Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Resul İzmirli
resul.izmirli@ihlas.net.tr
1152 Yazı
3 Nisan 2010
Herkes işine baksın kardeşim!
Patnos'ta yetmişli yıllarda yedek subay olarak görev yaparken dört bin dört yüz küsur metre yüksekliğindeki Süphan Dağına sabah başlayıp akşama geri dönmek üzere tırmanmıştık. Laf aramızda insan yaşlandıkça böyle hatıraları daha bir zevkle anlatıyor.
Devamını Oku
31 Mart 2010
Yedisinde yetmişinde...
Çocukken kendimiz oyunlar tasarlar, bu oyunların kurallarını kendimiz belirlerdik.
Devamını Oku
27 Mart 2010
Sakın kendinizi dinlemeyin, rahatınız kaçar!
Şöyle etrafınızı dikkatlice gözleyin! Ne kadar çok israf olduğunu hemen görürsünüz. Mesela ekmek konusundaki israf dillerden düşmez. Gerçekten milyonlarca ekmek çöpe gitmektedir.
Devamını Oku
24 Mart 2010
Yetti gari akaadeş!
"Benim köylüm, benim işçim, benim memurum, benim esnafım...", "Dün dündür, bugün bugündür...", "Binaenaleyh biz ne demişiz de, yerine getirmemişiz...", "Kim ne veriyorsa benden beş misli..."
Devamını Oku
20 Mart 2010
Alışkanlıklar!..
Uzun yılların tecrübesiyle söylüyorum 'İnsanoğlunun alışkanlıklarından vazgeçmesi çok zordur!..' Şimdi siz bunu hemen sigarayla ilgilendirmişsinizdir. Evet, en göze batan alışkanlıklardan biridir sigara tiryakiliği. Ama öyle başka alışkanlıklarımız var ki onlardan kurtulmak bazen mümkün olmuyor.
Devamını Oku
17 Mart 2010
"Engastan" mı "essahtan" mı?..
Bizim Alaşehir'de 'engastan' diye bir deyim vardır. Bu deyimi çok uzun yıllar önce bu sütunda başka bir vesileyle gündeme getirdiğimi hatırlıyorum. Ancak bu kelimeyi en güzel açıklayan örneği de anlatayım yeniden...
Devamını Oku
13 Mart 2010
Boy sadece metreyle mi ölçülür?..
Her şeye 'yönetim' gözlüğüyle bakmak bende bir 'tik' oldu. Her girdiğim ortamda gözüm kulağım etrafta.
Devamını Oku
10 Mart 2010
Havalı dersin hocası olmak!
İki insan bir araya gelince mutlaka bir yönetim problemi ortaya çıkar. İsterseniz hemen deneyin. O zaman bu yönetim işini ciddiye almak lazım geldiğinde hemfikiriz. Üniversite'de asistanlığa başladığım 1970'li yıllarda aynı kürsüde beraber çalıştığımız bir arkadaşım Fransa'ya iki yıllık bir ihtisas programına gitmek için hazırlanıyordu. Verdiği derslerden biri de 'Yönetim ve Organizasyon' idi. Bu dersi kime teklif etti ise kimse kabul etmemişti. Sonunda gerçek dostu olan bendenize bu dersi kabul etmem için rica etti. Ben de kendisini kıramadım kabul ettim.
Devamını Oku
3 Mart 2010
Susma birader!
Uzun yıllar önce Philips Türkiye'nin yöneticisi olan Atok İlhan Beyi dinlemiştim bir kongrede. Değişimle ilgili muhteşem bir sunuş yapmıştı. Ama o günden bendenizin aklında kalan en önemli cümle şu olmuştu: "Susan toplumun problemlerine çözüm üretemezsiniz!"
Devamını Oku
27 Şubat 2010
'Bushman'lar kadar da mı olamadık!
İnsanoğlunun bu dünyadaki macerası bilinmez öncelerden beri devam edip gidiyor.
Devamını Oku
24 Şubat 2010
Yatay iletişim
Örgütlerde iletişim, olmazsa olmazların başında gelir. İnsan vücudundaki sinir sistemi ile meseleyi anlamak hep başvurulan bir usuldür malum. Hani beyinde bir bölge hasar görür veya beyinden çıkan mesajları ileten sinirlerde bir yıpranma olursa mesajın ulaşması gereken bölüm zarar görür, hatta zaman içinde bundan bütün vücut etkilenir. Yani bir organizmada mesajların en ücra köşelere kadar yayılması şarttır.
Devamını Oku
17 Şubat 2010
TÜSİAD ne demek istiyor?
Tarım çağından sanayi çağına geçilirken ortaya çıkan büyük işletme veya daha bilindik tabiriyle 'fabrika'larda verimliliği artırmak için birçok bilim adamı kafa yormuşlar malum.
Devamını Oku
13 Şubat 2010
Pupa yelken!
Dünyanın en zor işi nedir sizce? Bana sorarsanız 'Karar vermek' derim. Gerçekten karar vermek insanın bütün benliğini sarsan bir faaliyettir.
Devamını Oku
10 Şubat 2010
Mazel kaplama mobilyanız oldu mu hiç?
Babamın marangoz dükkânı bazı okuyucuları bıktırmış olabilir, onun için bu defa dayılarımın mobilya atölyesinden sesleneceğim sizlere bu soğuk kış gününde... Bende derin izler bırakan o dükkan İzmir'de Arap Fırını Sokağındaydı. Her yıl birkaç haftalığına gittiğimiz İzmir'de, dayılarla beraber çocukluğumun unutulmaz hatıralarından olan günler yaşamışımdır hep.
Devamını Oku
6 Şubat 2010
Sor soruyu al cevabı
Yönetim ve Organizasyon konusunda Yüksek Lisans Programında bir sömestir beraber olduğumuz arkadaşlara "Türkiye'deki 'Yönetim ve Organizasyon Kültürü'nü genel olarak değerlendiriniz!" diye sorduk. İşte onlardan birinin verdiği cevap:
Devamını Oku
3 Şubat 2010
Adamın derdine bak!
Memlekette senelerdir öyle lüzumsuz gailelerle uğraşıp duruyoruz ki, çok önemli konulara dönüp bakmaya bile vaktimiz olmuyor.
Devamını Oku
30 Ocak 2010
Tasarruf mu zor yatırım mı zor?
Genel Ekonomi'den çok fazla anlamam. Ama ara sıra kendime göre modeller kurarak konuyu kafama yatırmaya çalışırım.
Devamını Oku
23 Ocak 2010
Her şeyi ithal etmişiz kardeşim
Kavga gürültüden dünyada ne olup bittiğini ıskalamaya başladık yeniden. Bunu biz hep yapıyoruz. Ya da bize bunu hep yaptırıyorlar. Sonuç değişmiyor. Biz zararlı çıkıyoruz.
Devamını Oku
20 Ocak 2010
Çantadan çıkanlar!
Bir takım çantası düşünün! Neler olur içinde. Her çeşitten alet değil mi? Çekiç, kerpeten, pense, testere, her boyda anahtar, alyan anahtarları, tornavida, lokma takımı...
Devamını Oku
16 Ocak 2010
Kâse-i fağfur
Köşe yazarları okuyuculardan sözlü, yazılı, elektronik, klasik her ne şekilde olursa olsun bir mesaj, bir tepki aldıkları zaman 'dört köşe' olurlar...
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
...
58
Sona Git