İnsan son kullanma tarihine bakmaz mı?

A -
A +

“Yumurtayı su dolu cezvenin içine usulca bıraktığında eğer sivri ucu aşağıya geliyorsa”

 

 

 

Hatıramı anlatmaya devam ediyorum. Şimdi ben arkadaşımdan öğrendiğim yumurta taze mi bayat mı kolay anlama yöntemini açıklayacağım ama sakın siz deneyip de “aaa böyle miymiş?” filan demeyin. Çünkü bu dediğim bilimsel bir şey değil, birisinden duymuştum öylesine.

 

Demişti ki arkadaşım: “Bak sana bir sır söyleyeyim... Bir yumurtayı su dolu bir cezvenin içine yavaşça bıraktığında eğer sivri ucu aşağıya, geniş kısmı yukarıya gelirse o yumurta bayattır. Az yatık duruyorsa bayatlamaya başlamıştır. Eğer bıraktığında su üzerinde yatık duruyorsa o yumurta tazedir.”

 

Ben bunu duydum ya, unutur muyum? Sanki, amfide profesöründen dinlemiş gibi beynime yazmışım. Her yumurta aldığımda kimseye söylemesem de elim hemen su dolu cezveye gider... Hoş, şimdiye kadar bıraktığımda yatık hâlde duran yumurtaya da hiç rastlamadım ama, neyse... Bir de pişmiş yumurtanın çevirince topaç gibi fır döndüğünü de söylemişti ama mevzuyu uzatmayayım.

 

Marketten aldığım altılı yumurtadan bir tanesini çıkartıp su doldurduğum cezveye dikkatli bir şekilde bıraktım... Aman Allah’ım yumurtanın sivri kısmı aşağıda, kaba kısmı yukarıda... Tamam tam dik durmadı ama kesinlikle yatık da değil. Kendi kendime feveran ettim:

 

“Şunların yaptığı işe bak... En arkadan da alsak bozuk yumurtayı vermişler gördün mü?”

 

Kimseye güvenmeyeceksin, kimseye!... Hemen yumurta viyolünü alıp son kullanma tarihine baktım... “Nerede nerede?” derken etiketin orta yerinde beyaz bölüme yazmışlar, gördüm...

 

Tarih olarak ayın on sekizi yazıyordu. Beynimden vurulmuşa döndüm... Bugün ayın 30’uydu... Yani bunlar bana son tüketim tarihi on iki gün geçmiş ürünü vermişlerdi. “Kim vermiş abi, sen aldın biz mi verdik?” deseler de yanlış yok... Raftan kendim aldım doğru. Ama bre geri zekalı, insan orada alırken bakmaz mı tarihine? En arkadaki ürün illaki son kullanma tarihi eski ürün olacak demek midir?

 

Bak gördün mü, iki hafta geçmiş üzerinden ve sen de gidip kendini akıllı zannederek aldın... Şimdi ne olacak? Hemen aklıma fişim geldi... Fiş... Evet... Ama akılsız başın cezasını sefil taban çeker derler... Şimdi onca yolu tekrar gideceğim... DEVAMI YARIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.