Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Ayşe G. Tunceroğlu
ayse.tunceroglu@tg.com.tr
566 Yazı
1 Haziran 2009
Mayınlı konu
Mayınların temizlenmesi işi o kadar "mayınlı" bir mesele hüviyeti aldı ki, Rumeli intibalarıma bir hafta ara vermek ihtiyacı hissettim...
Devamını Oku
25 Mayıs 2009
Kavala'dan Serez'e yol gider Rumeli Notları -3-
Bizim Rumeli otobüsünde her sabah yola koyulduğumuzda iki dua okunuyordu. İlki sefer duası ki turun idarecisi Mustafa İsmet Saraç Bey'den hem Arapça, hem Türkçe olarak dinliyorduk.
Devamını Oku
18 Mayıs 2009
Rumeli Notları -2-
İskeçe'nin odunu, yakan bilir tadını...
Devamını Oku
11 Mayıs 2009
Ver elini Rumeli -1-
Bir hafta boyunca Osmanlı fütuhat coğrafyasında ecdad izi aradık. İpsala sınır kapısından çıkıp... Osmanlı'nın fetih çıkışlarında üç kol var: Sol kol ki Selânik istikâmeti, orta kol ki Sofya ciheti, sağ kol ki Varna'ya doğru. Bizim güzergâhımız sol kol üzre oldu sayılır. Türkiye-Yunanistan sınırını burada Meriç Nehri üzerindeki uzun köprü çiziyor. Köprüden geçince Yunanistan topraklarındayız. Sınıra yakın köylere "minaresi olmayan köyler" dedi mihmandarımız Haluk Dursun Hoca. Yunan hükûmeti sınıra yakın bölgedeki Türk köylerini daha içerilere taşıyıp onlardan boşalan yerlere Rumları iskân etmiş.
Devamını Oku
4 Mayıs 2009
Eğitim deyince
Sigarasından son bir nefes çekip izmariti yere atan ve ayakkabısıyla üstüne basıp ezen bir delikanlı gördüğümde... Kabak çekirdeklerini, ay çekirdeklerini çitleyip çitleyip ağzından yere püskürten genç kızlar gördüğümde...
Devamını Oku
27 Nisan 2009
Bu da bir Türkân Saylan yazısı
Yunus Emre: Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı, Söz ola ağulu aşı, bal ile yağ ede bir söz demiş. Atalar da "dilin kemiği yok" demiş. Yoktur, doğru! Fakat "boğaz dokuz boğumdur."
Devamını Oku
20 Nisan 2009
Görüntülü eğitim
Liselilerle yapılan anketin haberini okumuşsunuzdur.
Devamını Oku
13 Nisan 2009
Taş ve üslûp
Bir okuyucumuz Obama'nın TBMM'deki konuşmasında söz ettiği Abdülmecid'in gönderdiği hediye taşı görüp görmediğimi soruyor, biraz bilgi istiyor.
Devamını Oku
6 Nisan 2009
İhbar ediyorum!
Yeni belediyelere yahut yenilenen belediyelere şehirlerimizdeki iki görüntü kirliliğini ihbar ediyorum ve bunlar üzerine düşünmeye, çözüm bulmaya davet ediyorum.
Devamını Oku
30 Mart 2009
Coğrafyaya hâkim olmak
Seçim öncesindeki helikopter kazası hepimizi allak bullak etti. Helikopter kara bir bulut gibi meydanların üstüne çöktü.
Devamını Oku
23 Mart 2009
Bir de İstanbul'a geldim ki
Büyük şair Mehmet Âkif'in kahramanı İkinci Meşrutiyet'in ilânından sonra, uzun bir seyahatin ardından İstanbul'a döner:
Devamını Oku
16 Mart 2009
Eğitimde arayışlar
Amerika'da ilkokullarda son yıllarda yeni bir uygulama var: Sınıfları kız-erkek ayrı olarak düzenlemek. Federal hükûmet 2004 yılında bu ayrıma izin çıkarmıştı. New York şehrinde geçen sene başladı.
Devamını Oku
9 Mart 2009
Kadınlar Günü'nün ardından anatomik bir değerlendirme
Televizyonda program yapan hemcinslerime bakıyorum. Konuşma ağırlıklı programların sunucuları.
Devamını Oku
2 Mart 2009
"İslâmî kesim" yanlışı!
Bir okuyucu yazmış: "İslâmi kesim diyorlar. Bu ne demek? Ben bu lâftan alınıyorum. Meselâ, ben namazlı abdestli bir adamım. Ben İslâmi kesim mi oluyorum şimdi? Çocuğum kılmaz, o hangi kesime dahil? Bu lâfta bir yanlışlık yok mu?.."
Devamını Oku
23 Şubat 2009
Yardım derken...
İnsanlarımızın çoğunda devletten yardım paketi beklemek alışkanlığının olduğunu görmek üzücü.
Devamını Oku
16 Şubat 2009
Kurdun mu, insanlığın mı ölümü?
Televizyon kameralarının kaçırdıklarını, yetişemediklerini artık internette düzine düzine yer alan sanal gazetelerden takip ediyoruz. Bilgiden kurtuluş yok artık! Bilginin kuşatması altındayız. Dünya bir tık mesafesinde... Bilgiye bu kadar kolay ulaşmak bizi heyecanlandırıyor ama önümüze serilenler her zaman görmek isteyeceğimiz şeyler değil.
Devamını Oku
9 Şubat 2009
Tarihi, tekerrür diye tarif ediyorlar...
Arap dünyasında kimileri "Erdoğan halife olsun başımıza geçsin" diyesiymiş! "Osmanlı kurulsun, Erdoğan dünya Müslümanlarının lideri olsun!" "Çağımızın Abdülhamid'i..."
Devamını Oku
2 Şubat 2009
Masalar ve meydanlar
Devletlararası ilişkilerde masaya oturmak kadar masayı terk etmek de vardır. Bu da bir tavırdır. Müzakereyi başlatmak da bir hamledir, müzakereyi kesmek de. Masayı terk etmek, salondan çıkıp gitmek muhatabınıza karşı alınan tavırlar cümlesindendir, tarihimizde örnekleri az değildir. Sayın başbakan çifte standartlı oturum yönettiği apaçık olan Amerikalı gazeteciye de, Gazze'de silahlarla sergiledikleri saldırganlığı, kelimelerle mikrofona taşıyan İsrail cumhurbaşkanına da böyle bir tavır almıştır.
Devamını Oku
26 Ocak 2009
Ev mi, saray mı?
Koskoca Amerika Birleşik Devletleri başkanının oturduğu yer olsa olsa "saray" olur dedik herhalde ki, "White House" ismini dilimize "Beyaz Saray" diye çevirdik.
Devamını Oku
19 Ocak 2009
Hayaller, gerçekler, çocuklar...
Bugün Amerika'nın millî günlerinden biri: Martin Luther King'in Doğum Günü.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
...
29
Sona Git