Türk Hava Kurumu'ndan paramotor şovu! Fethiye'de TUSAŞ için uçtular
24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali devam ederken Türk Hava Kurumu (THK) paramotor ekibi, Türk bayrağı, "Milli Gururumuz TUSAŞ" yazılı pankartla uçuş gerçekleştirdi.
Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, çeşitli gösterilerle sürüyor.
Festival kapsamında gösteri yapan THK ekibi, terör saldırısının yapıldığı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) destek için motorlu yamaç paraşütüyle uçtu.
Ekip, Türk bayrağı ve "Milli Gururumuz TUSAŞ" yazılı pankartı gökyüzünde taşıdı.
Uçuşu sahilden izleyen vatandaşlar ekibe alkışlarla destek verdi.
THK Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç, yaptığı açıklamada, hain terör saldırısını kınadı ve TUSAŞ'ın her zaman yanında olduklarını söyledi.
Yurtnaç, Türk Hava Kurumu olarak Türkiye'nin havacılık sektörüne her alanda destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
THK'nin TUSAŞ ile iş birliği içerisinde olduğunu ifade eden Yurtnaç, "TUSAŞ ile birlikte havacılık sanayisinde yer alan tüm kurumlara destek sağlamak bizim öncelikli görevimizdir." dedi.
Ekip ayrıca Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini de açtı.
Fethiye Belediyesi öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirilen festivalde paraşüt pilotlarının, base jump (serbest düşüş), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve akrobasi gösterileri izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.