Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Yılmaz Öztuna
yilmaz.oztuna@tg.com.tr
2918 Yazı
2 Ekim 2009
Millî bir trajedi
19. yüzyılda cumhuriyet, Amerika kıt'asına mahsus ve münhasır bir rejimdi. İstisnaları Avrupa'da İsviçre ile Afrika'da Liberya idi. İlk defa 1870'te Fransa, monarşiye son verdi, 3. ve kesin cumhuriyete geçti.
Devamını Oku
1 Ekim 2009
Süper füzeler
İran, 3 ayrı tip füze denemesini başarı ile tamamladı. Doğudaki büyük komşumuzu kutlamamız mı, Allah arttırsın! dememiz mi gerekir, kestiremiyoruz.
Devamını Oku
30 Eylül 2009
Türkçe yaklaşım
Sayın Başbakan ve Hanımefendi, dış ilişkileri berbatın ötesinde berbat Suriye'ye öylesine samimiyetle yaklaştılar ki, âdetâ Osmanlı şefkati canlandı. Suriye'nin bırakınız ABD ve Batı ile, kardeş Arap devletleri ile arası bozuktu. Bize terör ihraç eden ülke idi. Türk yaklaşımı, güney komşumuza hayat soluğu verdi.
Devamını Oku
29 Eylül 2009
İran bombası
Birleşmiş Milletler'den yeterli ilgi görmeyen Mahmud Ahmed-i Necad, Tahran'dan bir bomba fırlattı ki, keyif içinde G-20'yi tamamlayan devlet ricali donup kaldı. Keyifleri kaçtı. Zira İran'ın medyatik cumhurbaşkanı, Natanz nükleer tesislerinin kapatılmasını isteyen Batılılara, ikinci bir nükleer tesislerinin de olduğunu ve işlemekte bulunduğunu haber verdi.
Devamını Oku
28 Eylül 2009
Beşinci Osman
Osmanoğulları, yalnız Türk tarihini değil, dünya tarihini de oluşturan muazzam bir hanedandır. Bir Türkmen beyi olarak 1231'de Sakarya yakınlarında yurt tutup, cihan devleti hükümdarlığına yükseldiler.
Devamını Oku
25 Eylül 2009
Suudi Üniversitesi
Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Suudi Arabistan'da idi. Şansölye Prof. Merkel Hanım ve birçok devlet başkanı ile beraber şeref konuğu oldu. Melik Abdullah Teknoloji Üniversitesi'nin açılışında bulundu. 3 milyar dolar harcanan bir üniversite. Çeşitli ülkelerden 90.000 dolar net yıllık maaşla getirilmiş 71 profesör, 56'sı kadın 374 öğrenciye İngilizce ve lisans üstü eğitim verecek. Bir Uzak Doğulu, Prof. Choon Fong Shih rektör atanmış. Yıllık Araştırma bütçesi 10 milyar dolar.
Devamını Oku
24 Eylül 2009
New York ve Mardin
Başbakan Tayyip Erdoğan, 6 bakanı ile New York'ta. Birleşmiş Milletler'in yıllık açılışına katıldı.
Devamını Oku
23 Eylül 2009
Cihan politikası
Başkan Obama'nın Amerika cihan devletinin başında yürüttüğü dış politika, henüz umulanı vermedi. Irak petrolünü ele geçiren Amerika, 6 Körfez monarşisinin de paratoneri görevini yerine getirdi. Amerika olmasaydı Saddam, bu 6 monarşiyi (Arap Birliği'ni oluşturuyorum) diyerek işgal edecekti. Kuveyt'ten başlamış, küçük, fakat çok zengin ülkeyi vahşice yağmalamıştı. Bu suretle Amerika, dünya petrol rezervinin yarısındaki egemenliğini korudu. İsrail'i de Saddam tehdidinden kurtardı.
Devamını Oku
22 Eylül 2009
Millî Birlik Projesi
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ona vekâleten İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay, akla gelen ve gelmeyen her çeşit kurum, kuruluş, teşekkül ve kişilerle görüştüler. Kürt açılımını da içeren demokratik açılım, Millî Birlik Projesi hâline yaklaştı. Herkes fikir söyledi, isteklerini açıkladı.
Devamını Oku
21 Eylül 2009
Büyük açılım
Suriye ile Türkiye'nin karşılıklı vize kaldırması, önemli bir gelişmedir. Vizesiz Şam, Haleb, Palmira, onlardan bize İstanbul, Edirne, Bursa, Konya... İnsanlarımız artık serbestçe biribirlerini tanıyacaklar.
Devamını Oku
18 Eylül 2009
Arap açılımı
İstanbul'da bir araya gelen Türkiye-Irak-Suriye dış işleri bakanları, "stratejik" işbirliği üzerinde mutabakata vardılar. Stratejik, epey iddialı bir tanımlama. Zorluklar var, ama ümitler de mevcut. Böyle bir anlaşma, Basra Körfezi ile Akdeniz ve Karadeniz'le Arabistan Çölü arasındaki coğrafyayı barış cenneti hâline getirebilir.
Devamını Oku
17 Eylül 2009
Amerika ziyareti
Başbakan Tayyip Erdoğan ve dış işleri bakanı Prof. Ahmet Davutoğlu, yurd içi ve dışı dikkat çekici temaslarda bulundular. Şimdi Amerika'ya gidiyorlar. Washington'da bir çok konu, daha aydınlık duruma gelecek.
Devamını Oku
16 Eylül 2009
Gene Orta Doğu
Dün öğleyin dünya medyasında birinci haber, Iraklı gazeteci Muntazar Zeydî'nin 9 ay yattığı cezaevinden salıverilmesi idi. Geçen yıl Başkan Bush'a, Bağdad ziyaretindeki basın toplantısında, 4 saniye ara ile iki ayakkabısını fırlatarak tarihe geçen gazeteci... Başkan, iki papucu da bir santim ara ile yüzüne ve vücuduna değdirmeden eğilerek def etmiş, epey idmanlı olduğunu kanıtlamıştı.
Devamını Oku
15 Eylül 2009
Türkiye'de Eylül
Demokratik açılım, Kürt açılımı, Ermeni açılımı, İstanbul'u sel aldı, Ergenekon, Patriot... diyerek Eylül ayının ilk yarısını tamamladık. Bu gece Kadir Gecesi... Kur'ân'ın Efendimiz'e nâzil olmaya başladığı gece... 609 yılında vuku bulduğuna göre, Mîlâdî takvimle tam 1400 yıl önce...
Devamını Oku
14 Eylül 2009
İstanbul'u sel aldı
İstanbul'u sel basması, tabii âfetlerin akıldan geçmez sürprizler yapabileceğinin en üzücü misalidir. Zira İstanbul'da yüzyılda bir yıkıcı deprem olabilir. Osmanlı dönemindeki kadar değilse bile sık sık yangın çıkabilir. Tarihî binaları yakan alçaklar hiç eksik olmaz.
Devamını Oku
11 Eylül 2009
Askerî harcamalar
2008'de 196 dünya devletinin savunma bütçeleri toplamı 1.5 trilyon (tastamam 1.464.000.000.000) dolardır. Bunun yüzde 41'i olan 607 milyar Amerika Birleşik Devletleri'ne aittir.
Devamını Oku
10 Eylül 2009
Silâhlı medeniyet
Atatürk "muâsır medeniyet seviyesi" dedi. Günümüz Türkçesi "çağdaş uygarlık düzeyi"dir. Türkiye'nin millî hedefi olarak gösterdi.
Devamını Oku
9 Eylül 2009
Türkiye raporu
Bilgeler Komisyonu, 7 Avrupa Birliği devletinin yaşlı devlet adamlarından oluşuyor:
Devamını Oku
8 Eylül 2009
Dağlık Karabağ sorunu
Sınır kapatmamız, Ermenileri Âzerî topraklarını geri vermeye zorlamadı. Bu defa sınır açarak teşebbüsümüzü sürdürmemizin zararlı olmadığı hususunda ise Azerbaycan'ı ikna etmenin müşkilâtı ortadadır.
Devamını Oku
7 Eylül 2009
Ermenistan açılımı
Ermenistan-Türkiye anlaşması gerçekleşebilirse, iki taraf da büyük kazanç sağlayacaktır. Bu husus kesindir, ancak hır çıkarmak isteyenler, bu gibi konulara âşinâ bulunmayanlar ve fanatikler itiraz ederler. Ama bahis konusu kazanç, Ermenistan ve Ermeniler için hayâtîdir. Türkiye ve Türkler için epey kazançtır, fakat hayâtî mahiyette değildir.
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
...
146
Sona Git