SAĞLIK - SAĞLIK
05 Mart 2019 - 04:14

Kontrol edilemeyen glokoma lazer

Göz içi basıncı yüksekliğine bağlı olarak gelişen glokomda tedavinin ilk basamağı doğru teşhis.
SAĞLIK - SAĞLIK
05 Mart 2019 - 04:10

Moda diyetler gizli açlık sebebi

Tek tip beslenme vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri almayı engellediği için kişinin bağışıklık sistemini zayıflatıyor, fiziksel ve zihinsel gelişmeyi önlüyor. Bu durum ölümle sonuçlanabiliyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
03 Mart 2019 - 11:52

Sosyal medya, 'panik atak' yapıyor

Psikolog Şule Sarıaydın, Türkiye’de halkın yüzde 83,8'inin evinde internet kullandığını belirterek bu durumunun sosyal medyaya olan bağımlılığı da tetiklediğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
02 Mart 2019 - 13:00

Gribe hala yakalanmayanlar için en tehlikeli dönem başladı

Dahiliye Uzmanı Dr. Fatih Öner Kaya, bu ayda herkesin iş ya da günlük yaşam gereği sıklıkla el sıkılması gerekiyorsa dezenfektan olarak yanlarında kolonya bulundurması gerektiğini belirterek, "Haftada en az iki kez ayak parça çorbası içmeyi ihmal etmeyin. Bu çorbanın içindeki kolajen dokunun varlığı gribe karşı koruyucu olabiliyor" dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
01 Mart 2019 - 17:39

Teknoloji kadınların korkularını azaltmaya devam ediyor

Doç Dr. Ahmet Sönmez, teknolojideki gelişmelerden en fazla istifade eden estetik ameliyatlardan birisinin de göğüs büyütme ameliyatları olduğunu, bilgisayar destekli görüntüleme yöntemleriyle hastaların üç boyutlu olarak göğüs yapılarını görüntülemenin mümkün olduğunu vurguladı.
SAĞLIK - SAĞLIK
01 Mart 2019 - 02:32

Tuz ve şekere karşı büyük savaş

Sağlık Bakanlığı; lokantacılar ve pastacılar ile tuz kullanımının azaltılması için protokol imzaladı. Her yıl besinlerdeki tuz kullanımı yüzde dört, şeker kullanımı yüzde beş azaltılacak.
SAĞLIK - SAĞLIK
28 Şubat 2019 - 17:29

Ceviz tüketenler daha az depresyon belirtisi gösteriyor

Yeni yapılan bir epidemiyoloji çalışmasına göre, ceviz tüketimi sayesinde Amerikalı yetişkinler arasında depresyon belirtileri daha az ve daha düşük sıklıkta görüldü.
SAĞLIK - SAĞLIK
28 Şubat 2019 - 16:20

Çocukluk çağında geçirilen enfeksiyonlar işitme kaybına neden olabilir

Dünya Kulak İşitme Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, “Anne karnında geçirilen enfeksiyonlar doğumsal işitme kayıplarına yol açabilir. Aynı zamanda çocukluk çağı hastalıkları olan kızamık, kızamıkçık ve kabakulak gibi viral hastalıklar da koklea (kulak salyangozu) ve iç kulaktan beyne giden işitme sinirinde hasar yaparak işitme kaybı oluşturabilir” dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
28 Şubat 2019 - 07:53

Nadir hastalıklar 6 milyon kişiyi etkiliyor

Çoğunun adını bile söyleyemediğimiz 7 bin çeşit hastalık, insanların hayatını karartıyor. Büyük oranda genetik problemlerden kaynaklanan ve ömür boyu süren bu hastalıklar, özel bakım ve tedavi gerektiriyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
27 Şubat 2019 - 20:31

Türkiye diş tedavisinde 4. sırada

Türkiye’nin sağlık turizmindeki başarısının her geçen yıl katlanarak arttığını dile getiren Diş Hekimi Ahmet Selvi, Diş tedavisi için en çok Avrupa ülkelerinden, Arap ülkelerinden ve Azerbaycan gibi Türki Cumhuriyetlerden hasta geldiğini belirtti.
SAĞLIK - SAĞLIK
27 Şubat 2019 - 15:06

Boynumuz neden ağrıyor! İşte nedenleri

Yoğun iş temposu, stres ve kaygıların özellikle ense kısmında spazmlara yol açtığını ifade eden Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, basit tedavilerle bu spazm ve tutukluklar çözülürken, tekrarlayan durumlardaysa boyun düzleşmesi, kireçlenme ve fıtığa sebebiyet verdiğini söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
27 Şubat 2019 - 12:16

Sporcu genç ve çocuklarda beslenme

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, spor yapan çocuk ve gençlerin mutlaka yaşına uygun beslenmesi gerektiğini kaydetti. Garipağaoğlu, “Spor yapan çocuk ve gençlerin sağlıklı beslenme ilkelerini esas alarak yapılan egzersizin türü, sıklığı, süresi ve şiddetine göre enerji ve besin ögelerini yeterli oranda almaları gerekir” dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
27 Şubat 2019 - 10:27

İmplant tedavisi dişlerde birçok derde derman oluyor

Diş Hekimi Ayten Can, İmplant tedavisi hakkında bilgi verdi.
SAĞLIK - SAĞLIK
27 Şubat 2019 - 02:57

O haylaz öğrenci şimdi çığır açan bilim adamı

Geliştirdiği mikroçip sayesinde 1 saatte kandan kanseri teşhis edebilen Toner, liseye kadar başarısız bir öğrenciymiş....
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Şubat 2019 - 02:38

Balığa limon sıkılmaz

Dünya Saglık Örgütü (WHO) tarafından günde en az 2,2 gram tüketilmesi tavsiye edilen balık yağı vücutta koruma kalkanı görevini üstleniyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
26 Şubat 2019 - 02:34

Tek ilaçları eğitim

Anne karnında, doğumda ya da doğum dan sonra beyinleri hasar gören çocuklar, erken dönemde verilen eğitimle hayata bağlanıyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Şubat 2019 - 20:00

Soğuk havaların ısı durağı burun konkaları

Burun, vücudumuzun hava trafiğini sağlayan organıdır. Havayı filtre eder, tozlardan korur, solunan havayı nemlendirir. Burun içinde konka adı verilen, solunan havayı akciğere yönlendiren ve içleri damar ağıyla kaplı olan etler bulunmaktadır. Halk arasında burun eti olarak bilinen konkalar, kaliteli nefes alabilmemizi sağlar.
SAĞLIK - SAĞLIK
25 Şubat 2019 - 09:26

Sigara savaşlardan daha çok insan ölümüne neden oluyor

Dr. Erdal Gezer, sigara kullanan insanların her bir nefeste 5 binden fazla kimyasalı vücuduna aldığını belirterek sigaranın savaşlardan daha çok ölüme neden olduğunu söyledi.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Şubat 2019 - 14:54

Dikkat! Diş eti hastalığı erken doğuma neden olabilir

Periodontoloji Uzmanı Prof. Dr. Toker, diş eti hastalığına neden olan bakteriyel enfeksiyonun da erken doğuma ve düşük doğum ağırlıklı bebeklerin doğmasına yol açabileceğini belirtti.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Şubat 2019 - 04:59

Epilepsiye pilli tedavi

Parkinson ve hareket bozukluklarının tedavisinde yapılan “derin beyin stimülasyonu” adı verilen pilli uygulamanın epilepsi hastaları için de umut olabileceği belirtildi.
SAĞLIK - SAĞLIK
23 Şubat 2019 - 04:57

Sessiz tehlike!

Türkiye’de son yıllarda etkili olmaya başlayan aşı karşıtlığının kızamık vakalarını artırdığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Türkiye’de 2017 yılında 23 bin ailenin aşılanmayı reddettiğini belirterek “Kızamık ülkemiz için yeniden tehdit oluşturuyor. 2016’da 9 vaka görülürken, 2018’in ilk 9 ayında vaka sayısı 500’ü aştı” dedi.
Başa Dön Sona Git