Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Mustafa Selçuk
mustafa.selcuk@tg.com.tr
1549 Yazı
22 Nisan 2008
Faiz hikâyeleri
Türkiye son beş yılda enflasyonu düşürdü; faizi de indirdi. Ama yine de son beş yılda "en yüksek reel faizi ödeyen ekonomi" etiketinden kurtulamadı.
Devamını Oku
20 Nisan 2008
İrkildiğim kelimeler
Kavram curcunası yaşanıyor bu ülkede. Belki de yaşatılıyor demeliyiz. Sözlük manalarına kimsenin itiraz edemeyeceği kelimeler, kullanım amaçları ile birleştiklerinde ya bir dayatma ya da bir tabu olarak çıkıyor karşımıza... "Uzlaşma" denildiğinde statükoya biat etmek kastediliyor mesela...
Devamını Oku
17 Nisan 2008
Gerekirse..
Dibi göründü dense de dünyada finansal kriz devam ediyor. Küresel büyümenin yavaşlayacağı, ülke enflasyonlarının artacağı genel kabul gören tahminler...
Devamını Oku
15 Nisan 2008
Büyürüz büyümesine de...
Gelişmiş ülkelerde kriz var. Dünyanın genelinde de büyüme yavaşlıyor.
Devamını Oku
13 Nisan 2008
İncir çekirdeğini dolduralım mı?
"Kupür derlemesiyle parti kapatma" garabeti ülkenin tepesine bir çöktü, pir çöktü. Statüko muhafızlarının etekleri sevinçten zil çalarken, "bu ülkede bir gün gerçek demokrasi olur da ben görebilir miyim bilmiyorum" diyenler bir kez daha boyunlarını büktüler.
Devamını Oku
10 Nisan 2008
Ekonomi=Borsa?
Siyasi veya konjonktürel bir hadisenin ekonomiye etkilerini sadece borsa endeksi üzerinden okumak gibi bir alışkanlık var Türkiye'de. Siyasiler de, piyasa yorumcuları da bu "janjanlı" yorumları yapmayı seviyorlar.
Devamını Oku
8 Nisan 2008
S&P'yi suçlamak kolay ama...
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors, Türkiye'nin ekonomik görünümünü "negatif" olarak belirleyince çok tepki aldı.
Devamını Oku
6 Nisan 2008
İstikrar senin neyine Vesayet!
"İmtiyazsız, sınıfsız kaynaşmış bir kitleyiz." Kentli laiklerin pop versiyonu ile coştukları 10. yıl marşının bu mısrası, hakim ideolojinin mottolarından birisidir.
Devamını Oku
3 Nisan 2008
Alaşağı
"Bak, dava kabul edildi ama borsa çökmedi, dolar fırlamadı, hani ekonomi etkilenecekti" diye ortalıkta gezinen "parlak beyinlere" soruyorum:
Devamını Oku
1 Nisan 2008
İşte size teferruat!
Gözümüz aydın! İktidar partisi kapatılmak istenen, Cumhurbaşkanına, Başbakanına ve bakanlarına yasak getirilmesi talep edilen bir ülkedeyiz.
Devamını Oku
30 Mart 2008
Geri bas!
Uzlaşma, sağduyu, hukukun üstünlüğü, demokrasinin kurum ve kuralları, kurumlar arası mutabakat...
Devamını Oku
27 Mart 2008
Gerçek acıdır
"Türkiye'nin ekonomisi sağlam. Yatırımcı ilgisini cezbedecek bir büyüme potansiyeli var. Makro göstergeler güven verici. Global kriz Türkiye'yi etkilese de sarsmaz.
Devamını Oku
25 Mart 2008
Ya büyüme durursa...
2002-2007 arası Türkiye'nin ekonomi tarihinin en parlak dönemi oldu. Enflasyon dramatik biçimde düştü, bütçe açıkları yıllar sonra kontrol edilebildi.
Devamını Oku
23 Mart 2008
Devlet hizmet etmez!
Hayır efendim, devlet bal gibi de hizmet eder. Eğer Türkiye uygar dünyanın bir parçası olacaksa, devlet de bireye ve topluma hizmet eder hale gelecek.
Devamını Oku
20 Mart 2008
Dünyada kriz varmış, ne gam! Yeter ki statüko devam etsin...
'Bir günlük kayıp 33 milyar dolar' tarzı abartılı yorumlar yapacak değilim. Pazartesi günü çöken borsanın tek müsebbibi "iddianame garabeti" değildi.
Devamını Oku
18 Mart 2008
Yabancıyı bırakalım, kendimize izah edebiliyor muyuz?
Bir "dünya ülkesi" olma iddiasındaki Türkiye'nin içine düşürüldüğü bu garabeti, parçası olmaya çalıştığı uygar toplumlara nasıl açıklayacağını düşünüyoruz, değil mi?
Devamını Oku
16 Mart 2008
Suyu tersine akıtmak mümkün mü?
"En iyisi halkı kapatın". Ergun Özbudun, sözün bittiği yerde en doğrusunu söylemiş.
Devamını Oku
13 Mart 2008
W
Yazının başlığı yanlışlıkla silinmiş zannetmeyin. "W", son dönemin yıldızı kötümser iktisatçı Nouriel Roubini'nin ABD'nin geleceğini tahmin ederken kullandığı sembol.
Devamını Oku
11 Mart 2008
Türk lirası mı, döviz mi?
Ekonomiyle ucundan kıyısından ilgilenip de bu soruya muhatap olmayan yoktur herhalde. "Dolar ne olur?" sorusuna Arman Kırım hocanın eğlenceli bir cevabı vardır:
Devamını Oku
9 Mart 2008
Arkadaşıma dokunma
Naif, ama bir o kadar da kararlı bir istekti. Boğaziçi'li öğrencilerin, başörtülü arkadaşlarına destek eyleminin sloganıydı: Arkadaşıma dokunma!
Devamını Oku
Başa Dön
1
...
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
...
78
Sona Git