- Güzellik salonlarına sahte ilaç satmışlar
06 Eylül 2024 - 21:14

Ünlü doktor tutuklandı! Güzellik salonlarına sahte ilaç satmışlar

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen kaçak ilaç operasyonunda televizyon kanallarına çıkan, sağlık programlarında uzman hekim olarak konuk olan ünlü doktorun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Ünlü doktorun güzellik salonlarına kaçak, usulsüz ve sahte ilaç sattığı ifade edildi. İlaçların halk sağlığını tehdit edip etmediği, çıkacak raporla belli olacak.
Sağlık - Sağlık
06 Eylül 2024 - 17:33

Kayseri’de akıl almaz olay! Hepsi midesinden çıktı

Kayseri'de mide ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran çocuğun midesinden 4 metal kaşık ve 1 çivi çıkarıldı. Hastanede tedavisi yapılan çocuk daha sonra tahliye edildi.
Sağlık - Sağlık
06 Eylül 2024 - 16:46

İdrar yapmada zorluk yaşıyordu! Birçok hastane gezdi, sonunda sağlığına kavuştu

Diyarbakır’da yaşayan 61 yaşındaki Hamdullah Kurtuluş kanama, kilo kaybı, iştah kaybı, idrar yapmada zorluk yaşıyordu. Kurtuluş, 2020 yılında yakalandığı mesane tümörü nedeniyle uzun yıllar kanser tedavisi gördükten sonra sağlığına kavuştu.
Sağlık - Sağlık
05 Eylül 2024 - 17:29

Sağlıklı beslenme çantası alternatifleri! Uzmanı önerilerini tek tek sıraladı

Kahvaltının çocuklarda zihinsel gelişime katkısı büyük. Okulların başlamasına sayılı günler kala Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, sabahın erken saatinde kalkıp okula giden, kahvaltı yapamayan çocuklara özel beslenme çantasında olması gerekenleri tek tek anlattı.
Sağlık - Sağlık
05 Eylül 2024 - 16:24

Aileler endişeli: Okullardan bulaşıyor, en çok ellerden yayılıyor

Okulların açılmasına günler kala, aileleri okullarda sık görülen bulaşıcı hastalıklarla ilgili endişeler sardı. Sonbaharda artışa geçen soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar, yakın temas sebebiyle çocuklar arasında kolayca yayılabiliyor.
 - Bu sayede kalp krizi 30 yıl önce anlaşılacak
04 Eylül 2024 - 12:56

Tıpta dikkat çeken keşif! Kan testiyle kalp krizinin 30 yıl önceden anlaşılacağı ortaya çıktı 

Kan testine yeni eklenen göstergelerin dahil edilmesiyle yıllar öncesinden kalp krizi riskinin görülebildiği anlaşıldı. Amerika'da bilim adamlarının yaptığı yeni bir çalışmayla hastaların uzun vadeli kalp hastalığı riskinin en eksiksiz resmi artık ortaya çıkarılabiliyor. Elde edilen bilgiler Londra'da düzenlenen kardiyoloji kongresinde sunuldu.
Sağlık - Sağlık
04 Eylül 2024 - 12:33

3 ay ömür biçilmişti, Çağatay bebek böyle hayata tutundu! “Sürekli ağlıyordu, şimdi hep gülüyor”

Muğla'da yaşayan ve 10 aylıkken karaciğer yetmezliği tanısı konulan Çağatay bebek, İzmir'de özel bir hastanede halasından yapılan nakille sağlığına kavuştu. Doktoru yaptığı açıklamada “Nakil olmasa 3 ay içinde kaybetmemiz söz konusuydu” dedi.
 - Eğer öğrencilerde 15 günü aşarsa uzmana gidilmeli
04 Eylül 2024 - 02:50

Eğer öğrencilerde 15 günü aşarsa... Uzmanlar tehlikeyi işaret etti

İlk defa okula başlayan çocukların okula gitmekte zorlanabildiğini belirten uzmanlara göre ileri yaşlarda bu durum, disleksi ve akran zorbalığı gibi problemlerin habercisi olabilir.
Sağlık - Sağlık
03 Eylül 2024 - 15:35

12 yıldır mide koruyucu kullanıyordu! Hastalığı ortaya çıktı, çaresi meğer...

15 yıldır mide şikayeti olan ve 12 yıldır mide koruyucu ilaç kullanmak zorunda kalan genç hasta yapılan laparoskopi ameliyatla sağlığına kavuştu.
 - Kitapların yerleştirilme sırası bile önemli
03 Eylül 2024 - 09:48

Okul çantası hazırlarken çocuk sağlığına dikkat: Kitapların yerleştirilme sırası bile önemli!

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala uzmanlar, okul çantalarıyla ilgili velileri ikaz etti. Dengesiz ve ağır çantaların skolyoz, bel ağrısı ve duruş bozukluğu gibi sağlık problemlerine yol açabileceği belirtildi.
 - Uzmanlar uyardı: Kırtasiye malzemeleri seçerken dikkat!
02 Eylül 2024 - 09:15

Okul alışverişinde sağlık uyarısı: Kırtasiye malzemeleri seçerken dikkat!

Uzmanlar kırtasiye alışverişi yapacak olan aileleri çocukların sağlığı konusunda uyarıyor. Kalemler, boya kalemleri, yapıştırıcılar, silgi ve kaplamalı ürünlere özellikle dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mine Başıbüyük kırtasiye alışverişi hakkında önemli noktalara temas ediyor.
 - Bu hastalık zombiye çeviriyor!
31 Ağustos 2024 - 11:58

Bu hastalık zombiye çeviriyor! Uzmanlar uyardı: Hazır olun

İlk kez geçtiğimiz yıllarda ABD'nin Wyoming eyaletinde ortaya çıkan zombi geyik virüsü yayılmaya başladı. Uzmanlar, deli dana hastalığını örnek göstererek dikkatli olun çağrısında bulunuyor.
 - Saç ekiminde yaş aralığı 20’ye kadar indi
31 Ağustos 2024 - 03:33

Saç ekiminde yaş aralığı 20’ye kadar indi

Orta ve ileri yaşın estetik girişimi olarak bilinen saç ekiminin erkeklerde 20’li yaşlara kadar indiğini söyleyen Uluslararası Saç Restorasyon Cerrahisi Derneği (ISHRS) üyesi Dr. Gökay Bilgin “Saç dökülmesi günümüzün en çok yaşanan estetik problemlerinden biri. Özellikle 40’lı yaşlardan sonra erkeklerde çok daha fazla görülen bu problem giderek daha genç popülasyonu etkiliyor.
 - Radyofrekans ışınları ile ameliyatsız reflü tedavisi
31 Ağustos 2024 - 03:25

Mide asidinin geri kaçışı önleniyor Radyofrekans ışınları ile ameliyatsız reflü tedavisi

Reflünün halk arasında mide içeriğinin yukarıya, yemek borusuna doğru geri kaçması olarak bilindiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Benan Kasapoğlu, hastalığın başka belirtilerle de ortaya çıktığını söyleyerek “Ağrılı yutma ve yutma güçlüğü, besinlerin ağza gelmesi, boğazda takılma hissi, yemek borusunda yanma, kronikleşmiş öksürük, ses kısıklığı, hırıltılı solunum, bulantı ve kusma da reflü işaretidir” dedi.
 - 3 boyutlu kanser teşhisi
31 Ağustos 2024 - 02:30

Daha az ışınla daha kesin sonuçlar! 3 boyutlu kanser teşhisi

Türkiye Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Sabahattin Destek: Meme kanseri artık 40’lı yaşların altına indi. 3D teknolojisi genç meme kanseri hastalarında daha erken teşhis sağlıyor.
 - Bu iki hata dişleri sarartıyor
31 Ağustos 2024 - 00:31

Bu iki hata dişleri sarartıyor

Bembeyaz inci gibi görünen dişler herkesin hayali. Bazen ne kadar fırçalarsak fırçalayalım dişlerimiz hâlâ sarı kalır. Buna sebep olan iki hata bulunduğunu belirten uzmanlar, bu konudaki en önemli yanlışın dişleri kuru fırçalamak olduğunu söyledi. “Dişlerinizi fırçalamaya başlamadan önce diş fırçanızı ıslatın tavsiyesinde bulunan uzmanlar “Bu hareket diş macununun tüm dişlerinize yayılmasını kolaylaştırarak temizliği daha etkili hâle getirir” değerlendirmesinde bulundu.
 - İngiliz hasta şifayı Türkiye'de buldu
29 Ağustos 2024 - 21:33

Kazada kolunu kaybeden İngiliz hasta şifayı Türkiye'de buldu

İngiltere'de geçirdiği kaza sonucu kolunu kaybeden 59 yaşındaki çatı ustası Andrew Waddington'ın ağrıları Eskişehir'deki pil tedavisiyle hafifletildi. Waddington'a 20 yıl önceki kazadan kalan ağrılarını azaltmak amacıyla "omurilik ağrı pili" tedavisi uygulandı.
 - Strese girince morartan hastalığa dikkat!
29 Ağustos 2024 - 02:35

Strese girince morartan hastalığa dikkat! Raynaud Sendromu olabilir

Stresli günlerde bazen de soğuk havalarda el ve/veya ayak parmak uçlarında oluşan mavi-mor renk değişiklikler Raynaud Sendromu olabilir.
 - Elektronik sigara akciğeri öldürüyor
29 Ağustos 2024 - 02:30

Rengarenk cinayet silahları! Elektronik sigara akciğeri öldürüyor

Selen Görgüzel’in kızının elektronik sigara yüzünden yaşadıkları, bu cihazların sağlığı nasıl tehdit ettiğini bir defa daha gözler önüne serdi. İçinde yağlı kimyasallar, aromalar, toksinler ve hatta esrar bile bulunabilen elektronik sigara, başta akciğer iflası olmak üzere çok sayıda ölümcül hastalığa yol açıyor.
Sağlık - Sağlık
27 Ağustos 2024 - 02:40

Yaşlanmanın sırrı çözülüyor! O yaşlara dikkat çekildi

Yeni bir araştırma, yaşlanmanın yavaş bir süreç olmadığını, 44 ve 60 yaşlarında ani değişimlerle hızlandığını ortaya koydu.
Sağlık - Sağlık
27 Ağustos 2024 - 02:35

Sahte botoks alarmı! Yüz felci yapıyor

Kaçak ve ruhsatsız botoks ürünleriyle yapılan işlemler sonrasında enfeksiyon, felç, kalıcı yüz asimetrisi, alerjik reaksiyonlar ve hatta toksik zehirlenmeler gibi komplikasyonlar yaşanabileceğini hatırlatan Estetik ve Kozmetik Dermatoloji Derneği ve Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Dr. Yılmaz Turan “Klinik gözlemlerimize göre, sahte botokslar alarm veriyor” dedi.
Sona Git