Montella, İtalya maçı öncesi konuştu! 'Bazı oyuncuların hayallerini yarım bırakacağım'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Montella, İtalya maçı öncesi konuştu! 'Bazı oyuncuların hayallerini yarım bırakacağım'

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella basın toplantısı düzenledi. Montella, hazırlık maçlarında turnuvaya götüreceği oyunculara daha fazla şans vereceğini belirterek "Bazı oyuncuların hayallerini yarım bırakacağım." ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam, karşılaşmanın oynanacağı Renato Dell'Ara Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısına Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ile katıldı.

Deplasmanda İtalya'ya karşı saha kenarında olmanın kendisi için özel olacağını aktaran Montella, "Benim için özel bir maç olduğunu söyleyebilirim, hazırlık maçı olması benim için çok iyi oldu. Önemli bir rakibe, turnuvanın son şampiyonuna karşı oynayacağız. Benim için çok önemli bir test olacak. Böyle zorluk dereceleri yüksek maçları tercih etmemiz, turnuvaya iyi hazırlanmamız için. Turnuvada bu seviyede maçlar olacak. En iyi şekilde hazırlanmak için bu tarz maçları seçtik." ifadelerini kullandı.

ÇOK TAKTİKSEL BİR MAÇ OLACAK

Karşılaşmanın tempolu geçeceğini düşündüğünü belirten Vincenzo Montella, "Çok taktiksel bir maç olacaktır. Rakibimizin maç esnasında taktiksel değişiklikler yapacağını düşünerek, takımımızın bunlara vereceği çabuk cevaplar benim için önemli. Her zaman cesaretli olmamız gerekiyor, kimle oynarsak oynayalım. Takım ruhunu ortaya koymamız gerekiyor. Son dönemde iki maçımız istediğimiz gibi geçmedi. Tekrar toparlanmalıyız, biraz milliyetçi duygularımızla sahada olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

İtalyan teknik adam, "Oyuncuların form ve fizik durumları nasıldı, beklediğiniz gibi mi?" şeklindeki soruyu şöyle cevapladı:

BAZI FUTBOLCULARIN HAYALLERİNİ YARIDA BIRAKMIŞ OLACAĞIM

"Maalesef açık bir soru. Geniş ve açık bir cevap alabilir. Baktığınızda herkes aynı gelmedi. Bazıları kaptanımız Hakan gibi tüm maçları oynayarak geldi, bazıları daha az süre alarak geldi. Bu bazen avantaj bazen dezavantaj oluyor. Yurt dışındaki oyuncuların çoğu az süreler aldı. Yapmamız gereken doğru dengeyi bulmak. Herkes buraya büyük bir motivasyonla geliyor. Tüm futbolcularımız büyük bir sorumluluk duygusu, motivasyon ve hayallerle geldi. Ülkemizi temsil etmek için çok fazla istekliler. Doğru dengeleri bularak bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Bazı futbolcuların birkaç gün sonra hayallerini yarıda bırakmış olacağım. İnsani olarak çok üzüleceğim ama görevimden dolayı da üzülmemem gerekiyor. Çünkü bazı seçimleri yapmam gerek." 

ANA FİKRİM NET AMA BAZI OYUNCULARI GÖRMEM GEREKİYOR

Vincenzo Montella, "4 gün sonra 27 kişilik son kadroyu UEFA'ya bildireceksiniz. Bu konuda kafanızdaki isimler net mi?" sorusunu, "Hala görmem gereken bazı futbolcular var. Batıl inançlı bir insan olduğum için son liste ile alaka ana fikrim net ama bazen bazı futbolcuları daha fazla görmek gerek." şeklinde cevapladı. İtayan teknik adam, Macaristan ve Avusturya'dan sonra olası bir İtalya yenilgisinin moral bozukluğu verebileceği ihtimaliyle ilgili bir soru üzerine, "Bu tarz maçları iyi okumak gerek. Bazen kazanmak ya da büyük skorla kazanmak dengenizi bozabilir. Son maçlarla alakalı dengemiz bozulmadı daha çok motiveyim ve arzuluyum. Çok ciddi bir şekilde göğüslememiz gereken hazırlık maçları var. İyi hazırlanmamız gerekiyor ve iyi de performans ortaya koymalıyız. Bu konuda herkesin gönlü rahat olsun." değerlendirmesinde bulundu. 

İtalyan teknik adam, "Pivot santrforsuz oyunu tercih etmiyorsunuz. Real Madrid gibi hızlı oyuncularla sonuca gitmek ya da Ancelotti'nin oyun tarzını örnek alıyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, şunları kaydetti:

FORVETSİZ OYNUYORUM TABİRİ HOŞUMA GİTMİYOR

"Kazanan takım örnek alınır diye düşünülür ama ben örnek almıyorum. Kazanan format yoktur. Önceliğim fiziksel ve taktiksel hangi futbolcuların hazır olduğu. Öncelikle baktığım şey bu. 'Forvetsiz oynuyoruz' tabiri hoşuma gitmiyor. Son maçta 4 ofansif oyuncuyla oynadık, çoğu takım böyle oynamıyor. İlla iki metre boyunda pivot olsun diyorsanız bu bana göre değil, çünkü takım dengesi çok önemli. Tüm futbolcularımız ofansif, bekimiz de ofansif. Kaptanımız da dünyanın en önde gelen ofansif isimlerinden. Geriye sadece kalecimiz kalıyor. Aslında forvetsiz oynamıyoruz. Netleştirmek için modern futbolda benim görüşüme göre ofansif oynamak için hızlı oyuncuya ihtiyacınız vardır. Guardiola'nın da geçmişte dediği gibi en iyi forvet oyuncusu alandır, alanı da bulmak gerek."

HAZIRLIK MAÇLARINDA TURNUVADA YER ALACAK OYUNCULARA YER VERECEĞİM

Montella, son iki hazırlık maçında daha çok turnuvada yer alacak oyunculara forma şansı vereceğinin altını çizerek, "Bazen doğru bir karışımla bu maçlara çıkacağız. Evet turnuvaya kısa bir süre kaldı. Belki de turnuvada daha çok göreceğimiz futbolcuları daha fazla göreceğiz ama Gürcistan'a karşı son fikirlerimizin şekillenmeye başlayacağı iki maç olacak. Geçmişte olduğu gibi artık Futbol düşük tempolarda oynanmıyor. O yüzden belirli bir 11 olmaması gerek. Daha fazla futbolcunun maçlarda oynayacağını düşünmek gerek. Maçların tempoları farklı, 5 değişiklik hakkınız bulunuyor." ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...