Mossad Avustralya’ya sızdı! Siyonist subay deşifre edildi

Kaynak: Dış Haberler
- Güncelleme:
Mossad Avustralya’ya sızdı! Siyonist subay deşifre edildi
Dünya Haberleri  / Dış Haberler

Avustralya ordusunda görevli bir subayın, İsrail'e olan bağlılığı nedeniyle güvenlik tehdidi oluşturduğu gerekçesiyle yetkileri elinden alındı. İstihbarat birimleri, söz konusu subayın Mossad tarafından kullanılma riski taşıdığını belirleyerek alarm verdi.

Mossad’ın Avustralya Savunma Kuvvetleri’ne (ADF) sızdığı iddiaları gündemi sarstı. İsrail’e bağlılığı tespit edilen bir subayın güvenlik izni, Avustralya İstihbarat Teşkilatı (ASIO) tarafından iptal edildi. Mahkeme belgelerine göre, adı HWMW olarak geçen subay, Mossad ajanı olduğunu itiraf etti.

İSRAİL İÇİN ÇALIŞMAYA HAZIRDI!

Soruşturma sırasında HWMW, İsrail’i "yabancı bir devlet" olarak görmediğini ve gerektiğinde IDF ile gizli bilgileri paylaşabileceğini açıkça dile getirdi. Dahası, İsrail’de Mossad bağlantılı güvenlik ve ateşli silah eğitimleri aldığı ortaya çıktı. Ancak bu bilgileri Avustralya hükümetinden sakladığı belirlendi.

Mossad Avustralya’ya sızdı! Siyonist subay deşifre edildi - 1. Resim

ASIO: ULUSAL GÜVENLİĞE TEHDİT

ASIO, subayın İsrail istihbaratı tarafından kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, "Bu kişi, herhangi bir güvenlik iznine sahip olamayacak kadar büyük bir tehdit oluşturuyor" dedi. Güvenlik raporunda, Mossad’ın bu tür profilleri casusluk amacıyla kullanabileceği vurgulandı.

Mahkeme, ASIO’nun kararını destekleyerek HWMW’nin tüm güvenlik yetkilerinin iptal edilmesine hükmetti. 

Kaynak: Dış Haberler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...