İsrail Amerikan sopası ile ha bire İran’ı dövüyor maalesef… Veyahut Amerika İsrail’i kamçı gibi kullanıp, İran’ı ha bire pataklıyor!.. Hangisi? Hiç fark etmez, çünkü İsrail “Küçük Amerika”, Amerika “Büyük İsrail…”
Geçtiğimiz cumartesi gecesi sabaha karşı, Siyonist İsrail üç ayrı dalga hâlinde, İran’ın başşehri Tahran başta olmak üzere, birçok farklı şehre hava taarruzunda bulundu… Siyonist hükûmet cenahından yapılan açıklamaya göre, çok önemli hedefler vuruldu. Hasarın gerçekten ne ölçüde olduğu bilinmiyor. Çünkü her iki taraf da doğru bilgi vermiyor!.. Bu arada İran ile Siyonist İsrail arasındaki ‘kayıkçı kavgasının’ veya İran ile ABD arasındaki ‘danışıklı dövüşün’ mahiyetini tam olarak kavrayabilmek mümkün değil. Gerçekten bugüne kadarki elense çekmeleri ve peşrev fasılları, tarafların ne yapmak istediği konusunda net bir sonuç vermedi. Sonuç deyince, hemen İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami’nin savurduğu tehdit aklıma geliverdi. Özetle diyor ki: “İsrail hayal bile edemediği sonuçları görecek…” Hayal bile edilemeyecek kadar büyük ve korkunç sonuçlar ne ola ki? İran yıllardır “Büyük Şeytan” dediği Amerika’ya karşı tehditler savurduğu gibi, İsrail’i de haritadan silmek gibi üst perdeden ‘korkutma’ denemeleri yapıyor! Velakin beklenen sonuçlar hep tersi yönde tahakkuk ediyor. İran neden bu kadar iri laflar ediyor? Bu “Acem Palavrası” hastalığı mı, yoksa gerçekten bilinmeyen veya gösterilmeyen bir örtülü zeminde daha farklı alışverişler mi oluyor? 3 Ocak 2020 yılında, Kasım Süleymani Bağdat’ta ABD tarafından bir suikastla öldürüldüğünde, İran o bildik tehditlerini peş peşe sıralamıştı… Fakat daha sonra Dönemin ABD Başkanı Donald Trump bir ifşaatta bulundu. Dedi ki, İranlı yetkililer bizi aradı ve dedi ki: “Onurumuzu kurtarmak için bir hareket yapmak zorundayız. Sizin Irak’taki askerî üssünüze birkaç füze atacağız, ama merak etmeyin kimseye zarar gelmeyecek…”
İran'ın dinî lideri Hameney, İsrail’in 26 Ekim Cumartesi gecesindeki son büyük saldırısını hesap hatası olarak değerlendiriyor. Bu açıklamayı hem de kendisine ait İbranice siteden yaptı. (Site kurulduktan bir gün sonra, X tarafından kapatıldı…) Hameney özetle şöyle diyor: "Siyonist rejim bir hesap hatası yaptı. İran’ın nasıl bir güç ve yeteneğe sahip olduğunu anlamasına yol açacağız…” Yine kocaman bir tehdit! Bakalım ardından nasıl bir şey gelecek? Devrim Muhafızları Komutanı General Hüseyin Selami’nin tehdidine yukarıda işaret etmiştik. "İsrail, Hayal edilemeyecek sonuçları görecek" diyor. Bu abartılı tehditlerin yanında İran’ın daha yeni seçilen Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, nispeten tutarlı ve daha itinalı bir dil kullanıyor. Diyor ki: “Biz savaş peşinde değiliz. Milletimizin ve ülkemizin haklarını koruyacağız. Siyonist rejimin saldırganlığına uygun bir cevap vereceğiz…” İran’ın bugüne kadar ortaya koymaya çalıştığı hamleler ve tahmin edilen askerî kapasitesi, durumun pek parlak olmadığına işaret ediyor. Bu sebeple, Amerika’nın askerî teknolojisini sonuna kadar ve istediği gibi kullanan Siyonist İsrail, bu durumdan fazlasıyla faydalanıyor! ABD’nin İngiltere ve İsrail’den başka kimseye vermediği F-15 uçakları ile F-16 ve F-35’lerle İran hava sahasında âdeta şov yapması, fazlasıyla can sıkıcı olsa da, hayatın acı gerçeği budur ne yazık ki!.. Gerisi lâf ü güzaf.
Bu olaylar olurken 50 bine yakın sivil öldü. Yüz bine yakın yaralı var. Daha fazla sivilin ölmemesi için Hamas anlaşma yapmalıdır.