Devletimiz için vatandaşın önemli olduğuna şahit olduk

Sesli Dinle
A -
A +

Bu başlığı atmamın ve bu konuyu ele almamın yüzlerce örneğinden iki somut örneğini ele alıp sizlerle paylaşmak istedim. Biri ülke genelinde diğeri ise Artvin’imizde yaşandı. Gerek yurt içi gerekse yurt dışı ülkelerde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın doğal afetlerde mahsur ve aciz kalmada, hastalıkta, sağlıkta, kazalarda ya da maruz kaldığı herhangi bir sıkıntıda devletimizin vatandaşlarımıza sahip çıkıp seferber olmasına şahitlik ettik ve bu gayretleri takdire şayan olarak gördük.

 

Birinci olayı değerlendirelim... Tarih 23 Mayıs 2023. Artvin-Şavşat Karayolunun 34. kilometresinde seyir hâlindeki kamyonet şoförü Z. T. adlı bir vatandaşımız aracının kontrolünü kaybetmesi sonucu Çoruh Nehri'ne uçtu. Meydana gelen bu elim kaza sonucu vatandaşımız akıntıya kapılıp Çoruh’un azgın sularında kayboldu. Öncelikle kaybolan vatandaşımızın ailesine, yakınlarına acı haberin ardından üzüntülerimizi paylaşmak isteriz. Kazanın hemen akabinde ihbar üzerine bölgeye AFAD ekipleri, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler ulaştıkları kamyonette sürücü Z. T.'yi bulamadı. Nehirde akıntıya kapılarak kaybolduğu belirlenen sürücü için arama kurtarma çalışması hemen başlatıldı. Artvin Acil İl Müdürlüğü’ne bağlı AFAD altı kişiden oluşan Arama-Kurtarma ekibi ve Jandarma Arama-Kurtarma Ekibi (JAK) günlerce nehirde ve baraj gölünde arama yaptı. Artvin Valiliğimiz koordinesinde çevre illerden arama ve kurtarma ekipleri getirilerek kaybolan vatandaşımızı bulmaya çalışıldı. Van, Erzurum ve Ardahan illerimizin Jandarmasına bağlı Sualtı Arama-Kurtarma (SAK) ekipleri, Rize, Erzurum ve Elâzığ AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi ve aramaya devam ettiler. Ayrıca Trabzon ve Hopa’dan gelen deniz polis ekipleri bot ve araçlarla kaybolan vatandaşımızı bulmaya çalıştılar. Bu yazıyı size gönderdiğim gün itibari ile bölgede Artvin AFAD ekipleri iki aya yakındır aralıksız arama çalışması yürütüyor.

 

Her vatandaşımızın kıymetli ve değerli olduğunu, bunca zamandır kaybolan vatandaşımızın bulunması için gece gündüz demeden çalışma yürüten Valimiz Sayın Yılmaz Doruk ve AFAD İl Müdürlüğümüz Kemal Şenlioğlu ve bütün ekiplerimizi bu duyarlı çalışmasından dolayı tebrik ediyorum.

 

Sonuç olarak gerek ülkemizde gerekse yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın başı sıkıştığında devletimizin maddi manevi ve fiziki olarak yanlarında olduklarını görmek ve buna şahit olmak mutluluk verici ayrıca takdir edilecek bir durum. Bunun için vatandaşını koruyan, kollayan, vatanını, sınırlarının güvenliğini sağlayan, milletinin emniyetini sağlayan, sağlık hizmetlerini vatandaşına sunan devletimize “var olsun” diyoruz.

 

     Yüksel Kantar-Artvin

 

 

 

 

 

Şiirlerimi yayınlar mısınız?

 

 

 

“Merhaba, ben Özbekistanlıyım. Birçok şiirim var ve yazmaya devam ediyorum. Kitabım uluslararası alanda yayınlandı. Kendi şiirimi gazetenize göndermek istedim. Eğer hoşa giderse, gazeteye yayınlarsınız. Sizden bir cevap bekleyeceğim. İnşallah daha hızlı cevap vereceksiniz. Teşekkürler” diyen okuyucumuz, öncelikle Türkiye gazetesine gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Gazetemizde siz değerli okuyucularımızın şiirlerinin yayınlanması için bir şiir köşesi vardır. Gönderilen şiirler ilmî heyetimiz tarafından değerlendirilir ve yayın prensiplerimize uygun görülenler elbette yayınlanır. Ümit ediyorum ki şiirleriniz de ilmî heyet tarafından değerlendirilecektir... Saygılarımızla... F.A.

 

 

 

 

 

Alırken bize niye söylemediler?

 

 

 

Feridun Ağabey, geçenlerde elektrik süpürgemiz durduk yerde çalışmaz oldu. Biraz eski modeldi. Ama düzgün kullanıyorduk. Çok da memnunduk. Elektrik düğmesi çalışmayınca bir süre sonra servise götürdüm. Bana dediler ki: “Bu makinenin bir ön tarafta bir arka tarafta filtreleri vardır. Bunları belirli aralıklarla değiştirmezseniz motor yanar. Sizin motor da öyle yanmış.” Sora yeni motor taktılar ve çalıştırıp teslim ettiler. Teşekkür ederken dedim ki: “O zaman bunu satarken insanlara niye söylemiyorlar? Belirli bir süre filtreler tıkansın da motor yansın” diye mi? Demek ki araçların belirli sürede bakımları olduğu gibi böyle elektrikli ev aletlerinin de belirli sürelerde bakımları var. Cihazlarınızın bakımını yaptırmayı lüzumsuz gereksiz görmeyin. Büyük zararlardan kurtulursunuz. Bu konuyu sizin aracılığınızla okuyucularla paylaşmak istedim.

 

     Süleyman Ergül

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.