Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Kurşunkalem
info@tg.com.tr
149 Yazı
16 Eylül 2011
Paniğe gerek yok rahat olun!
Çocuğunuz okula yeni başlıyor ve siz sürekli onu düşünüyorsanız endişeyi bırakın. Siz paniklerseniz, o da panikler. Soğukkanlı, sakin ve rahat olun ki çocuğunuz okula güven duysun.
Devamını Oku
9 Eylül 2011
EYVAH! Çocuğum okula başlıyor
Ailelere büyük görevler düştüğünü söyleyen eğitimciler, "Çocuğunuza okul konusunda pozitif fikirler yükleyin. İlk izlenimlerin olumlu olması onların gözlerindeki kaygı ve endişeyi yok eder" ifadelerini kullandı.
Devamını Oku
2 Eylül 2011
Spor yapmak beyni geliştiriyor
Aktivitelerin, hayatın genel işleyişine pozitif katkı sağladığını belirten uzmanlar, spor yapmanın sadece çocuklar için değil yetişkinler için de önemli olduğunu; dikkat, hatırlama gibi yeteneklerde gelişmeyi sağlayarak bunamayı da geciktirdiğini belirtiyor.
Devamını Oku
26 Ağustos 2011
Onun sosyal gelişimine yardımcı olun
Çocuğunuzun oynayarak sosyalleşmesini sağlayın. Onun dışarı çıkma isteğini geri çevirmeyin. Bu beklentisi sürekli karşılıksız kalırsa, o da oyun ihtiyacını sanal ortamda gidermeye çalışacaktır
Devamını Oku
19 Ağustos 2011
Çocuklarımız güvenlik esareti altında kaldı!
Son yıllarda aileler gereğinden fazla ve rahatsız edici bir korkuya kapılıp çocuklarını sosyal hayattan izole ediyor. Sokakta oynamaktan mahrum kalan çocuklar çareyi sanal ortamlarda arıyor.
Devamını Oku
5 Ağustos 2011
Üniversite bir araç
Nasıl ki otomobil kullanmak için "sürücü belgesi" resmî evrak ama bizzat sürücünün kendisinin yeterliliği mecburiyet ise diploma da belgenin ötesinde bir şey değildir. Tersi olsa idi şahsa değil diplomaya talip olunurdu.
Devamını Oku
29 Temmuz 2011
Hafızamız kullanıldıkça kuvvetleniyor
Uzmanlara göre, kötü hafızanın birinci sorumlusu dikkatsizlik. İkincisi ise özgüven eksikliği. İnsan beyni "kullan ya da kaybet" mantığı ile çalışıyor. Bilgiler tekrar edildikçe kalıcı hâle geliyor.
Devamını Oku
22 Temmuz 2011
Arkadaş değil, anne baba olalım
Bazen ebeveynler çocuklarına karşı bir duruş sıkıntısı yaşayabiliyor. Kimileri çocuğa hiçbir söz hakkı tanımayıp silik bir kişilik oluştururken kimileri de otorite ve saygınlık sınırını ihlal etmesine sebep olacak kadar çocuklarıyla arasına sınır koyamıyor.
Devamını Oku
15 Temmuz 2011
Bilinçli tercih nasıl yapılır?
Uzmanlar lise tercihi yapacak adayları uyarıyor: Yazacağınız okulun alt yapı imkânlarına bakın. Tercihinizin ilgisi, yeteneği, birikimi, potansiyeline uygun olup olmadığını dikkate alın.
Devamını Oku
8 Temmuz 2011
STRESSİZ EBEVEYN OLMANIN İPUÇLARI
Ebeveyn olmak hiç de kolay değildir; ama çocuklarınızı motive edip onlarla sağlıklı bir iletişim kurabilirseniz daha az stresli hâle gelebilirsiniz. İşte size birkaç ipucu...
Devamını Oku
1 Temmuz 2011
Yaz okulunu dikkatli seçin!
Okulların tatile girmesiyle anne-babalar çocukları için yaz okulu arayışına girdi. Özellikle son beş yılda yaz okulu sayısının hızla artması ve alternatiflerin çoğalması, aileleri seçim yapmada bir hayli zorluyor.
Devamını Oku
24 Haziran 2011
Ev okul ütopya mı ihtiyaç mı?
Başbakanımızın seçim gezilerinde dile getirdiği ev-okul uygulamasından ABD'de her yıl yüz binlerce çocuk faydalanıyor. Sistemde öğrenciler özgürce ve kendi hızlarında öğreniyor.
Devamını Oku
17 Haziran 2011
Kumbarası kayıp nesil
Çocuğumuza paranın ve parayla alınan şeylerin değerini öğretmek, onların gelecekte harcama konusunda bilinçli bireyler olmasına önemli ölçüde katkı sağlayacaktır.
Devamını Oku
10 Haziran 2011
Dilimizi koruyalım
İnsanlar gibi canlıdır dil; doğar, yaşar ve ölür. Onu layıkıyla beslemek, büyütmek, korumak ve ona sahip çıkmak bizlerin elinde. Dilimizin değerini bilelim, değerlerimizi unutmayalım.
Devamını Oku
3 Haziran 2011
Değişimi yaşarken onları kaybetmeyin
Okulların kapanmak üzere olduğu bu dönemde, çocuğunuzun başarısından dolayı ona son model, pahalı bir hediye almaya karar verdiyseniz, bir daha düşünmenizi tavsiye ederiz. Çünkü...
Devamını Oku
27 Mayıs 2011
Bahar rehavetini nasıl yenersiniz?
Sıcaklığın hızlı artışı, özellikle merkezî imtihanlara hazırlanan adayları bahar rehavetine kapılma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Rehavete kapılanlara, bu durumdan kurtulmak için işte bazı püf noktalar...
Devamını Oku
20 Mayıs 2011
Sanal kazadan kurtulmak için tedbir şart!
"İnternet özgürlüğü elden gidecek!" korkusuna kapılan birçok kişi, tepkilerini ortaya koymaya çalıştı. Bu tepkinin "özgürlük" başlığı altında olması akla şunu getiriyor: "Çocuğunu ahlaki değerlere göre yetiştirmek özgürlük değil mi?"
Devamını Oku
13 Mayıs 2011
Varlık içinde yokluk budur
Günümüzün çocuklarının hayata dair tecrübesi yok. Sorumluluk yok, hayat sıkıntısı yok, macera yok, heyecan yok... Kendi aralarında konuştukları futbol, dizi ve bilgisayar oyunu; daha ötesi yok!
Devamını Oku
6 Mayıs 2011
Geliştir merakını öğrensin hayatını
Araştırma duygusu gelişen çocuk, hem kendini hem çevresini daha iyi tanır. Tecrübe edinir, sınırları bilir. Yeri gelince liderliği öğrenir. Kendini tanıyan birey ne istediğini de bileceğinden kendi hayatına yön verirken doğru kararlar alır.
Devamını Oku
29 Nisan 2011
Karakteri değerlerle yükselsin
Değerler, çevremizdeki insanlarla ilişki biçimimizi, kişiliğimizi ve alışkanlıklarımızı belirleyen en önemli unsurdur. Bir anlamda değerler, zor zamanlarımızda yolumuzu bulmamızı sağlayan işaret levhaları gibidir.
Devamını Oku
Başa Dön
1
2
3
4
5
6
7
8
Sona Git