- Türkiye hibrit otoda bölgesel üs olacak!
3 saat 39 dakika önce

Türkiye hibrit otoda bölgesel üs olacak! OVP ile fark atılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırımının, Türkiye’nin yeni nesil elektrikli ve hibrit araçlar için bölgesel merkez olma hedefine katkı sağlayacağını belirterek “Söz konusu yatırım küresel markaların katma değerli ve elektrikli modellerinin üretimini Türkiye’ye kaydırması noktasında teşvik edici rol oynayacak” dedi
 - Mesleğe teşvik, yardıma düzen geliyor
07 Eylül 2024 - 02:20

OVP'den iki alanda kritik adım! Mesleğe teşvik, yardıma düzen geliyor

Meslek yüksekokulları kontenjanları kamu ve özel sektörün ihtiyaç duyduğu iş gücü ile uyumlu hâle getirilecek. Stratejik alanlarda kamu-üniversite-özel sektör iş birliği yapılacak. Meslek liselerinin ihtisaslaşması sağlanacak. Stratejik alanlarda eğitim için yurt dışına öğrenci gönderilecek.
 - Erdoğan: Oyun platformları çocukları zehirliyor
07 Eylül 2024 - 02:15

Erdoğan sanal tehlikeye dikkat çekti: Oyun platformları çocukları zehirliyor

“Teknoloji ile bağımlılık başta olmak üzere evlatlarımızın karşılaştığı riskler da artıyor. Oyun platformlarının evlatlarımızı nasıl zehirlediğine şahit oluyoruz. Bu oyunlarla sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyorlar.”
 - Uzmanlar anne babaları okula giden çocuklar için uyardı!
06 Eylül 2024 - 11:21

Uzmanlar anne babaları uyardı: Tatil sonrası "okul kaygısı" yaşayan çocuklar için yapılacaklar

Okula yeni başlayan ve tatil sonrası yeniden okula dönen çocuklarda kaygı ve stres bozukluğu sıkça ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar oluşabilecek bu durum karşısında anne babaları uyardı.
 - Yurt başvuruları sonuçlandı! Yerleştirme rekoru kırıldı
06 Eylül 2024 - 02:20

Yurt başvuruları sonuçlandı! Yerleştirme rekoru kırıldı

2024-2025 akademik yılında, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuruları sonuçlandı.
Eğitim - Eğitim
05 Eylül 2024 - 16:28

YKS ek tercih tarihleri açıklandı!

ÖSYM, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası ek tercihlerin 6-11 Eylül tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
 - Okulun kitap vurgunu 'avukat veliye' takıldı
05 Eylül 2024 - 10:05

Okulun kitap vurgunu 'avukat veliye' takıldı: Bin liralık kitaba 30 bin lira istediler

Adana'da bir özel okul sert kayaya çarptı. Avukat Nazan Subaşı, kızının okulunun 30 bin liralık kitap parası istemesi üzerine dolandırıcılık ağını ortaya çıkardı. Yayınevi, kırtasiye ve okul üçgenindeki 'soygun'u dava eden Subaşı, normal değeri bin lira olan kitapları almayan velilere telefonla baskı yapıldığını öne sürdü. 
 - MEB yeni müfredat için site kurdu
05 Eylül 2024 - 02:25

MEB yeni müfredat için site kurdu! Akıllarda soru işaret kalmayacak

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim döneminde 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda uygulamaya alınacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ilişkin kafalardaki bütün soru işaretlerini gidermek maksadıyla bir internet sitesi kurdu.
 - Öğrencilere duyuru! Ücretsiz kitaplar sizi bekliyor
05 Eylül 2024 - 02:20

Öğrencilere duyuru! Ücretsiz kitaplar sizi bekliyor

Millî Eğitim Bakanlığınca, 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz verilmek üzere hazırlanan yaklaşık 178 milyon ders kitabının okullardaki dağıtımına başlandı.
 - İmam Hatipler 10 dilde eğitim veriyor
05 Eylül 2024 - 02:15

Sadece Arapça yok! İmam Hatipler 10 dilde eğitim veriyor

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan: İmam hatip okullarına yabancı dil hususunda haksız eleştiriler var. Okullarımızda sadece Arapça yok; İngilizce, Almanca, İspanyolca, Rusça, İtalyanca, Çince, Fransızca, Farsça ve Japonca dil öğretimi de mevcut.
 - 'Sahibinden satılık öğrencili okul'
04 Eylül 2024 - 10:15

Özel okullar emlak sitelerinde: İlanı görenler şoke oldu! 'Öğrenci' detayı dikkat çekti

Yeni eğitim-öğretim dönemiyle beraber özel okullar 'emlak sitelerinde' satılmaya başlandı. İlanlardaki artış dikkat çekerken bir okulun ilanındaki şu tanımlama hayrete düşürdü: Hazır donanımlı ve öğrencili özel okul, eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
 - Öğretmen seçme borsasına neşter vuruldu
03 Eylül 2024 - 02:50

Okul müdürünün kayıt yetkisi yok! Öğretmen seçme borsası merkezden çözüldü

Bakan Tekin “Çocuklarımızın artık 1. ve 5. sınıfa kayıt olduklarında öğretmen, şube tercihi konusunda okul müdürlerimizin zor durumda kalmasını önleyecek merkezî yerleştirmeyi yapacağız” dedi.
Eğitim - Eğitim
02 Eylül 2024 - 13:16

Uzmanından okula yeni başlayan ailelere tavsiye: Uyum sürecinde bunlara dikkat, acele etmeyin

İlk kez okula başlayan çocukların okula uyum sürecinde ebeveynlere önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, “Okula ve sınıfına alışması 1-2 hafta sürebilir. Acele etmeyin” tavsiyesinde bulundu. Öziç, ailelere önemli bilgiler aktardı.
 - İlk zil uyum için çaldı: Veliler ve öğretmenler ter döküyor
02 Eylül 2024 - 11:45

Okullarda ilk zil "uyum" için çaldı: Veliler ve öğretmenler ikna için ter döküyor

Bu yıl okul öncesi (anasınıfı) ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için ilk zil "uyum" eğitimi için çaldı. Aileler ve öğretmenler çocukları okula alıştırmak için ter döküyor.
 - Okullarda ilk zil ‘uyum’ için çalacak
02 Eylül 2024 - 02:40

Çocuklar ve ailelerin hazırlık haftası! Okullarda ilk zil ‘uyum’ için çalacak

20 milyon öğrenci için 9 Eylül’de ders zili çalacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çocuk-aile-öğretmen iş birliğinin artırılması maksadıyla okula yeni başlayacak öğrenciler için okullar bir hafta önce açıldı. Bu yıl okul öncesi (anasınıfı) ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri 2-3 Eylül’de düzenlenecek.
 - Açık liseler kayıtsızları bekliyor!
02 Eylül 2024 - 02:35

Açık liseler kayıtsızları bekliyor! Son tarih belirlendi

Çeşitli sebeplerle örgün eğitime devam edemeyen öğrenciler, açık lise sistemi ile eğitimlerini tamamlıyor. Yeni kayıt dönemi ve kayıt yenileme için ailelerin merakla beklediği açıklama Millî Eğitim Bakanlığından geldi. 2024- 2025 eğitim öğretim yılı 1. dönem kayıtları için bakanlığın sistemi erişime açıldı, son gün 22 Eylül...
 - KYK yurt ücretlerine yüzde 50 zam geldi
01 Eylül 2024 - 18:00

KYK yurt ücretlerine yüzde 50 zam geldi

KYK yurt ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. Bununla birlikte en düşük KYK ücreti 345 liradan 517 TL'ye, en yükseği ise 570 liradan 855 TL'ye çıktı. KKTC'de ise yurt ücreti 750 TL'den 1125 liraya yükseldi.
 - KPSS ön lisans soruları ve cevap anahtarı erişime açıldı
01 Eylül 2024 - 14:09

KPSS ön lisans soruları ve cevap anahtarı erişime açıldı

1 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans oturumunun temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarı adayların erişimine açıldı.
 - İhlas Vakfı, öğrencilere kendi̇ evini aratmayacak
01 Eylül 2024 - 02:44

33. yurt Sakarya’ya… İhlas Vakfı, öğrencilere kendi̇ evini aratmayacak

İhlas Vakfı tarafından Sakarya’da inşa edilen öğrenci yurdu 2024-2025 Eğitim Öğretim yılına hazır olacak. Üniversite kampüsüne beş dakikalık yürüme mesafesindeki yurt, 70 genci ağırlayacak.
 - Milyonlarca aday KPSS'de pazar günü ter dökecek
29 Ağustos 2024 - 17:16

Milyonlarca aday KPSS'de pazar günü ter dökecek

1 milyonu aşkın aday KPSS Ön Lisans uygulamasında pazar günü ter dökecek. 13 bini aşkın emniyet mensubunun sahada olacağı sınavın sonucu 20 Eylül'de açıklanacak. 
 - "Yanlış sıralama başarısız kariyer doğurur"
29 Ağustos 2024 - 11:22

Sosyal medyanın konuştuğu olayı eğitimcilere sorduk: Yanlış sıralama başarısız kariyer doğurur

Sosyal medya günlerdir bu olayı konuşuyor. Üniversitede birinci tercihi olan Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanan genç, ailesini suçlayarak ağlama krizine girdi. Dişçilik isteyen genç kız ailesine tepki göstererek “Bana bunu zorla yazdırdınız. Gelmez diye bana bunu zorla yazdırdınız. Ama ben burayı istemiyordum. Bana zorla yazdırdınız” diyerek hüngür hüngür ağladı. Paylaşım rekoru kıran olayda aileyi suçlayan da var genç kızı da...
Sona Git