Oğlunun engelli kartına İBB’den onay bekliyor

Sesli Dinle
A -
A +
Oğlunun engelli kartına İBB’den onay bekliyor
Oğlunun engelli kartına İBB’den onay bekliyor
Feridun Ağabey, sağ olun herkesin sesi oluyorsunuz. Benim engelli oğlumun da sesi olur musunuz? Size yazsam sesimizi, 16 milyon İstanbullunun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na iletir misiniz? İletişim bilgilerimi size gönderdim.
 
“Saygıdeğer Başkanım, Oğlum Eyüp Ö. %40 zihinsel engelli ve bu engelli hâli için değişik zamanlarda Samatya SSK Hastanesinden, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesinden ve Anadolu yakasında Haydarpaşa Hastanesinden üç kez ayrı ayrı rapor alınmıştı. Bu raporlara istinaden İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden oğluma engelli seyahat kartı almış ve kullanmıştık. Ancak kartımız, herhangi bir gerekçe söylenmeden, açıklama yapılmadan geçen yıl iptal edildi.
 
Konuyla ilgili hangi yetkiliye ulaşmak istediysek, durumumuzu arz etmek istediysek de bir sonuç alamadık, derdimize bir çözüm bulamadık. En son aklımıza bu köşeden size derdimizi arz etmek geldi. Sayın Başkanım oğlumun bu durumuna bir çözüm bulunması için Engelli İBB Seyahat Kartının yeniden açılması için talimatınızı ümit ediyorum. Bir baba olarak bu sıkıntımıza, mağduriyetimize bir çözüm bulacağınıza inanıyorum. Saygılarımla...”         
 

Mağdurun babası A.Ö.-İstanbul

Karaca Genel Müdürlüğü sorunumuzu çözer mi?

Feridun Ağabey merhaba… Ben 32 yıldır gazetemizin abonesiyim Efendim. 1 Kasım 2022’de Karaca Mall of İstanbul mağazasından ŞUBE ADI IST. MALLOF KRC. 2014 ödemesini yaparak irsaliye no’lu: 02040010111230650014 fatura no’lu: 2042022000032659 KARACAAIRPROCOOKXL21 satıcı ürün kodu 8683650091721 bir adet airfryer (hafif kızartma makinası) aldım. Ürünü de çok beğenmiştik. Elbette ki Karaca ismi bizim için hiç tereddütsüz bir markadır. Mağazadan teslimatın bir hafta sonra evimize yapılacağını söylediler. Sevinç içinde oradan ayrıldık. Ama bir beklenmedik sürprizle karşılaştık. Çünkü aradan üç hafta geçmesine rağmen bu ürün maalesef daha gelmedi. Ürünü satın aldığım mağazaya telefon ettim, akabinde bizzat gidip “ne zaman teslim edeceklerini” sorduğumda daha da bir tuhaf oldum! Çünkü mağazadaki arkadaşlar net olarak gün söyleyemiyorlardı. Bu konuyla ilgili acaba bizim bilemediğimiz bir sorun mu var?
 
Acaba bu durumu ve aldığımız ürünümüze kavuşma merakımızı Karaca Genel Merkezine, yetkililere sizin aracılığınızla iletsek bu beklenmedik sorunumuzun çözümü konusunda bir yardımları olur mu? İletişim bilgimiz sizde mevcuttur. Saygılarımla.         
Duran Türkan
 
İnsan olan hiç kimse onlara zarar vermiyor ama...
 
“Anamız babamız eşimiz dostumuz çoluk çocuğumuz hepsi insan değil mi? En çok değer verdiklerimiz, insan değil mi? Peki böyle olmasına rağmen, sokakta bize saldıran, zarar veren insan grupları olsa, bunları hoş karşılar mıyız?
 
“Ben hoş görürüm kardeşim onlar da insan, yaşamak onların da hakkı. Belki çocuğumu ısırmış, kolunu bacağını koparmış olabilirler ama bu dünya onların da dünyası” diyebilecek olan var mı? Konu “köpek” olunca niye herkesin bir hoşgörülü olası geliyor o zaman? Hepimiz köpek seviyoruz ve insanlığını kaybetmemiş olan hiç kimse, onlara zarar vermiyor. Ama sayıları çok fazla, onlu yirmili gruplar hâlinde dolaşıyorlar ve insanlara saldırıp onları yaralıyor hatta kurtaran olmazsa ciddi zarar veriyorlar. Bunda anlamayacak ne var ben de bunu anlamıyorum?“
 
Ama barınaklarda onları öldürüyorlar!” deniliyor. Hayır efendim normalde kimse köpekleri öldürmüyor. O sosyal medyayı ayağa kaldıran rezil kimsenin görüntüsü asla kabul edilemez evet. Ama benzer cani ruhlu, manyak tipler her yerde çıkabiliyor karşımıza. Yaşlı bakımevlerinde çocuk yuvalarında da böyle tiplere rastlanabiliyor. O zaman konuyu sanki bütün barınaklarda, sistemli bir şekilde hayvanları öldürülüyor gibi çarpıtmanın anlamı ne yani? Oralarda şartlar iyi değil, hayvanlar beslenemiyor, doğru. Ama bu sorunun çözümü bu değil. Madem böyle bir durum var, bazı uygulamalarda hayvanların beslenmesi daha da artırılabilir.
 
Örnek olarak belediyeler birkaç saatliğine bütçe ayırıp yaptırdığı konserlerin bir tanesini bu sokak hayvanları için harcasın! Siyasi partiler aldıkları ve alacakları devlet yardımından bir miktar sokak hayvanlarının bakımı için ayırsın. Veya kamu kaynaklarından sokak hayvanları için de kaynak aktarılsın…”       
 
Kadir Bahri Kütük
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.