Sonraki ay ne yapacağız?..

A -
A +

Hatıramı anlatmaya bugün de devam ediyorum... O üzgün hâlimle anneme anlattım durumu. Anne yüreği... Bana dedi ki:

 

“Kızım gelin memlekete ev sizin, oturun.”

 

O an mantıklı geldi ama bu kararı vermek kolay değildi. Gidip gelmeler, düşünceler... O günler, bilmiyorum insanın ağzının tadı olmaz ya iliklerime kadar bunu hissettim.

 

İnsanın eli ayağı kalkmaz olurmuş, evi olarak benimsediği yerin birden kendisin olamaması gerçeği... Neyse artık kendimi toplamam gerektiğini anladım. “Sadece o ev o mahalle yok” dedim. O aralar tam tayin atama zamanı. Zaten Kahramanmaraş depremi sonrasında da evler bir yükselmişti ki; ev bulunmaz olmuştu. Tam böyle bir zamana denk geldi. Artık ev aramaya başlamak zorundaydım. Beyim, çok yoğun iş temposu olduğu için bu iş bana kalmıştı. Telefon ilanlarından bakıp beyime gönderiyorum. Kimisi ya yeni tutulmuş oluyor ya da çok yüksek fiyat söyleyip indirim yapmıyorlar.

 

Asgari ücretin 12 bin lira bile olmadığı ülkemizde ev kiraları bu fiyatın üzerinde ya da bu fiyatla başa baş... Bir iki emlakçıya gittik, baktığımız evleri beğenmedik tabii. Allahü teâlâ insanı gördüğünden etmesin... Ablalar dua ediyor benim derdimle hemhâl oluyorlardı elhamdülillah duaları sayesinde ferah geniş, arkadaş sohbetlerine mekân olacak bir ev kiralama nasip oldu. Ama fiyatı bizi zorluyor.

 

“Bir sonraki aya ne yapacağız?” diye düşünüyorduk beyimle. Çok belli etmese de kendisi de bu düşüncelerdeydi. Büyük şehrin geliri de büyük gideri de büyük... Rabbim kimseyi darda bırakmasın. Dua ediyorum bu arada “Rabbim bize bir ev nasip et hayırlısından...” Elhamdülillah olmazları olduran Rabbim geçen hafta bize bir ev almayı nasip etti ki... Rüya gibi sanki... Nasıl oldu, nasıl o fiyata denk geldi, bilmiyorum; o büyüklerin sözü sürekli kulaklarımda idi: “Hak tecelli eyleyince her işi âsân eder/Halk eder esbâbını, bir lahzada ihsân eder.” Ketencizade Mehmet Rüştü Efendi “rahmetullahi aleyh”...

 

Allah kudretini tecellî ettirirse her işi kolay kılar. Bir işin olmasını murat ederse, sebepleri yaratır. Bir anda o işi ihsân eder.

 

Allahü teâlâ bütün sıkıntıda olanların yardımcısı olsun inşallah. Muratlarını ihsan eylesin. Bu zorlu süreçte yanımızda olan ailemize ve ablalarıma çok teşekkür ediyorum. Hayat paylaşıldıkça güzel oluyor.

 

     Konyalı Gelin-Antalya

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.