Bugünlerde aklıma güzel şeyler takıldı. 90’lı yılardaki TGRT’nin hayatımıza dokunan ve hepimizi âdeta unutulmaz lezzetlere bandırıp tertemiz duygulara ram eden sonra da “acaba sırada hangi kaseti ne zaman dinleyeceğiz, acaba hangi kitabı okuyacağız?” diye arkası yarın gibi diğer eserlerin yayımlanmasını beklemek müthiş bir duyguydu...
Yeni eserler gelene kadar eski kitap ya da kaseti tekrar tekrar okumak ve tekrar tekrar dinlemek âdeta unutulmazlar arasındaydı. Emeği geçen herkesten, tüm ekipten Rabbim razı olsun. Dereceleri âli, mekânları ve makamları cennet olsun. Dinimizi öğrenmekte bunların yeri asla yadsınamaz. Düşünüyorum da eğer bunlar, bu müthiş eserler olmasaydı hâlimiz nice olurdu. Tam da o 90’lı yıllarda peş peşe açılan müzik kanallarına karşı âdeta bir panzehir görevi gördüğü de aşikâr olarak meydandadır.
Alo Bilgi (12 kaset), evliyalar serisi, çocuk kasetleri serisi, Eshabı Kiram serisi, Sevgili Peygamberim serisi (12 kaset ve kitap), İslam Âlimleri Ansiklopedisi (18 cilt) ve diğer müthiş eserler. Evde canımız sıkılınca, ne yapacağımızı bilemediğimiz zamanlarda âdeta annemizin elimizden mutlulukla, sevgiyle tuttuğu gibi bizim elimizden tutan ve mutluluklara alıp götüren duygu sarmallarında en güzel hakikatlere bizi taşıyan eserleri şimdiki nesillerimize de izletmek, dinletmek ve okutmak bize düşüyor. Çocuklarıma elimden geldiğince dinletmeye çalışıyorum. Âdeta o kitabın o kasetin bizzat içine girerdik.
Dinimize hizmette Türkiye gazetesi tek kelimeyle öncü. Bu işi Allah rızası için yapıyorlar. Bazı gazeteler sadece ramazandan ramazana gazetelerini ramazan sayfalarıyla süslerken, Türkiye gazetesi ise her gün 7/24 bu işi yapmakta ve ramazanda ise ekstra sayfa çıkarmaktadır. Yapmayı ve yaymayı Rabbim nasip etsin.
İsmail Susam-Trabzon
ŞİİR
Gözyaşı,
Umman
Çile,
Renk renk yumaklar silolarda
Naz,
Mega market,
Ne alırsan bedava
Zahmetsiz nafaka.
Kapris,
Kaymaklı ekmek kadayıfı
Değişmeyen tatlı.
İftira,
Taşlanan ağaçlar
Kırılan dallar.
İhanet,
Sayısız hançerler,
Neron'suz Brütüsler.
Sabır,
Çatlayan taşlar
Kum torbası,
Vur Allah vur abalıya.
Günah,
Başı dumanlı sıra dağlar
Pişmanlık,
Okyanuslar
Umut,
Sonsuzluklar.
Başka tutunacak neyim var.
"İsimsiz"
MÜŞEVVİK: 1. Arzusunu, isteğini arttıran, isteklendiren, şevk ve gayrete getiren (kimse veya şey): 2. Kötülüğe sevk eden, suça teşvik eden, kışkırtan (kimse veya şey):
MÜŞEKKİK: İlim, âlimlerin bazısında az, bazısında çok olan bir sıfattır. Bu sebeple din bilgilerinde, ilmi en çok olan âlime güvenilir. Akıl da ilim gibi müşekkik olup, insanlarda eşit olarak bulunmaz.
MUVAFIK: 1. Uygun, münasip. 2. i. Aynı tarafı destekleyen, aynı görüşü paylaşan, birbirine muhalif olmayan kimselerden her biri:
MURAFIK: 1. Arkadaşlık eden kimse, arkadaş, yoldaş, hemrah. 2. Bir şeyle beraber olan, birlikte bulunan.
MÜRETTEP: 1. Sıralanmış, sıralı, tertipli, muntazam. 2. Maksatlı olarak düzenlenmiş, danışıklı 3. Kurulmuş, düzenlenmiş, tertip edilmiş. 4. (Bir şey veya yer için) Belirlenip ayrılmış, tayin ve tahsis edilmiş.
MÜREKKEP: 1. Yazı yazmakta, desen çizmekte, baskı işlerinde kullanılan, çeşitli renk ve kıvamda sıvı hâlindeki birleşik. 2. Birden fazla şeyin bir araya gelmesinden meydana gelmiş, birleşik.
Yetenekli Kalemler'de önceki yazılar...