Suya da mı hasret kalacağız?

Sesli Dinle
A -
A +
Feridun Ağabey, bulunduğum tatil beldesinde birkaç ünlü markette raflarda su bulunmadığını gördüm. İstanbul’da iken de birkaç defa zincir marketlere su gelmedi. Sorduğumuzda kasiyerler bilmiyoruz gelmedi demekle yetiniyordu. Belki geçici bir tedarik sorunudur diyeceğim ama daha önceden bir televizyon kanalında insanlara az su ile nasıl yaşayabilecekleri konusunda bilgiler anlatılıyordu. Bunun üzerine bir arkadaşım da yumurta bulunmadığından söz etti. Bu konu üzerine biraz kafa yorunca bir de fark ettik ki su bayileri birer birer kapanıyor çevremizde... Sorduğum bir iki kimse nakliyede zorlanıyoruz kurtarmıyor, diye cevap verdi...
Neler oluyor, birileri üç tarafı denizlerle çevrili bu ülkede yer altı kaynak suları bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden olan yurdumuzda halka yokluk ve kıtlık algısı mı vermek istiyor? Bu konuda fırsatçılara art niyetlilere karşı tedbir almak üzere kooperatifleri, üreticileri, belediyeleri ve devlet yetkililerini göreve davet ediyorum. Saygılarımla...
     Derviş Gülabi

Köylü durduk yerde inekleriyle ve şap ile cebelleşiyor!

Feridun Ağabey, geçtiğimiz hafta Bolu'nun Gerede ilçesinin (ismini size bildirdiğim) bir köyünde idim. Ortada hiçbir sıkıntı yokken bütün büyükbaş hayvanlara şap aşısı yapılmış.
Neden?
Güya hayvanlar olası şap hastalığından korunsun diye!
Sonuç;
Köydeki bütün hayvanlar şap hastalığı ile savaşıyor şu anda. Veteriner gelmiş sadece bir aileden 10 bin lira alıp hayvanlara tedavi uygulamış. Ve ondan sonra “20 gün boyunca hayvanların sütünü dökün, sakın bu sütleri kimse içmesin!” diye de talimat vermiş.
Köyde şap hastalığına yakalanmayan tek bir inek var, onun sahibi şu an hem şaşkın hem sevinçli “Ben ineğime aşı yaptırmadım, kaçırdım, benim inekte hastalık yok” diyor.
Birileri ıslah ediyoruz diyerek ifsat mı ediyor? Bir yerlerde yanlış mı yapılıyor? Ya da bu konularda halka vatandaşa, köylüye ikna edici, rahatlatıcı ama samimi bilgiler niçin verilmiyor? Hem de devletimizin gücünü kullanarak bu insanlara uygulanan bu yönteme ne diyeceğiz? Bazen komplo teorileri diyoruz ama bazen de hayretler içinde kalıyorum. Nedir bu Anadolu çiftçisinden köylüsünden istenen?
     Üzeyir Kaya

Nasıl olsa Garanti’m var dedim ama bankam bana inanmadı!

Feridun Ağabey, bu sene tatile Kazdağlarına gidelim dedik... “Nasıl olsa bankamın her yerde şubesi ve ATM'si var” diye İstanbul'dan çıkmadan önce para çekmeye bile gerek duymadan yola çıktık. Ayvacık'a girince Garanti Bankamın ATM'sini görüp hemen arabamı park edip kuyruğa girdim. Benden önce çeken bir vatandaş "Paranızı çekince sayın, bu ATM eksik veriyor" dedi. İhtimal vermedim. Ben de paramı çektim ve saydım gerçekten yazdığım meblağdan 400 TL eksik vermişti ATM. Tabii bankamın müşteri hizmetlerini aradım. Yaşadıklarımı anlattım. Kibar bir dille "bir hafta içinde iade edilir" diye cevap verdiler.
Ancak bir hafta içinde gelen bir mesaj beni şoke etti! Diyordu ki: "Ekrana yazdığınız miktarda para çekilmiş gözüküyor. ATM'de bir arıza ve para sıkışması tespit edilememiştir..."
Para önemli değil de yirmi yıldır bütün faturalarımı otomatik ödeme talimatı verdiğim şimdiye kadar herkese tavsiye ettiğim ve hiçbir sorun yaşamadığım bankamın 400 liralık meblağda bana inanmamasına gerçekten şaşırdım!.. İnşallah sizin aracılığınızla bankamın yetkili birimleri bu mesajımı dikkate alır ve bana inanırlar da aynı zamanda mağduriyetim giderilir. Saygılarımla.
A.D.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.