Lütfen adımı yayınlamayın ama...

Sesli Dinle
A -
A +
“Feridun Ağabey, Ankara Etimesgut'ta özel bir lisede çalışıyorum. Yılda 9 ay, asgari ücret kadar maaşım var. Başka hiçbir sosyal hak söz konusu değil. Yerleri silen işçi de aynı maaşı alıyor. Üniversite diplomamın zerre değeri yok. Günde en az 9 saat çalışma söz konusu... Gözlemlediğim bazı hususları Bakanlık yetkililerinin de duymasını arzu ediyorum.
-Birçok öğrenci okula hiç gelmiyor. Sadece sınav günleri sınıfta oluyorlar. Boş kâğıt bile verseler 90-100 arası notlar alıyorlar. Sorular ve cevapları ayrıcalıklı kimi öğrencilere önceden iletiliyor.
 
- Adını yazmaktan bile aciz kimi öğrencilere bolca takdir, teşekkür ve onur belgesi veriliyor.
 
- MEB tarafından belirlenen öğretim ilkelerine, müfredata, anma-kutlama günlerine riayet edilmiyor.
 
- Öğrencilerin devamsızlıkları e-Okul sistemine işlenmiyor. Gelmeyen öğrenciler de “geldi” gösteriliyor.
 
- Öğrencilerin tüm ders notlarının 80-100 arası olması için öğretmenlere baskı (telkin) yapılıyor.
 
Sonuç olarak, hak etmeyen kimi kişiler abartılı notlar alarak üniversiteye girişte yüksek ek puan avantajı ve içi boş parlak diploma ediniyorlar. İletişim bilgim ve ismim sizde kalsın. Adımın yazılmasını işten çıkarılma riskim olmasından dolayı istemiyorum.”

Kira fırsatçılarına fırsat verilmesin

Küreselci politikalar çerçevesinde dünya ülkeleri sürekli sıkıştırılıyor... Önce “pandemi” ardından “iklim” masalı ile tüketimi düşürme, yani toplumu "kontrollü fakirleştirilme" süreci, deprem sonrası konut temininde ve kiralamada mağduriyetleri hayli artırmış durumda.
 
Ankara'da bile kiralar 10 bin liranın üstünde konuşulur oldu. Yağma, öylesine büyük ki, yurt dışı emlakçılar sahil kentlerine üşüştü. Bir yerde 71 adet daireyi yabancı bir emlakçının, diğer yerde 150 dairelik siteyi başka bir yabancı emlakçının kapattığını ve daireleri kendi ülkelerinin insanlarına pazarladığını duymak mümkün. Üstelik kazandıklarından kuruş da vergi vermiyorlar. Bu satışlarda konuşulan rakamlar da yerli için anormal gelen, dudak uçuklatacak cinsten rakamlar... Bu rakamlar hem emlak hem kira piyasasını çıldırtırken zaten olmayan daire stokunu da yabancılara yönlendirerek yerli vatandaşın evsiz kalmasına zemin hazırlıyorlar. İnsanlar, depremzedeler gibi iç bölgelere kaçtıkça çaresizlik yangını oralara da taşınıyor. Bu konuda devletimizin yaraları sarmak üzere deprem bölgelerine konut faaliyetine başlamasını takdirle karşılıyoruz. Diğer taraftan kira konusunda vatandaşı koruyan, fırsatçılara dur diyen kalıcı ve caydırıcı tedbirler almasını bekliyoruz. Saygılarımızla.
     Ahmet H. Ç.
 

Sanki biraz kibir duygumuz mu harekete geçiyor?

“Feridun Ağabey merhaba. Size yazan bir okurunuz, kendisine bir amcadan nezle bulaşmış olabileceğini yazmıştı. Siz de ilmî zaviyeden bir cevap vermiştiniz. Kesinlikle o beyefendiye katılıyorum. Hasta kimselerin topluluğa karışmaması gerekir. Ama ben bu konuda şahsi birkaç tecrübemden bahsetmek istiyorum. Zaman zaman kalabalıkta hasta kimselerle ben, ailem ve arkadaşlarım da karşılaşıyoruz. Gerek kendimde gerek etrafımda müşahede ettiğim kadarıyla ne zaman bu kişilerle bir araya geldiğimizde "ay bana da bulaşacak" hissine kapıldıysak hastalığın bizlere de bulaştığını gördüm. Ama tam aksine hasta kimselerle daha uzun süre bir arada kalıp onlara affedersiniz tiksinecek şekilde bakmadığımda hastalığın bulaşmadığını gördüm. Bunu kaç defa tecrübe ettim. Elimizde değil tabii bazı durumlarda insan bu hislere karşı koyamıyor ama hasta birini gördüğümüzde zannediyorum biraz kibir duygumuz mu harekete geçiyor nedir? Herkese sağlıklı günler dilerim.
     Gözdenur Civelek
 

Polis 178. yaşında dertli

“Canımızı ve malımızı emanet ettiğimiz, huzur ve güvenliğimizi sağlayan Türk polis teşkilatımızın mensupları kahraman polislerimiz, bu yıl da 03-10 Nisan tarihleri arasında polis haftasını Türkiye genelinde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutluyorlar. Polis Haftası dolayısıyla, çalışan ve emekli polislerin sorunları ve beklentilerini paylaşmak istiyorum. 
Polislerimiz bu yıl da 10 Nisan Polis Günü’nde yine çok dertli... Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından en son 2018 yılında polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerine 3600 ek gösterge sözü verildi. Bu sözün gereği olarak, 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesiyle, yalnızca birinci dereceden maaş almakta olan yüksek öğrenim mezunu çalışan ve emekli polis memurlarına 3600 ek gösterge verildi.
Ortaokul ve lise mezunu polis memurlarını da kapsayacak şekilde maddi sıkıntıların bir nebze azaltılması için yapılacak intibak düzenlemesi ile tahsil farkı gözetmeksizin çalışan ve emekli tüm polis memurlarına bir defaya mahsus olmak üzere 3600 ek gösterge verilmesini devlet büyüklerimizden talep ediyorlar.
     Halis Kahraman (Türkiye Polis Emeklileri Derneği "POLEMDER" İstanbul Halkalı Şubesi Basın Sözcüsü)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.