Ramazan, sarımsak ve vicdanların kokuşması

Sesli Dinle
A -
A +
Feridun Ağabey, sizin aracılığınızla yerel yöneticilerime ulaştırılması dileğiyle gündeme getiriyorum. Ankara’nın en popüler yerel marketinde 29,90 liraya satılan sarımsak Bolu’nun pazarlarında ve marketlerinde neden 40-60 TL fiyata satılıyor? Sadece sarımsak değil, elma, armut, mandalina, portakal, soğan, patates, biber, domates, salatalık, maydanoz, kabak, şalgam, balık gibi ürünler de Ankara’dan yüzde 30-100 oranında daha yüksek fiyattan satılıyor.
İlimizde Vali, Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, Vergi Dairesi, Ticaret Odası, Pazarcılar Odası gibi bilumum kurum ve kuruluş yetkililerimizi bu konuda bilgilendirmek istiyorum. Sayın yetkililer Ramazan ayında bari halkın alenen soyulmasına sessiz kalınmasın. İnsanlara karşı merhametsiz olanlara merhameti kokuşmuş olanlara merhamet edilmesin… Saygılarımla...
     Ali Özdemir
 

"Çıplak gösteren gözlük" dolandırıcılığı!

Feridun Ağabey, hazır okuma gözlükleri, taklit sahte güneş gözlükleri internet üzerinden satılan optik ürünlerden sonra şimdi de çıplak gösteren gözlük dolandırıcılığı yapılmış. Kamuoyunda Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla haber olan şahsın ‘çıplak gösteren gözlük’ satarak 80 bin kişiden topladığı 511 milyon lira ile sırra kadem bastığı haberleri üzerine sizin aracılığınızla bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedik. “Gazete ve internet sitelerinin kurumsal mail hesaplarına zaman zaman ilginç bir gönderiler geliyor. Bunlardan dolandırıcılıkta yaygın olarak kullanılan birisi de 'Çıplak gösteren gözlük’ haberi. Gelen o gönderiler ve mesajlar genelde şu bilgileri içeriyor. Uyarıyoruz! Çıplak gösteren gözlük ve kamera yapılması mümkün değildir. Tamamen kıyafetsiz ve net bir şekilde çıplak gösteren kamera, gözlük, vb. cihazların yapılması teknolojik olarak mümkün değildir. Bu tarz gözlük, kamera vb. cihaz satan dolandırıcılara itibar etmeyiniz. X-Ray ışınıyla çalıştığını iddia edenlere de inanmayınız. X-Ray ışınlarına birkaç dakika maruz kalmak bile son derece tehlikeli ve ölümcüldür. Bu dolandırıcılık ürünleri üstelik çok yüksek meblağlarla ödemeli kargo ile gönderiliyor. Dolandırıldığını anlayan kişi de utancından şikayetçi olamıyor. Çok sayıda kişi mağdur oluyor. Bu tür ilan ve telefon mesajlarına itibar etmeyiniz.
     Taylan Küçüker-Eczacı Gözlükçü

Şanlıurfa’dan bir depremzedemizin dilek ve temennileri

"Seçim konusu gündeme geldi ama öncelikli işimiz deprem yaralarını sarmak ve diğer deprem riski taşıyan illerde acilen kentsel dönüşüme dört elle sarılmaktır. Depremde binlerce insanımız vefat etmiş ve yaralanmıştır, bir sürü insanımız yakınını yitirmiş ve milyonlarımızın psikolojisi altüst olmuştur. Bunları izole etmek lazım. Allah hepsine rahmet eylesin yaralılara da acil şifalar versin geride kalan kederli ailelerine de sabr-ı cemil versin inşallah.
 
Bir de deprem bölgesinde ağır hasarlı binaların bir an önce denetimli ehliyetli ellerle ilgili kurumların gözetiminde dikkatlice bürokrasiye takılmadan yıkılması... Çünkü yıkılmadığı takdirde her bakımdan tehlike arz ediyor. Mesela oturduğumuz binanın (Şanlıurfa Yeşildirek’te) arkasında ağır hasarlı 2 adet bina var (bizler komşularımız) huzursuzuz. Artçılar beşik gibi devam ediyor. Allah muhafaza yakınındaki binaya her an zarar verebilir, yeni ölümler mağduriyetler yaşanabilir, neyi bekliyorsunuz? İhmal neticesinde zarar görenler olursa bu vebali taşıyamazsınız. Etrafta bir ay askıda beklenecek sonra yıkılacak sözleri dolaşıyor. Yapmayın etmeyin, zaman, zaman geçirme zamanı değil. Allah aşkına işleri hızlandırın. Bir de milyonlarca emeklinin hiç olmazsa maaşı asgari ücret kadar olmalı. Düşüncelerimin değerlendirilerek gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla” diyen değerli okuyucumuz Musa İshakoğlu, hassasiyetinizi ve isteklerinizi yetkililerimizle paylaşıyoruz. Bu arada bize gelen mailinizde bahsettiğiniz hassasiyetlere denk düşer şekilde seçim dönemi de olsa bütün ağırlıklı çalışmaların deprem bölgesine yönlendirilmesi talimatını veren Sayın Cumhurbaşkanımızın aynı zamanda en düşük emekli maaşını da 7.500 liraya çıkarmış olması da güzel bir gelişme oldu. Bu vesileyle size ve bütün depremzede vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. F.A.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.