Güney Kore, ABD ve Japonya'ya resti çekti! Kuzey Kore'den "ölümcül sonuçları olur" çıkışı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Güney Kore, ABD ve Japonya'ya resti çekti! Kuzey Kore'den "ölümcül sonuçları olur" çıkışı
Son Dakika, Haber, Ayrıntı, Haber

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rusya Devlet Başkanı Putin'in ziyaretiyle gündeme gelen Kuzey Kore, yakında önemli bir duyuru yapacağını açıkladı. Dünya Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un ne yapacağını merak etmeye başladı. Kuzey Kore'den resmi açıklama geldi. Güney Kore, ABD ve Japonya'nın gerçekleştirdiği Freedom Edge tatbikatına dikkat çekilen açıklamada, taraflara "ölümcül sonuçları olur" uyarısı yapıldı.

ABD'nin Güney Kore'ye uçak gemisi göndermesinin ardından Kuzey Kore de, ülkelerine ziyaret gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Putin'e askeri personel gönderme sözü vermişti. 3. Dünya Savaşı'nın ayak sesleri her geçen gün netleşirken, Kuzey Kore'den dikkat çeken açıklama geldi.

KUZEY KORE ABD, GÜNEY KORE VE JAPONYA'YA RESTİ ÇEKTİ

Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı, tek satırlık bir gönderide "önemli haberler" olduğunu söyledi. Kim Jong Un'un başkanlık ettiği iktidar partisinin yılın ilk yarısındaki performansını gözden geçirmek için gerçekleştirdiği parti genel kurulu sırasında yapılan açıklama dünyanın gündemine oturdu.Dünya Kim'in ne yapacağını merak ediyor! Kuzey Kore yakında önemli bir duyuru yapacağını açıkladı - 1. Resim

ÖLÜMCÜL SONUÇLARI OLUR

Kuzey Kore'den yapılan resmi açıklamada Güney Kore, ABD ve Japonya'nın ortak askeri tatbikatı kınandı. Pyongyang yönetimi tarafları ölümcül sonuçlar konusunda bir kez daha sert bir şekilde uyardı.
Dünya Kim'in ne yapacağını merak ediyor! Kuzey Kore yakında önemli bir duyuru yapacağını açıkladı - 2. Resim

Açıklamada şunlar kaydedildi.

"27-29 Haziran tarihleri arasında ABD, Japonya ve Güney Kore, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni çevreleyen sularda ilk üçlü ortak askeri tatbikat olan Freedom Edge'i gerçekleştirdi.

Geçmişte ABD, Japonya ve Güney Kore, çeşitli isimler altında çok sayıda irili ufaklı ortak askeri tatbikat gerçekleştirmişti ancak ayrı bir isim altında bu kadar büyük ölçekli bir ortak askeri tatbikat eşi benzeri görülmemiş bir olaydı.

ABD, Japonya ve Güney Kore'yi, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti de dahil olmak üzere bölgedeki bağımsız ülkeleri hedef alan, ayrım gözetmeyen ve provokatif askeri gösterilerini sürekli olarak kınıyoruz.

Ve bunun getireceği ölümcül sonuçlar konusunda bir kez daha sert bir şekilde uyarıyoruz."

Öte yandan Kim Jong Un'un, Kore İşçi Partisi 8. Merkez Komitesi'nin 10. Genişletilmiş Genel Kurul Toplantısı'nda yılın ikinci yarısının odak noktası hakkında önemli bir konuşma yaptığı söyleniyor.
Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...