Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Ayşe G. Tunceroğlu
ayse.tunceroglu@tg.com.tr
566 Yazı
26 Ekim 2009
İpin ucu
Bu taraftan bakınca ipin ucu kaçmış görünüyor.
Devamını Oku
19 Ekim 2009
Ergun Göze'nin ardından
Tercüman'ın üç esaslı köşesi vardı: Ahmet Kabaklı, Tarık Buğra, Ergun Göze. Sabahları sıcak ekmekle birlikte masanın üzerine konan Tercüman'ın...
Devamını Oku
12 Ekim 2009
Orantısız mı değil mi?
Orantısız güç... Bugünlerde en çok duyduğumuz lâf oldu.
Devamını Oku
5 Ekim 2009
New York'ta Türk Günleri
Bu sene New York'ta ilk defa bir Türk Günleri Festivali tertiplendi. Geçen hafta boyunca şehrin muhtelif meşhur yerlerinde. Bir gün Grand Central diye bilinen New York'un Haydarpaşa'sında, bir gün Times Square'de, bir gün Broadway'de. Her günün teması birbirinden farklıydı. Birinde sahne sanatları, müzik; birinde Anadolu medeniyetleri, diğerinde Türk mutfağının en leziz örneklerinden el sanatlarına türlü sergiler. Hafta boyunca ayrıca New York Film Akademisi'nde Türk filmleri gösterimi vardı.
Devamını Oku
28 Eylül 2009
Bu işte bir yanlışlık var!
Yarışmaların bini bir para olan televizyonlarımızda çocukların yarıştığı bir şarkı yarışması da var. Çocuklarımız gerçekten kaabiliyetli, müzik kulakları, sesleri çok iyi, maşallah büyüklere taş çıkartıyorlar! Ama işte mesele burada! Büyüklere taş çıkartmaları mı lâzım?.. Rahatsız edici iki durum var:
Devamını Oku
14 Eylül 2009
Derenin intikamı!
Bu başlığı sinemacılar değerlendirmelidir. Bu isim altında yarı belgesel bir film çekilmelidir. Amma velâkin, ekranlarda kaç gündür seyretmekte olduğumuz, adam boyu çamurlu sularda yüzen arabalar, arabaların üzerinde yardım bekleyen insanlar, ters dönmüş TIR'lar, evleri basmış sel manzaraları verilmeyecek, onlar son perdenin olayları...
Devamını Oku
7 Eylül 2009
Bayramdan önce bayram yazısı
Bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça galiba bilgi kirliliği de artıyor. Ya da, "dezenformasyon" denen yanlış bilgilendirme. Gazetelerimizde şöyle haberler çıktı: New York'ta devlet okullarında Ramazan ve Kurban bayramlarının birer gün tatil olmasına karar verildi.
Devamını Oku
31 Ağustos 2009
Benim de söyleyecek bir şeyim var
Ortada savrulan kelimeler iki gruba ayrılıyor: 1-Hain, hıyanet, ihanet, namert, namussuz, haysiyetsiz, şerefsiz, alçak... 2-Kardeşlik, sevgi, birlik, dirlik, beraberlik, gözyaşı, huzur, barış...
Devamını Oku
24 Ağustos 2009
Çınarlar (Rumeli Notları -12-)
Rumeli'de ecdad izi aramakla geçen günlerden beri çınar ağaçlarını daha fazla seviyorum. Çınar gerçekten bizim ağacımızmış! Osman Gazi o rüyayı gördüğünden beri Türkler ayak bastıkları her yere çınar dikmişler belli ki.
Devamını Oku
17 Ağustos 2009
Şar Dağı'nın eteği
Bugünkü haritalarda yazan adı "Tetova" olan Kalkandelen, Şar Dağı'nın eteğinde dindar bir kasaba.
Devamını Oku
10 Ağustos 2009
Sivrisinek saz...
Kaç tane siyasî partimiz var? 60 küsur... Hangisinin bir dış ülkede, meselâ ABD'de temsilciliği var? Bir parti esas itibariyle "içeriye" hitab eder, gayesi seçimlere girmek ve kazanmaktır. Dış ülkelerde temsilcilikleri kimler açar? Devletler açar. Bağımsız bir devlet ilişki kurmak istediği ülkelerde büyükelçilikler, konsolosluklar açar.
Devamını Oku
3 Ağustos 2009
Halledilemeyen mesele! (Rumeli Notları-10)
Yahya Kemal hatıralarında şöyle diyor: "(Üsküp) halkı rivayet ederdi ki, ya Bağdat'ta bir evliya fazla imiş yahut da Üsküp'te; ulemâ henüz bu bahsi halledememiş..."
Devamını Oku
27 Temmuz 2009
Hicretlerin bakıyyesi... (Rumeli Notları-9)
Ohri Gölü kıyısındaki Struga şehrinin adını ilk defa Yavuz Bülent Bâkiler üstadın muhteşem eseri Üsküp'ten Kosova'ya kitabında duymuştuk.
Devamını Oku
20 Temmuz 2009
Ohri
"Sofrada kırk çeşit hoşaf ikram etdüler. Hoşaf içmekten şehit olayazdım" der Evliya Çelebi Ohri'yi anlatırken. Makedonya bereketli bir ülke.
Devamını Oku
13 Temmuz 2009
Çin malıysa...
Almayın.... diyeceğim ama bulabilecek misiniz Çin malı olmayan bir şey?
Devamını Oku
6 Temmuz 2009
Bu Niyazi o Niyazi! (Rumeli Notları-7)
Niyazi Bey'i biliriz. Herkes bilir. "Ne şehittir, ne gazi..." diye başlayan meşhur sözün kahramanı! O da buralı.
Devamını Oku
29 Haziran 2009
Makedonya 2009
Makedonya öncelikle coğrafî bir bölgenin adı. Bugün üç ayrı devletin elinde: Bulgar Makedonyası, Yunan Makedonyası ve 1992'den beri müstakil bir devlet olan Makedonya. Osmanlı'nın bir vali paşa ile yönettiği Makedonya coğrafyasında bugün üç devlet var.
Devamını Oku
22 Haziran 2009
Değişimler!
Yunanistan coğrafyasında yer isimleri büyük ölçüde değiştirilmiş. Bütün Rumeli öyle aslında. Bugün elinize aldığınız haritada tanıdık isimler görmeniz zor. Hemen sınırımızın öte tarafında, yani Batı Trakya'da Alexandropoli-Dedeağaç. Sonra sırasıyla Komotini- Gümülcine, Xanthi- İskeçe. Kavala ve Drama aynen muhafaza edilmiş. Ardından Serres-Serez. Thessaloniki-Selânik. Giannitsa- Yenice-i Vardar, Edessa-Vodina. Makedonya'ya sınır kapısı olan Florina'da değişiklik yok.
Devamını Oku
15 Haziran 2009
Selânik... Suyun bulanık... (Rumeli Notları-4)
Dâr-ı Yahûd.
Devamını Oku
8 Haziran 2009
Zihinlerimizdeki mayınlar!
Millî hassasiyetlere, vatana dair kaygılara, vatandaşlık şuuruna "mayın" demezdik biz.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
...
29
Sona Git