Eğitime harcanan para israf değildir

A -
A +

Unutmamalıyız ki eğitim hayatın temelidir. Eğitim; insanları mutlu, devletleri kuvvetleri eyleyen kararlılık ve sürekliliktir. Eğitimde okulun önemi bütün usta eğitimciler tarafından kabullenilen bir realitedir. Eğitimin önemini bihakkın kavrayıp bu gerçeğin gereğine uygun bir şekilde eğitim faaliyetlerini sürdüren millet ve devletler gıptayla izlenen başarılara ulaşırlar. Eğitimi önemsemeyen gelişmiş bir millet ve devlet yoktur. Eğitim ve öğreticiden mahrum millet ve devletler, eğitimi önemli gören, onun gereklerine uygun davranan, çalışan millet ve devletlerin seviyesine hiçbir zaman ulaşamazlar. Eğitimin lâyıkıyla uygulandığı milletler her daim hür, devletler her daim kuvvetlidir. Hakiki şekli ile insanların hürriyeti, devletlerin kuvveti; eğitimin kalitesine, eğitimcinin kalitesine ve başarısına bağlıdır. Eğitimde disiplin çok önemli ve fevkalade gereklidir. Disiplinsiz bir eğitim anlayışıyla sürekli başarılara ulaşılabileceğine inanmak, akıl ve mantıkla bağdaşmaz. Eğitim; insanı şahsiyetli, duyarlı, bilgili, becerikli problemleri çözmeye hevesli ve gayretli eyler.

 

Bu sebeple; eğitime harcanan para israf değildir. İnsanı bedenî, zihnî ve fikrî bakımdan geliştiren, ulaşması gereken özelliklere ve güzelliklere ulaştıran eğitime ne kadar para harcanırsa harcansın; muteberdir, doğrudur, lüzumludur. Eğitimin evrensel özellikleri de vardır, lâkin eğitimin birinci ve en önemli önceliği yerli ve millî olmaktır. Yerli ve millî özelliklere sahip olmak; millî ve manevî değerlerle kuvvetlenmek, milletimizin mana ve ruh köküne sadık ve saygılı bir anlayışı sahiplenmektir.

 

Bizleri, meseleler ve problemler karşısında dayanıklı eyleyen, öz güvenimizi geliştirip özgürlük anlayışımızı pekiştiren, her daim daha doğru ve faydalı ufukları gösteren, mutluluğun sırlarını aşikâr eyleyen, ilmen, bedenen ve zihnen ideal şekilde besleyen bir eğitim anlayışıyla; her daim sağlıklı, mutlu, kuvvetli, özgür ve başarılı bir şekilde yaşarız inşallah.

     Durdu Şahin-Şair Yazar
 
 
 
 
ŞİİR
 
     TABİP
 
Tabip, dikme yaram açıkta kalsın.
Yârim içerde, biraz nefes alsın.
Neyim var, neyim yok bırak da çalsın.
Bu ölüm değil, koy uykuya dalsın.
 
Tabip, sen bilmezsin ki bu haramı.
Küstürme yârimi, dikip yaramı.
Sok elini, al cebimden paramı.
Bozma yârim ile sakın aramı.
 
Tabip, dinleme kalbim ritmini.
Anlamazsın ki sen aşkın dilini.
Öldü diye, çekme sakın fişimi.
Duyamam, yârin içerden sesini.
 
Tabip, benimki hicran değil korkma.
Tedavi edip de, çıkmaza sokma.
Yârim varken, neşteri derin vurma.
Yârimle vuslatıma engel olma.
 
Tabip, bana sorma neyin var diye,
Neyim varsa zaten ona hediye,
Örtme yüzüm açık kalsın maziye.
Verdim canımı ben, O sevgiliye.
 
Tabip, ört yüzüm yârimle kalayım.
Hicran bitsin, baka baka doyayım.
Çok elbise eskittim, böyle kalayım.
Son kez yıkayın aşkıyla pak olayım.
 
     ŞAHince
 
 
 
KELAM-I KİBAR KİBAR-I KELAMEST
(Büyüklerin sözü, sözlerin büyüğüdür)
 
Rahmetli Enver Ören Ağabey'in bir sohbetinden: "Bir insan gerçekten büyükleri seviyorsa, ondan çok bahsedilmesini veya kendisi çok bahsetmek ister. Zira Mübarek Hocamız buyurdular ki: Benim ömrüm İmam-ı Rabbani hazretlerini, Abdülhakîm Efendi hazretlerini anlatmakla geçti. Tekrar tekrar hep bunu anlattım. Kardeşim, sen bunları biliyorsun ama, ben başka bir şey anlatmam. Benim işim bu. Peki, ne faydası var? Bin defa dinleseniz, binbirincide yine istifade edersiniz. Çünkü ruhaniyetleri orada hazır olur. Önemli olan, insanın beynini düzeltmesi değildir. Beyin sudur. İşte mübarek Hocamızın defalarca tekrar tekrar Abdülhakîm Efendi hazretlerinden, İmam-ı Rabbani hazretlerinden bahsetmesinin sebebi, çok sevdiği için yahut onlar tarafından çok sevildiği içindir. Onlar hatırlatmasa, onlar bahsettirmese, zaman bulabilir mi? Evliyaların isimlerinin anıldığı yere şeytan giremez. Cisimlerinin bulunduğu yere, hiç giremez. Evliyaların isimlerine ve cisimlerine şeytan yanaşamaz.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.