Sudan'da altın madeninde göçük! En az 67 ölü var

Sudan'da altın madeninde göçük! En az 67 ölü var
Başlık ResmiSudanda altın madeninde göçük! En az 60 ölü var "Bu görsel AI desteğiyle oluşturulmuştur."

Sudan'da bir altın madeninde meydana gelen göçükte en az 67 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yetkililer, can kaybının artabileceğinden şüpheleniyor.

Kaydet
|

Sudan'ın Batı Kordofan bölgesinde yer alan El-Nuhud kasabasının kuzeyindeki ücra bir bölgede bulunan altın madeninde göçük meydana geldi.

Sudanda altın madeninde göçük! En az 60 ölü var
Başlık ResmiSudanda altın madeninde göçük! En az 60 ölü var

EN AZ 67 ÖLÜ VAR

Sudan Doktorlar Birliğinden yapılan açıklamada, Batı Kurdufan eyaletindeki kayıt dışı madende yaşanan göçükte en az 67 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin toprak altında kaldığı bildirildi.

Açıklamada, göçük altında kalanlar için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Sudan genelinde faaliyet gösteren geleneksel madencilik sektöründe 2 milyondan fazla kişi çalışıyor. Son derece zorlu koşullarda yürütülen bu faaliyetler, ülkede çıkarılan toplam altının yaklaşık yüzde 80'ini oluşturuyor.

Göçük yaşanan Zera madeni, Berakik bölgesinde, Nuhud kentinin 163 kilometre kuzeybatısında bulunuyor. Madende faaliyetlere Mayıs 2025'te başlanmıştı.

ÖNERİLEN HABERLER
Umman Denizi
DÜNYA

Umman Denizi'nde yüksek tansiyon! Hindistan ve Pakistan'ın savaş gemileri çarpıştı

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.