Allah'ım birbirimizi çok seviyoruz

A -
A +

Ziyaretlerine gittiğimde "bak sana bu komşumun kim olduğunu anlatayım" dedi amcam ve elini kırklı yaşlardaki komşusunun omuzuna koyup anlatmaya başladı:
-Bilir misin Balgat Çeşmesi'ni?
-Bilirim amca...
-Evet... Orası, çaresiz âşıkların el ele tutuşup kaçmak için buluştukları yerdi.
Bu komşum da gençliğinde sevdiği kızla anlaşmış.
"Buluşalım Balgat Çeşmesi'nde, çekip gidelim buralardan" demişler alıp başını gitmişler.
Akşama haber duyuluyor ama iş işten geçiyor. Birkaç gün sonra araya hatırlı insanlar giriyor. Kızın ailesine diyorlar ki:
"Gençler birbirini sevmiş, evlenmek için kaçmış. Nikâh da kıydıktan sonra... Gelip elinizi öpsünler, affedin onları... Yazıktır gariplere, ayırmayın."
Kızın anası ses etmez ama kayınpeder birkaç sene konuşmaz. İki garip tencerede pişirip kapağında yiyerek ev ocak olmaya çalışır.
Lakin bir sıkıntı vardır... İki sene geçtiği halde çocukları olmaz. Adam, çocuk delisi... Başkalarının kucağında çocuk gördükçe iç geçiriyor. Hanım ise kocasına çocuk verememenin derdiyle yanıp kavruluyor. Gözyaşı döküyor:
"Allah'ım birbirimizi çok seviyoruz. Ne olur bize yardım et!"
O doktor senin bu doktor benim; tedavi üstüne tedavi... Lakin sonuç? Yok...
Bir sene değil, beş sene değil on sene değil... Birbirlerine toz kondurmuyorlar ama 17 sene geçmesine rağmen çocukları da olmuyor... Tüp bebek diye bir yöntem de pek bilinmiyor o zaman.
Adamcağız kadere rıza gösteriyor. Ağzını açıp bir çift söz etmiyor sevgili eşine. Ne var ki elinde değil, nerede bir çocuk görse iç çekiyor. Diğer yandan kocası için canını feda edecek olan hanımı da farkında ama ne yapabilir ki? Yıllar boyu sürdürdüğü nefis muhasebesi, sonunda vicdan muhasebesine dönüyor.
Diyor ki kocasına:
-Evlendiğimiz günden beri benden çocuk bekledin. Ben ise sana çocuk doğuramadım. Çocuk gördükçe iç geçirmene dayanamıyorum artık.
Ağlamaya başlıyor:
-Benim bu vicdan azabından kurtulmamı istemez misin?
Adam şaşkın:
-Ne vicdan azabı, neler söylüyorsun hanım?
-Çok düşündüm, başka çare bulamadım. Sakın bana karışma... Kararım kesin!
Koca hepten şaşırmış hatta karısının bir çılgınlık yapmasından endişelenmiştir... Devamı yarın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.