"Beni kimseyle karıştırma!"

A -
A +

Uykulu gözler ile bana sert sert bakarak "Kesinlikle sana parça vermeyeceğim” dedi...

 

 

 

Hatıralar unutulmuyor... Yetmişli yıllarda kaymakamlık kursunu tamamlayıp Kemah’a atandığım yıllarda yaşadığım hoş bir hatıramı sizinle paylaşmak isterim. Kemah ilçesine geldiğim günden itibaren makam aracım gece gündüz hiç durmuyordu. Sürekli köylere gidiyor, sürekli çalışıyorduk. Bir gün şoför Muhterem yanıma gelerek "Efendim, araba çok yağ yakıyor. Mutlaka rektifiye edilmesi gerekir" dedi.

 

Ben "Nerede rektifiye edebiliriz, Erzincan'da olur mu?" dedim.

 

"Hayır efendim. Daha önce Erzurum'da yaptırmıştık. Orada hem bu markayı tamir eden iyi bir ustası var, hem de parçalarını bulmak mümkün. Erzurum'da yaptıralım" dedi. Dönemin valisini telefonla arayıp kendisine konuyu anlattım. Vali Bey de;

 

"Kaymakam Bey sen de beraberinde git, ne gerekiyorsa yap. Arabanı tertemiz tamir ettirdikten sonra dön" dedi.

 

Şoför ile beraber arabayı alıp Erzurum'a gittik. Erzurum'da yaptığımız araştırmada iki yerde aracın parçasının satıldığını öğrendik ve adreslerini aldık. İlk gittiğimiz satıcı önemli parçaların bulunmadığını, ancak bazı parçaların elinde mevcut olduğunu söyledi. Bunun üzerine buradan ayrıldık ve diğer parçacı dükkânına gittik. Dükkândan içeriye girdiğimizde saat yarıma geliyordu. Orta yaşta bir adam masasının üstüne kapanmış uyuyordu. Ben masaya hafifçe vurarak "Beyefendi, uyanır mısın?" dedim.

 

Adam derin bir uykudan uyandıktan sonra "Buyur Bey" dedi.

 

"Ben Kemah Kaymakamıyım. Şu marka makam arabamız için senden parça almak istiyoruz. Tespitini yaptırdık, liste bu" deyip kendisine uzattım.

 

Adam kıpkırmızı yüzündeki o uykulu gözler ile bana sert sert bakarak "Kesinlikle sana parça vermeyeceğim” dedi. Hayret etmiştim. Gülme ile kızma arasında kaldım. "Ne oldu beyefendi. Bu kadar sert tepki koyuyorsun ve yemin ediyorsun. Daha önce benden alacağın vardı da alamadın mı?" dedim. Adam "Efendim, senin bana borcun yok. Ama senin iki meslektaşının borcu var" dedi ve masanın üzerindeki sümeni kaldırdı. Sümenin arasından Erzurum'un iki ilçesinin Kaymakamlığına ait borç belirten iki adet evrak çıkardı. Meğer o dönemde böyle gelmişler. Parça değişimi yapılmış. Lakin ödenek çıkana kadar o kaymakamların tayini çıkmış. Yeni gelen kaymakamlar da ödenek olmayınca eskinin borcunu ödeyememiş. Kimse de kendi cebinden vermek gibi bir külfete girmemiş. DEVAMI YARIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.