Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
__
:
__
:
__
Türkiye Gazetesi Yemek Sayfası
Nohut tava - Ramazan Sofrası
11 Mart 2025 - 13:46
Piliç eti seçerken dikkat etmeniz gerekenler ve mükemmel piliç yemeği için ipuçları
10 Şubat 2025 - 10:05
Grip düşmanı zencefilli portakal tatlısı
29 Aralık 2024 - 12:17
Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır?
16 Aralık 2024 - 10:12
Ayva tatlısı yanında kaymak mı yoksa süzme yoğurt mu olsun?
20 Eylül 2024 - 02:40
Türkler artık ne yiyip ne içiyor? Mangal keyfi geride kaldı
Dünyanın en iyi 100 tatlıcısı belli oldu! İlk 25'te Türk isimler de var
Dünyanın en iyi salataları açıklandı! Türkiye'den bir lezzet de listede
Elazığ'da eski koca dehşeti! 13 yerinden bıçaklayarak katletti
Hatay'da 6 ürüne coğrafi işaret
Siirt kiteli artık resmen tescilli
22 Aralık 2023 - 17:18
Ev hanımları dikkat! Yufkaya 1 kaşık bunu sürün ne yırtılıyor ne dağılıyor! Baklavacıların gizli sırrı bu
Türk mutfaklarında sıkça yapılan ve çayın yanında lezzetle yenilen börek yapımı oldukça zordur. Genelde yufka ile yapılan böreklerin lezzetli olabilmesi için mutlaka yufkasının iyi olması gerekli. Bu püf noktalar ile böreklerinizi yiyen sizden tarifini isteyecek. Yufkaya 1 kaşık bunu sürün ne yırtılıyor ne dağılıyor.
22 Aralık 2023 - 16:44
Somer Şef turşu yaparken kimsenin bilmediği püf noktasını açıkladı! Bir yiyen daha bırakamıyor, işte damak çatlatan turşu tarifi
Kış aylarında yemeklerin yanında severek tükettiğimiz turşunun yapılışı ne kadar basit gözükse de oldukça zordur. Kıvamına göre turşu ayarlamak için Somer Şef’in özel tarifini sizler için derledik. Dünyanın pek çok ülkesinde restoranları bulunan Somer Sivrioğlu, turşu yapımında püf noktalarını açıkladı. Bir yiyen daha bırakamıyor.
21 Aralık 2023 - 16:15
'Kırkağaç çakal pideli paça' artık resmen tescilli!
Manisa'nın düğünlerde, bayramlarda, özel günlerde sofraların olmazsa olmaz yemeklerinden biri olan 'Kırkağaç çakal pideli paça' yemeği coğrafi işaretle tescillendi.
17 Kasım 2023 - 14:31
Kürt böreği mi küt böreği mi?
Pastanelerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sade börek hakkında tartışmalar sürüyor. Meclise de taşınan konunun ardından Kürt böreği mi küt böreği mi? sorusunun yanıtı merak edildi.
16 Ekim 2023 - 11:10
Yarım asırdır yapıyor, yerli malzeme kullanıyor: Tam 85 çeşit.. Leziz turşunun sırrı bu malzemede gizli
50 yıla yakın süredir turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, leziz ve sağlıklı turşu yapımının püf noktalarını açıkladı. Malzemelerin yerli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen, Aydoğan, turşuda kullanılan tuzun da önemine vurgu yaparak 50 yıllık sırrını açıkladı.
14 Ekim 2023 - 14:57
Süt yerine koyduğunuzda kek kabına sığmıyor.. İşte kabaran kek tarifi
"Kekim neden kabarmıyor" diyorsanız sizlere harika bir tarifimiz var! Malzeme listesinden sütü çıkarıp yerine ekleyeceğimiz ürün ile kekiniz kabardıkça kabaracak. İşte tam anlamıyla kabına sığmayan sünger kek tarifi...
10 Ekim 2023 - 02:56
Canan Karatay önerdi! Köftenin lezzetini 8’e katlayan o malzemeyi seven de var sevmeyen de...
Evde hazırlanan anne köftesinin lezzetini 8’e katlayan malzemeyi Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı. Sağlıklı olan ve yemeklere lezzet katan malzemeye bir dönemler ise milyonlarca kişi burun kıvırıyordu.
06 Ekim 2023 - 14:49
Pilava lezzet katan tüyo! Parlak oluyor ve dibi tutmuyor
Türk mutfağının vazgeçilmezi, yemeklerin en iyi yancısı pilavı yaparken herkesin kendine özgü yöntemleri var. Zor gibi görünse de iyi bir pilav yapmak aslında oldukça basit. Peki, püf noktaları neler? Gelin anlatalım…
05 Ekim 2023 - 15:31
Yedikçe çıtır çıtır ses gelecek… Sadece 2 yufkayla yapılan ıspanaklı böreğin püf noktası…
İster çayın yanına, ister kahvaltıya… Yalnızca 2 yufkayla kolayca hazırlanan ıspanaklı böreğin yapımı çok pratik, üstelik yufka açmaya da gerek yok. Dışı çıtır çıtır, içi tam kararında olan bu tarifi ıspanak sevmeyenler bile afiyetle yiyecek! İşte detaylar...
05 Ekim 2023 - 14:23
Maya yok, karbonat yok... 29 yıllık ustadan pastane usulü poğaça tarifi! Kıyır kıyır oluyor ve asla kuru kalmıyor
Maya derdi yok, karbonat derdi yok. Şipşak poğaça tarifi arıyorsanız sizi buraya alalım. Bu mayasız poğaça tarifini yapmak sadece birkaç dakikanızı alıyor. İster kahvaltıda yiyebilir, isterseniz de beş çayında tüketebilirsiniz. İşte bayatlamayan ve kuru kalmayan lezzetli pratik mayasız poğaça tarifi...
05 Ekim 2023 - 11:41
Bir damlası bile köfteyi kabartıyor! Balkanlı ustanın sır tarifiyle köfte asla sönmüyor
Köfte, Türk mutfağı başta olmak üzere, dünya çapında farklı hazırlanış şekilleriyle sevilen bir yemektir. Köfte, akşam yemeklerinde hızlıca hazırlanarak, lezzetli bir seçenek olarak sunulabilir. Pratik yemek arayanlar için sıklıkla tercih edilen bu yemeğin püf noktalarını 35 yıldır Balkanlarda köftecilik yapan Urban Usta bir bir anlattı.
03 Ekim 2023 - 17:18
Hamsi tava yavan oluyorsa işte çözümü... 26 yıllık balıkçı İbrahim Usta aşçılık sırrını verdi
Hamsinin tezgahlarda bollaştığını gören vatandaş, kolları sıvadı. Güzel bir hamsi tava yemek isteyenler için işin püf noktalarını ustasından öğrendik. Hamsinin kuru kalmasını ve yavan olmasını istemeyenler için işte detaylar...
02 Ekim 2023 - 17:13
Yapımı en basit pasta… Rengiyle baş döndürüyor, tadı çok hafif ve ağızda eriyor
Ispanak mevsimi gelmişken bu şahane sebzeyle enfes bir pasta hazırlayalım. ‘Ben ıspanak sevmem’ diyenleri duyar gibiyiz. Endişelenmeyin, tarifte ıspanağın tadı gelmiyor, rengi pastaya mükemmel bir görüntü katıyor.
28 Eylül 2023 - 10:30
1 gece önceden nohut ıslatmaya son! Püf noktası duyanları hayrete düşürüyor: Suyuna ekleyince lokum gibi oluyor
Nohut, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olarak bilinir. Hem lezzeti hem de besin değerleri ile oldukça tercih edilen nohut, birçok tarifte kullanılabiliyor. Ancak, birçok kişi akşamdan nohutu ıslatmadan pişirmenin tekniğini merak ediyor. Bu yöntemle nohutun daha hızlı pişirilebileceği düşünülüyor. İşte detaylar...
27 Eylül 2023 - 15:55
Kuru dolma yaparken aklınızda olsun… Tadı enfes oluyor, pirinçler sert kalmıyor
Enfes bir lezzetle sofralarını şenlendirmek isteyenlere harika bir tarifle geldik: Kuru patlıcan dolması… Üstelik bu tarifle yapıldığında pirinçler sertleşmiyor, tadı mükemmel oluyor.
26 Eylül 2023 - 16:41
Tam kararında domates sosu tarifi: Bu yöntemle hiçbir sos bozulmayacak
Domates sosu, pek çok yemeğin temelini oluşturarak mutfakta büyük kolaylık sağlıyor. Hem sulu yemeklere hem de makarna, pizza gibi yiyeceklere lezzet katan bu soslar ev yapımı olduğu için katkı maddesi içermez. Çocuklarınız sağlıklı ürünlerle hazırlanmış öğünler tüketirken sizin de içiniz rahat edebilir.
26 Eylül 2023 - 16:00
Yeşil fasulyeyi böyle deneyin! Patates kızartmasını tahtından edecek tarif...
Fasulye Kızartması, özellikle Karadeniz bölgesinde sıkça yapılan bir tarif olup, patates kızartmasına alternatif olarak tercih edilebilir. Lezzetli ve pratik yapımıyla sofralarınıza renk katacak olan bu tarifi denemenizi öneririz. İşte o tarifin püf noktaları...
26 Eylül 2023 - 12:39
Tatlı sevmeyenler bile parmaklarını yiyecek! Ejder pastasının akıllara kazınan tarifi ve detaylı hazırlanışı
İştah açan görüntüsüyle akıllara kazınacak bir lezzet olan ejder pastası, hem misafirlerinize hem de ailenize yapabileceğiniz enfes bir tatlıdır. Rengarek olması sebebiyle çocukların da ilgiyle yiyeceği bu tatlıyı hazırlayıp sevdiklerinize keyifli dakikalar yaşatabilirsiniz. İşte detaylar...
26 Eylül 2023 - 09:37
Komşulara dağıtmak için Mevlid kandiline özel pişi tarifi! Puf puf kabarıyor ve asla yağ çekmiyor...
Mevlid Kandili'nde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bu lezzetli pişi tarifi, kolay yapımıyla da dikkat çekiyor. Ailenizle ve komşularınızla bir araya gelerek bu özel günü kutlayabilir ve tatlı ikramlarınızla onların yüzünü güldürebilirsiniz. İşte Mevlid kandiline özel pişi tarifinin detayları..
25 Eylül 2023 - 13:26
22 yıllık helvacıdan lezzet tüyosu! İrmik helvasının lezzetini katlıyormuş
İrmik helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Güzel ve kıvamlı bir helva yapmak isteyen vatandaşlar, bu işin püf noktalarını sıklıkla merak ediyor. Biz de işin ustası Erdin Daşlıpınar'ın paylaştığı lezzet sırlarını sizler için derledik. İşte bilmeniz gereken müthiş kıvamlı helva tarifi...
25 Eylül 2023 - 12:07
Tadı paylaşınca güzel! Ağızda dağılan kandil simidinin asırlık tarifi
Kandil simidi, Türk mutfağında özellikle kandil gecelerinde yapılan, dışı çıtır içi yumuşak yapısıyla sevilen bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle kandil gecelerinde misafirlere ikram edilen, üzerine bolca susam serpilmiş bu simitler, ağızda hafif bir tat bırakıyor. Hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay olan bu simitlerin kendine has tarifini sizler için derledik. İşte detaylar...
Başa Dön
1
2
3
4
...
10
Sona Git