan beridir bakkallık yaptığımdan ve üzerine basarak kiralık olmasına rağmen ve vergi levhası olmasından dolayı reddettiler. Sayın Bakan’ım, korona başladığından beridir bu küresel krizin etkisiyle iflas etmek üzereyiz. Bu hâlimle devletime yararlı olsun diye 3 çocuk okutuyorum.

 

Hiç yoktan sebeplerle ben ve benim gibilerinin mağdur edilmesi manidardır. Ben özellikle Sayın Bakan’ım resmî olarak dükkânım için kira ödüyorum. Mecburi olarak BAĞ-KUR’luyum ve iki yıldan beridir ödemiyorum bu sebepten dolayı. Adıma kayıtlı olan evim banka tarafından ipoteklidir. Sizlerin bu durumu inşallah el atıp mağduriyetimizin giderilmesini arz ve talep ederim.

 

Sayın Bakan’ım ben Recep Kaya olarak sizlere bu mağduriyetin giderilmesi için 07/11/2022 tarihinde bir mektup yazdım ama bir cevap alamadım. İnşallah bu gazete köşesinde mağduriyetimi duyarsınız. Adresim ve iletişim bilgilerim gönderdiğim mektubumda yazılıdır. Saygılarımla.”

 

Recep Kaya

 

***

 

Teklif ve teşvikiniz için teşekkür ederiz

 

 

 

“Bizim Sayfa ve İrfan Özfatura’nın sayfalarını ilk günden kitaplaştırsanız hem arşiv hem güzel olur. Bunu gazete ile satış şeklinde yapsanız satın alsak” diyen kıymetli okuyucumuz Ünal Demir Beyefendi, öncelikle gazetemizin okuyucusu olduğunuz ve gazetemize değerli görüşlerinizle katkıda bulunduğunuz için çok teşekkür ederiz. Müessesemizin menfaatini düşünen mesajınızı ilgili arkadaşlarımıza bildirdik. Sizlerin gazetemize gösterdiğiniz desteğiniz bizim daha iyi gazete yapmamız için teşvik olmaktadır. Her zaman bizlerle görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Değerli katkılarınız için tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunarım efendim.” F.A.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.