Medya evrenseldir. Yeri geldiğinde düşünce özgürlüğüne kürsü sunar, yeri geldiğinde bir haksızlık karşısında bir iş patronunu yargılar. Medya’yı hem tanırız hem de tarife doymaz açlığına yetişmekte zorlanırız. İşte bu noktada kuralları, prensibi ve etik yapıyı muhafaza edecek birikimlere başvururuz.
İnsanların sadece beklentilerini karşılamak bazen yetmiyor. Beklenenden her zaman daha fazlasını sunmak alışkanlıkları değiştiren bir iletişim modeliyle şaşırtmak alıcısı için de en büyük motivasyon.
Bugünün girişimcileri, artık bir fikir bulma anından ileriye giderek, aynı zamanda bir üretici, araştırmacı ve kimi zaman birer kâşif unvanlarının içini dolduruyor. Okulu olduğu hâlde usta çırak ilişkisine ihtiyaç duyan ve tabiri caizse yaşayarak öğrenilen medya bilhassa Türkiye’de genç dimağlar için çetin bir yolculuk. Bağımsız fikirlere açık medya platformlarının en büyük avantajı öğrenmeye ve kendini geliştirmeye daha fazla fırsat sunması. Ama bir şey var ki; bu iş ekip ile daha güçlü oluyor.
Gerektiğinde birbiriyle entegre çalışan, kendi alanında farklı yeteneklere sahip; bu sayede ilgililerin ihtiyaçlarını tek bir çatı altında aynı anda karşılayabilen, daima beklentilerin ötesinde ilgililerin yüzünü güldürmeyi başarıyorsanız; başarı hikâyelerini bir yerlerde siz başlatmışsınızdır.
Farkındalık oluşturan, çözümler üreten ve hayata geçiren, bir stratejik iletişim ile her vakayı kendi içinde değerlendiren, ona özel akıllar yürüten, bunu da bambaşka disiplinler, bilim ve hür düşüncenin ortak aklıyla gerçekleştiren bir altyapıya ihtiyacım vardı. Medya uzun zamandır, farklı disiplinlerin bir arada çalışarak işler ve değerler ürettiği bir dönemde. İnovasyon ve başarıyı, bir arada uyumlu çalışmasını bilen, farklı disiplinleri içlerinde barındıran girişimler yakalıyor...
Tuğba Çalışkan
ŞİİR
Bilmiyoruz
Kalp kırmadan yaşamayı
Aşırmadan başarmayı
Gönüllere taşınmayı
Bilmiyoruz bilmiyoruz.
Telefonla konuşmayı
Medenice tartışmayı
Güzellikte yarışmayı
Bilmiyoruz bilmiyoruz.
Sokaklarda yürümeyi
Dine göre giyinmeyi
Maçtan sonra sevinmeyi
Bilmiyoruz bilmiyoruz.
Kadir kıymet bilmiyoruz
Vefa nedir bilmiyoruz
Hoş görüyü bilmiyoruz
Bilmiyoruz bilmiyoruz.
Otobüste oturmayı
Yaşlıları korumayı
Trafikte sollamayı
Bilmiyoruz bilmiyoruz.
Yetim başı okşamayı
Zındıkları haşlamayı
Müşrikleri dışlamayı
Bilmiyoruz bilmiyoruz.
Sen haklısın demeyi de
Zıt görüşü sevmeyi de
Gözyaşını silmeyi de
Bilmiyoruz bilmiyoruz.
Şahin Ertürk
GÜZEL SÖZ
Milletlerin gelenekleri başka başkadır, fakat iyilik her yerde birdir...