CANLI ANLATIM

İsrail Filistinlilerin gittiği her yeri bombalıyor! Refah'a ağır saldırı devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Filistin topraklarında soykırım yapan İsrail ordusu, Refah'a sığınan sivil halkın çadırlarını bombaladı. Birleşmiş Milletler Sözcüsü Louise Wateridge, Gazze Şeridi'nden yaptığı video bağlantısında bölgedeki durumun önemli ölçüde kötüleştiğini belirterek, “Bugün, şimdiye kadar ki en kötü gün olmalı." ifadelerini kullandı.

Canlı Anlatım Özeti
  • PENTAGON: GAZZE'YE KURULAN GEÇİCİ LİMAN DEVRE DIŞI
  • İSRAİL REFAH'A SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR
  • BM: ŞİMDİYE KADAR Kİ EN KÖTÜ GÜN
  • İSRAİL El-MEVASİ BÖLGESİNİ VURDU
  • FİLİSTİNLİLER HAN YUNUS'A GEÇİYOR

28.06.2024 22:49

PENTAGON: GAZZE'YE KURULAN GEÇİCİ LİMAN DEVRE DIŞI

Geçici liman yeniden devreye girse bile insani yardımlar Gazzelilere ulaştırılamadığı için kıyıdaki indirme alanında neredeyse hiç yer kalmazken bu durum, yüzer liman projesinin ne kadar işe yaradığını tartışma konusu haline getirdi.


28.06.2024 21:58

İSRAİL REFAH'A SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR

İsrail ordusu Gazze'nin Refah kentindeki farklı noktalara saldırılar düzenledi. Saldırılar sonucu bölgeden dumanlar yükseldi.

İsrail Filistinlilerin gittiği her yeri bombalıyor! Refah'a ağır saldırı devam ediyor - 1. Resim


28.06.2024 20:07

BM: ŞİMDİYE KADAR Kİ EN KÖTÜ GÜN

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Louise Wateridge, Gazze Şeridi'nden yaptığı video bağlantısında bölgedeki durumun önemli ölçüde kötüleştiğini belirerek, “Bugün, şimdiye kadar ki en kötü gün olmalı. Yarının da hiç olmadığı kadar kötü olacağından şüphem yok” dedi.

İsrail'in yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi'nde insanlık dramı yaşanıyor. Sivil yerleşim yerlerini vurarak Filistinlileri göçe zorlayan İsrail ordusu, bölgede taş taş üstünde bırakmıyor.

Kuşatma altında olan bölgedeki şartları “dayanılmaz” olarak ifade eden Wateridge, İsrail'i kınadı. Wateridge, “Bugün, şimdiye kadarki en kötü gün olmalı. Yarının da hiç olmadığı kadar kötü olacağından şüphem yok” ifadelerini kullandı.

İsrail Filistinlilerin gittiği her yeri bombalıyor! Refah'a ağır saldırı devam ediyor - 2. Resim


28.06.2024 19:21

İSRAİL El-MEVASİ BÖLGESİNİ VURDU

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin kuzeybatısında karadan işgalini genişlettiği, El-Mevasi bölgesine topçu ateşiyle düzenlediği saldırılarda da ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Mevasi bölgesine uzun saatler boyunca topçu ateşiyle saldırı düzenledi. Bölgede yaşayan yerinden edilen Filistinlilerden ölen ve yaralananlar oldu.

Filistinliler İsrail'in Refah'taki çadırları bombalamasının ardından Han Yunus'a göçüyor - 1. Resim


28.06.2024 17:43

FİLİSTİNLİLER HAN YUNUS'A GEÇİYOR

Saldırılar sürerken İsrail askeri araçları da Eş-Şakuş bölgesi ve Bölge Parkı'nın güneyinde ilerlemeye devam etti. Bölgedeki Filistinliler, askeri araçları görünce çadırlarını terk edip Han Yunus'a doğru kaçmaya başladı.

Filistinliler İsrail'in Refah'taki çadırları bombalamasının ardından Han Yunus'a göçüyor - 2. Resim


28.06.2024 16:02

REFAH'TA ÇADIRLAR BOMBALANDI

Han Yunus ile Refah kentlerine uzanan El-Mevasi bölgesi, İsrail ordusunun daha önce göçe zorladığı Filistinlilerin gitmesini istediği "güvenli bölgeler" arasında yer alıyordu.

Refah'ın batısında bulunan ve yerleşim yeri olmayan El-Mevasi'de büyük ölçüde açık araziler bulunuyor. Altyapı, kanalizasyon ağları, elektrik hatları, iletişim ağları ve internetten de yoksun olan bölgede, yerinden edilmiş Filistinliler, oldukça zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Evlerini terk edip bu bölgeye sığınan insanlar, su, gıda, temizlik ve sağlık hizmetleri konusunda büyük yoksunluk yaşıyor.

Filistinliler İsrail'in Refah'taki çadırları bombalamasının ardından Han Yunus'a göçüyor - 3. Resim

Yer: Refah

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...