CANLI ANLATIM

Yurdun dört bir yanında orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Yangın Söndürme, Helikopter, Haber

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Türkiye'de ormanlar günlerdir cayır cayır yanıyor. Muğla Marmaris ve Milas'ta başlayan ve rüzgarın etkisiyle giderek büyüyen orman yangınları kontrol altında alındı. Antalya'nın Lara ilçesinde başlayan orman yangını hava limanı için büyük risk oluşturdu. Büyük hasara yol açan yangın 4,5 saatte söndürüldü. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde orman yangını kısmen kontrol edildi. Kampüste çıkan yangında öğrenciler tahliye edildi. Adana ve Kastamu'daki orman yangınları da söndürüldü.

Canlı Anlatım Özeti
  • FAKÜLTEYE KADAR GELDİ, ATLAR TAHLİYE EDİLDİ
  • KASTAMONU'DA ORMAN YANGINI
  • KAMPÜS'TE YANGIN FACİASI! KISMEN KONTROL ALTINDA
  • MARMARİS'TE 5 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ
  • KAMPÜS YANGINI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
  • 4,5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI. ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
  • VALİLİKTEN AÇIKLAMA: SEFERBER OLDUK
  • İZMİR'DE ZEYTİNLİK ALANDA YANGIN!
  • MARMARİSTEKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA
  • 3 SAATTİR SÖNMÜYOR, BÜYÜK PANİK!
  • 43 İLDE ORMANA GİRİŞLER YASAKLANDI
  • BURSA'DA YANGIN KAMPÜSE SIÇRADI!
  • ADANA'DA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
  • YANGIN HAVALİMANINI SARMAK ÜZERE
  • MARMARİSTE ORMAN ALEVLERE TESLİM!

30.06.2024 21:49

KAHRAMANMARAŞ'TA ANIZ VE ÖRTÜ YANGINI!

Kahramanmaraş kırsal alanda anız ve örtü yangını çıktı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın, Dulkadiroğlu ilçesi Halkaçayırı mevkiinde çıktı.

Birçok noktada çıkan anız yangını ihbarları üzerine bölgeye büyükşehir belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken, yangında bahçeler de hasar gördü. Bölgede ekiplerin soğutma işlemleri devam ediyor.

Muğla, Antalya, Bursa, Adana ve Kastamonu'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 1. Resim

30.06.2024 21:47

FAKÜLTEYE KADAR GELDİ, ATLAR TAHLİYE EDİLDİ

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangında birçok hayvan telef olurken, çiftlikteki atların kurtarılma görüntüsü anbean kameralara yansıdı.

Yangın, Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Muğla, Antalya, Bursa, Adana ve Kastamonu'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 1. Resim


30.06.2024 20:44

KASTAMONU'DA ORMAN YANGINI

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi Armutlu köyünün ormanlık alanında yüksek gerilim hattından çıkan yangın kısa sürede büyüdü.
Yangına Taşköprü, Tosya ve Hanönü Orman İşletme Müdürlükleri arazözleri ile Taşköprü Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.
Ekiplerin uğraşları sonucu yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının yüksek gerilim hattında başladığını söyledi. Yangının erken ve etkin müdahale ile söndürüldüğünü anlatan Sönmezoğlu, "Yangına öncelikle civardaki köylerimize dağıttığımız su tankerleri müdahale etti. Hızlı bir şekilde Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğümüzün 3 arazözü ve su tankeri, Hanönü ve Tosya İşletme Müdürlüklerimizin arazözleri erken müdahale ederek yangını söndürmüşlerdir" dedi.

Muğla, Antalya, Bursa, Adana ve Kastamonu'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 1. Resim


30.06.2024 20:43 

KAMPÜS'TE YANGIN FACİASI! KISMEN KONTROL ALTINDA

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alanda çıkan yangının kısmen kontrol altında olduğunu açıkladı. Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alanda saat 14.30 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da yangının ilk dakikalarından beri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.

Vali Demirtaş, sahada 150 aracın bine yakın personelle havadan ve karadan çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "4 uçak, 4 helikopter havadan müdahalesini sürdürüyor. Soğutma çalışmalarına devam edeceğiz. Şu an yangın ilerlemesi durduruldu. Kontrol altına alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Şu an yangınla ilgili tehlikeyi geride bıraktık diyebiliriz. Yani şu an kısmen kontrol altına aldık diyebiliriz. Soğutma çalışmalarını da bitirdikten sonra daha da rahatlayacağız diye düşünüyorum” dedi.

Muğla, Antalya, Bursa ve Adana'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 1. Resim


30.06.2024 20:07

MARMARİS'TE 5 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ 

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkii Gölge Koyu'nda saat 16.40 sıralarında meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı. 5 hektar alanın yanarak zarar gördüğü bölgede ekipler bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan uğla'nın Milas ilçesinde ziraat alanında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçramıştı. Kısa sürede yayılan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Muğla, Antalya, Bursa ve Adana'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 2. Resim


30.06.2024 20:07

KAMPÜS YANGINI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi kampüsündeki ormanlık alanda çıkan yangın havadan görüntülendi. Yangının ilk dakikalarındaki ısı haritasının görüntüsü yangının boyutlarını gözler önüne sererken, Veterinerlik Fakültesi'ndeki hayvanların da tahliyesi tamamlandı. Muhtemel bir durumda Tıp Fakültesi Hastanesi için de acil durum planları devreye sokuldu.

Muğla, Antalya, Bursa ve Adana'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 3. Resim


30.06.2024 20:06

4,5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI. ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Antalya'nın turizm bölgelerinden Lara'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 4,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Yangın saat 19.30 sıralarında kontrol altına alınırken, 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Muğla, Antalya, Bursa ve Adana'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 4. Resim


30.06.2024 19:32

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: SEFERBER OLDUK

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı Mahallesi'nde makilik alanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgar alevlerle mücadeleyi zorlaştırdığı öğrenilirken, Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız hep birlikte karadan ve havadan yangını söndürmek için seferber olduk” ifadeleri kullanıldı.

Uludağ Üniversitesi'ndeki ormanlık alandaki alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Çiftliğe sıçrayan yangında küçükbaş hayvanlar telef oldu. Yangında Uludağ Üniversitesine ait bir tesisin çatısı da yandı. Yangına havadan 4 helikopter, karadan ise 40 araç, 150 personelle müdahale ediliyor.

Muğla, Antalya, Bursa ve Adana'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 5. Resim


30.06.2024 18:49

İZMİR'DE ZEYTİNLİK ALANDA YANGIN!

İzmir'in Tire ilçesinde zeytinlik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Alınan bilgiye göre, Boynuyoğun Mahallesi'nde tarihi Tire Ali Baba Türbesi'nin de içinde bulunduğu zeytinlik alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. ​​​​​​​


30.06.2024 18:44

MARMARİSTEKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkii Gölge Koyu'nda saat 16.40 sıralarında meydana gelen orman yangı kısmen kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 9 helikopter ve 4 uçak da alevlerle mücadeleye sortileri ile havadan destek verirken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Muğla, Antalya, Bursa ve Adana'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 1. Resim


30.06.2024 18:39

3 SAATTİR SÖNMÜYOR, BÜYÜK PANİK!

Antalya'nın turizm bölgelerinden Lara'da çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın bölgesine yakın noktada denizin bulunması müdahale hızını arttırdı. Helikopterler, 200 metre uzaklıktaki denizden su alarak peş peşe sortiler düzenleyip alevlere müdahalede bulundu.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 6 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 1 dozerin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü TOMA'ları ve arazözler sevk edildi. Bölgedeki esnaf ve tatilciler de alevlere su bidonlar, yangın tüpleri ve hortumlarla müdahalede bulundular.

Muğla, Antalya, Bursa ve Adana'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 2. Resim

Güvenlik amacıyla sahil yolu araç trafiğine kapatılırken, yangın alanına yakın noktada ki işletmelerde büyük panik yaşandı. Ormanlık alanın havalimanına yakın bölgede olması nedeniyle, havadan söndürme çalışmaları havalimanı ile irtibatlı bir şekilde gerçekleştirildi.

Yangın bölgesine yakın noktada denizin bulunması müdahale hızını arttırdı. Helikopterler, 200 metre uzaklıktaki denizden su alarak peş peşe sortiler düzenleyip alevlere müdahalede bulundu. Yangın esnasında bir kadın ise panik içerisinde ormanlık alana koşmaya başladı. Yanan bölgelerde yavru köpeklerin olduğunu belirten kadına, diğer vatandaşlar da yardımcı olmaya çalıştı. Oldukça üzgün görünen kadın, bir süre daha köpekleri aramaya devam etti.

Yaklaşık 3 saattir süren yangın, ilk şiddetini azaltmış olsa da bölgede havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Ekiplerin bir kaç saat içerisinde yangını kontrol altına alacağı öngörülüyor.


30.06.2024 18:09

43 İLDE ORMANA GİRİŞLER YASAKLANDI

Orman yangınları bakımından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması öngörüldüğü için Marmara'da 9, Ege'de 7, Akdeniz'de 9, İç Anadolu'da 9, Karadeniz'de 6, Güneydoğu Anadolu’da 2, Doğu Anadolu’da 1 ildeki ormanlara farklı tarihlerde giriş yapılamayacak.

Muğla, Antalya, Bursa ve Adana'da orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 3. Resim


30.06.2024 17:43

BURSA'DA YANGIN KAMPÜSE SIÇRADI!

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi yakınında makilik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin fark edilmesinin ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle Ayvalı Deresi kıyısında yayılan ve hububat ekili arazilere sıçrayan yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale başlatıldı. BUÜ Görükle Kampüsü'nde bulunan ormanlık alana da ulaşan yangının ilerlememesi için mücadele eden ekiplere bölgede yaşayanlar da destek oluyor.

Yurdun dört bir yanında orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 1. Resim

Kampüsteki doğal yaşam alanında bakılan kızıl geyikler ve diğer hayvanlar tahliye edildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının büyümesinin çok şiddetli rüzgardan kaynaklandığını söyledi. Yangına çok sayıda personel ve araçla müdahale ettiklerini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"(Yangını) Canla başla kontrol altına almak için gayret gösteriyoruz. Özellikle Veteriner Fakültesinin hayvanları vardı, onları tamamen dışarıya naklettik. Burada bulunan yurtları tamamen boşalttık. Tıp Fakültesi Hastanesi biraz uzakta ama yine de tedbiren hastaları başka hastanelere taşıyabiliriz."

Yurdun dört bir yanında orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 2. Resim


30.06.2024 17:36

ADANA'DA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Adana'nın Merkez Seyhan ilçesine bağlı Karayusuflu Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine orman bölge müdürlüğüne bağlı ekipler yangına müdahale etti.

Havadan bir uçak ve iki helikopter, karadan ise çok sayıda arasöz ile müdahale edilen yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Ekipler ormanlık alanda soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Yurdun dört bir yanında orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 3. Resim


30.06.2024 17:26

YANGIN HAVALİMANINI SARMAK ÜZERE

Antalya'nın Lara bölgesinde saat 15.00 sıralarında başlayan orman yangınına ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Yangının havalimanına yakın olması sebebiyle havadan müdahale kontrollü olarak yapılıyor.

Yangını söndürmek için Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 arazöz, 2 su ikmal aracı, 2 helikopter, 1 dozer ve çok sayıda yangın işçisinin müdahalesi devam ederken, yangının Antalya havaalanına yakın olması sebebiyle havadan müdahalenin havaalanı ile irtibatlı bir şekilde kontrollü olarak sürdüğü bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü TOMA’ları ve arazözlerin de destek verdiği söndürme çalışmalarında güvenlik amacıyla sahil yolu araç trafiğine kapatılırken, yangın alanına yakın noktadaki işletmelerde panik yaşandı. Zaman zaman işletmelerin bahçesine sıçrayan alevler çalışanlar tarafından damacana ve yangın tüpleri ile söndürüldü.

Yurdun dört bir yanında orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 4. Resim


30.06.2024 17:11

MARMARİSTE ORMAN ALEVLERE TESLİM!

Muğla'nın Marmaris ilçesi Gölge Koyu'nda çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın, Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkii Gölge Koyu'nda saat 16.40 itibari ile meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgeden alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Şiddetli rüzgarın olduğu bölgede, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 helikopter ve 2 uçak da alevlerle mücadeleye sortileri ile havadan destek verirken, ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışmaları sürüyor.

Yurdun dört bir yanında orman yangını! Havadan ve karadan müdahaleler sürüyor - 5. Resim


Yer: Türkiye

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...