Bu “Çöküş” olmasın!

A -
A +

Maalesef boyumuzun ölçüsünü aldık, 41’lik Pepe ve 39’luk Ronaldo karşısında ne istediğimiz futbolu oynayabildik ne de turu getirecek sonucu alabildik. 

 

Oysa Gürcistan zaferinden sonra maçın başında Yunus’la zorlayıp, Kerem ve Orkun’la önemli pozisyonlar bulduğumuz ama gol kaydına muvaffak olamadığımız dünkü karşılaşmayı da kazanıp, Avrupa Şampiyonası’nda ikide iki yaparak tarihe geçmek istiyorduk. 

 

Olmadı, olamadı, bu oyunla olamazdı da. Ahh… Maalesef ayakta duramadık. 

 

Ne umduk ne bulduk?

 

Maalesef çok çektiğimiz Portekiz karşısında üç basit hata ve biri Altay-Samet anlaşmazlığından kaynaklanan yedi dakika içinde yediğimiz iki gol; hem gardımızı düşürdü hem de sonumuzu hazırladı. Maalesef gruptan lider çıkma hayallerimiz suya düştü. Yazık! 

 

Ne yaptın Montella?

 

Bu yenilgide Gürcistan on birine göre “radikal” diyebileceğimiz dört değişikliğe giden ve harika çocuk Arda’yı kulübede oturtan Vincenzo Montella’nın etkisi var mıydı? 

 

Ne yazık ki; “yok” diyemeyiz. Ancak “Ne yaptın Montella?” diye İtalyan teknik adamı eleştirmek işin en kolay olanı.

 

Doğrusu Martinez’in Ronaldo, Pepe, Mendes, Fernandes gibi yıldızlarla süslü ve ön alan baskısını B. Silva, Leao ile mükemmel uygulayan ekibini zaten son 10 maçta Almanya dışında yenen bir başka takım yok. 
Bu gerçeği aklımızdan çıkarmayalım.
Son 20 dakikadaki heyecan veren Arda hamlesi; tribünün gönlünü almaktan başka ne işe yaradı? Sonuçta Portekiz deviyle baş edemedik ama daha vahimi Abdülkerim ve Samet’in Çekya maçında olmaması. Diyeceğim o ki; Hamburg’taki Çekya maçı için bu “çöküş” olmasın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.