Filistinli sanatçı Meysa Yusuf'un dramı! Yıkılan evinin enkazıyla eser üretiyor

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Filistinli sanatçı Meysa Yusuf'un dramı! Yıkılan evinin enkazıyla eser üretiyor
Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Filistinli kolaj sanatçısı Meysa Yusuf, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında atölyesinin de içinde bulunduğu evi yıkılmasına rağmen enkaz altından çıkardığı çeşitli malzemeleri dönüştürerek eserlere imza atıyor.

Sanatçı Yusuf “İsrail ordusu, geçen ağustos ayında evimizin yüzde 85’ini yıktı. Resimlerim ve sanat malzemelerim enkaz altında kaldı. Ben de İsrail soykırımı sebebiyle yaşananları dünyaya aktarmak için sanata devam etmeye karar verdim. Etrafımda kâğıt, karton ve kumaş parçalarından ne varsa çalışmalarımda kullanmak üzere dönüştürüyorum” diyor. (AA)

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rasim Duman 4 Aralık 2024 08:10

Helâl olsun. Onun bu yaptığı da İtsrail ile yapılan cihâdın bir başka veçhesidir inşallah.

Sonraki Haber Yükleniyor...