Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Orhan Karmış
huzur@ihlas.net.tr
29 Yazı
4 Mayıs 2001
Tevekkül ne demektir?
Tevekkül gerçek anlamıyla kavranır ve hayata uygulanırsa insanlık âlemi için üstesinden gelinemeyecek problem ve sıkıntı kalmaz. Yeter ki tevekkülün zahirî ve manevî şartları gerektiği şekilde yerine getirilmiş olsun.
Devamını Oku
27 Nisan 2001
İki cihan saadeti
Sonsuz bir hayatın yanında kayda değer bir değeri olmayacak kısa ömrümüzde Peygamberlerin uyarı ve irşâdına kulak vererek hayatımızı devamlı, kalıcı niyet ve amellere göre düzenlemeyi en kârlı ve isabetli yol olarak görmeliyiz.
Devamını Oku
20 Nisan 2001
Tevekkül ve teslimiyetin önemi
Tevekkül, insan olarak bize düşen görevleri olabildiğince eksiksiz yerine getirerek sonucu Allah'tan beklemektir. Hâsıl olan neticeyi gönül huzuruyla hiç itirazsız içimize sindirmeye de teslimiyet diyoruz.
Devamını Oku
30 Mart 2001
İslâmiyet'in üstünlük ve yüceliği
İslâmiyet'i değerlendirmek için kıstas olarak alınan en önemli unsurlar Kur'ân-ı Kerîm ve Hazreti Peygamberdir. Kur'an-ı Kerîm ilâhî kaynaklıdır. Genel ve geçerdir. Değiştirmek mümkün değildir. O'nu getiren elçi ise Muhammed aleyhisselâmdır.
Devamını Oku
23 Mart 2001
Olayları hayra yormalı
Müslüman, sû-i zan sahibi değil, hüsn-i zan sahibi olmalıdır. Hüsn-i zan, sû-i zannın tersidir. Bir kimseyi iyi zannetmektir. Hüsn-i zan edileceklerin başında Allahü teâlâ gelir. Günâhlarımız çok olsa da Allahü teâlânın affedebileceğini düşünmek hüsn-i zan olur.
Devamını Oku
16 Mart 2001
Önce tedbir, sonra tevekkül'
Allahü teâlâ, kimseye muhtaç olmamak için çalışmayı, hasta olmamak için önceden tedbir almayı, çocuk sahibi olmak için evlenmeyi, hasta olunca ilâç kullanmayı, görebilmek için ışığı sebep kılmıştır.
Devamını Oku
9 Mart 2001
Hasbîlik ne manâya gelir?
Manevî değerlere bağlı, dünya ve âhiret mutluluğunu dengeli bir uyum içinde ciddî bir disiplin anlayışıyla yürüten kimseler davranışlarında mantıklı ve hikmetli olmak gibi bir özelliğe sahiptirler ki materyalist toplumlar için bu, anlaşılması güç bir kavramdır.
Devamını Oku
2 Mart 2001
Kur'ân-ı Kerîm'i anlamak ve anlatmanın önem ve ciddiyeti
Kur'ân-ı Kerîm'e ilgi duymak, onun gerek lafzını, mübarek kelâmını tilâvet etmek, gerekse onun muhtevasına manâsına nüfûz etmeye çalışmak, onu tanımaya gayret etmek hem dünyevî açıdan hem de uhrevî bakımdan gerçekten önemli bir mazhariyettir.
Devamını Oku
23 Şubat 2001
Vakar ve tevazu'un sınırı
Bütün üstün yetenek ve meziyetlerine rağmen insan, başlıbaşına bağımsız ve ihtiyaçtan uzak bir varlık değildir. Onun var olması ve varlığının devamı kendi irade ve gücü dahilinde gerçekleşmez. Yani insan övünürken aslında kendinin olmayan şeylerle avunduğunu unutmuş görünmektedir.
Devamını Oku
Başa Dön
1
2