Jimmy Donaldson adında ünlü bir YouTuber var. Mr. Beast olarak bilinen bu adam “Beast Games” isminde büyük bir yarışma programı düzenledi. Geçen hafta bu yarışmayı seyrettim.
Yarışmaya 1.000 kişi başladı ve sona kalan bir kişi 5 milyon dolarlık ödül alacak. Bunun için farklı etaplarda türlü acayiplikler yapıyorlar. Trenler lüks arabaları eziyor, yarışmacılar birbirinin kuyusunu kazıyor, herkes beş milyon doların peşinde azdıkça azıyor. Bu arada yarışmacılar da sürekli elenerek azalıyor.
İlk birkaç bölümü seyrettikten sonra bir arkadaşa anlattım bu programı. “Adam tam bir çılgın. Deliler gibi para harcıyor. Büyük bir başarı hikâyesi bence” falan dedim.
Arkadaş da “Hiçbir şey gözüktüğü gibi değil” dedi gözlerini kısarak. “O adamı kimlerin finanse ettiğini biliyor musun?”
“Her şeye bir şey yapıştırmayın ya!” dedim. “Adam risk alıp büyük bir girişimcilik örneği sergilemiş. 300 milyon takipçisi var. Niye hemen dünyayı yöneten ailelere, derin güçlere falan bağlıyorsun olayı?”
İçimden de “Herkes komplo teorisyeni olmuş ya! Tipik Şark kafası işte” diye söylendim. Arkadaş içinden ne söylendi bilmiyorum.
O günün akşamında programı seyretmeye devam ettim. Yarışma sona doğru yaklaşırken komplo teorileri komple gerçek olmaya başladı. Söylediklerime çok fena pişman oldum.
Şöyle anlatayım;
Yarışmada en çok nefret edilen iki tane yarışmacı var: Habibi Kardeşler… Soyadlarından belli olduğu gibi Müslüman olan bu iki kardeş etik dışı davranışlarından dolayı gruptan dışlandı ve herkes bu adamlardan nefret etmeye başladı. Sonlara doğru da başka bir yarışmacı bunları eleyince herkes bayram etti. Ben bile sevindim yani bu adamlar elenince.
Yarışmanın son bölümlerinde geriye 10 kişi kaldı. Bu 10 kişinin aileleriyle ilgili görüntüler verilirken, ekranda birbirine sarılmış iki sakallı adam gördüm. Yanlarında da iki tane çocuk var. “Birbirimizi seviyoruz. Taşıyıcı annemize de teşekkür ediyoruz” diyerek mutluluk pozları verdi eleman.
İki adamın yanında duran çocuklara bakarken Şark kafası falan diye atıp tuttuğum geldi aklıma. Ve garbın afakını saran çelik zırhlı duvar fena hâlde göğsümü sıkmaya başladı. Arkadaşa mesaj attım, “Sen haklıymışsın” diye. O da görüldü attı.
Bunlar bir tesadüf olabilir mi? Olabilir elbette. Ama yok ya, olamaz! En nefret edilen iki yarışmacı Müslüman. Sona kalan yarışmacılardan bir tanesi de hem cinsiyle aynı yatağı paylaşıyor, çocuk büyütüyor ve mutluluk pozları veriyor.
Yani senarist iki mesaj veriyor;
1- Müslümanlar kötü ve güvenilmez insanlardır.
2- İki erkek ilişki yaşayabilir ve çocuk sahibi olabilir.
Mr. Beast bu yarışma için 100 milyon dolar harcamış. Yani yukarıdaki cümlelerin her biri 50 milyon dolar ediyor.
Sadece biraz zarar verebilmek için bu kadar para harcıyorlarsa, inancın ve ailenin kıymetini siz düşünün artık!
Salih Uyan'ın önceki yazıları...
Duyguların HİBRİTLEŞTİRİLMESİ ve hedef gençler. Duygular, düşünce ve davranışlardan bağımsız değildir. Zincirin halkaları gibi. Her gelişim sonrası, yeni bir bocalama yaşıyor ve tuzaklanmış onlarca oltadan birine takılıyoruz.