Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
__
:
__
:
__
Türkiye Gazetesi Yemek Sayfası
Nohut tava - Ramazan Sofrası
11 Mart 2025 - 13:46
Piliç eti seçerken dikkat etmeniz gerekenler ve mükemmel piliç yemeği için ipuçları
10 Şubat 2025 - 10:05
Grip düşmanı zencefilli portakal tatlısı
29 Aralık 2024 - 12:17
Kış aylarının vazgeçilmezi: İşkembe Çorbası kokusuz nasıl yapılır?
16 Aralık 2024 - 10:12
Ayva tatlısı yanında kaymak mı yoksa süzme yoğurt mu olsun?
20 Eylül 2024 - 02:40
Türkler artık ne yiyip ne içiyor? Mangal keyfi geride kaldı
Dünyanın en iyi 100 tatlıcısı belli oldu! İlk 25'te Türk isimler de var
Dünyanın en iyi salataları açıklandı! Türkiye'den bir lezzet de listede
Elazığ'da eski koca dehşeti! 13 yerinden bıçaklayarak katletti
Hatay'da 6 ürüne coğrafi işaret
Siirt kiteli artık resmen tescilli
25 Eylül 2023 - 10:51
Pilava 1 tatlı kaşığı eklenince lezzeti katlanıyor! Safranın faydaları saymakla bitmiyor
Safranlı pilav son dönemin en çok tercih edilen pilavlarından biri oldu. Safran, pilavınıza hem renk hem de benzersiz bir aroma katar. Özellikle özel günlerde veya misafirlere sunulacak şık bir yemek olarak tercih edilir. İşte safranlı pilav tarifiyle ilgili bilmeniz gereken her şey...
24 Eylül 2023 - 14:28
İşin sırrını 41 yıllık yoğurtçu paylaştı! Yoğurdu kaya gibi mayalama tekniği
Yoğurt yapımı, doğru tekniklerle yapıldığında oldukça kolay ve lezzetli bir süreçtir. 41 yıllık yoğurtçu Mustafa Mehmet Daşpınar'ın paylaştığı bu püf noktalarını takip ederek, evde kendi yoğurdunuzu yapabilir ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı edinebilirsiniz.
24 Eylül 2023 - 11:58
Tandır tadında tavuk baget tarifinin püf noktası! İçi sulu, dışı çıtır çıtır oluyor
Tavada tavuk baget tarifi, birçok evde severek tüketilen, pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli bir yemektir. Tavuk bageti pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için derledik. İşte detaylar...
24 Eylül 2023 - 11:56
Tadına bakanların damağı çatlıyor! Kırmızı jalapeno turşusunun tam ölçülü tarifi ve hazırlanış tüyoları
Jalapeno, özellikle Meksika ve Latin mutfağında popüler olan, hafif acı bir biber çeşididir. Genellikle yeşil renkte olur, ancak olgunlaştıkça kırmızıya dönebilir. Hem taze olarak hem de turşu ya da sos yapımında kullanılır. jalapeno biberi, acılığına rağmen tadı ve aroma zenginliğiyle çok sevilen bir malzemedir. İşte lezzetine doyamayacağınız jalapeno turşusu tarifi...
21 Eylül 2023 - 18:56
Ağızda kıyır kıyır dağılan anne kurabiyesi yapmanın püf noktası! Üstelik her tarif için uygun...
Türk mutfağında oldukça sevilen, yumuşacık ve lezzetli bir kurabiye çeşididir. Genellikle anne tarifleriyle özdeşleşmiş olan bu kurabiye, özellikle çocukların sevdiği, pratik ve tatlı bir atıştırmalıktır. Anne kurabiyesi yapmak için bu 5 püf noktayı takip etmeniz önemlidir. İşte anne kurabiyesi yaparken bilmeniz gereken her şey...
21 Eylül 2023 - 14:25
Bu tarifle börekler çıtır çıtır olacak! Börek ustalarının sır gibi sakladığı o teknik
Börek, Türk mutfağında her öğün tüketilebilecek, vazgeçilmez lezzetlerden biridir. Damak çatlatan börekleri hem misafirleriniz hem de sevdikleriniz için hazırlayabilirsiniz. Börek ustasından aldığımız püf noktaları sizler için derledik. İşte puf puf kabaran börek tarifi...
21 Eylül 2023 - 13:49
Evde yapılan irmik helvasına lezzet katan tüyo! Tatlıcıların sır gibi sakladığı o tarif
Türk mutfağının klasik tatlılarından biri olan irmik helvası, hem pratik hem de lezzetlidir. Genellikle tatlı krizlerini geçirmek, misafirlere sunmak veya bayram sofralarında yer alması amacıyla yapılır. İrmik helvası yaparken bilmeniz gereken her şeyi sizler için derledik. Evde irmik helvası yaparken mutlaka bu tariften yararlanın. İşte detaylar...
20 Eylül 2023 - 17:34
Kısırı bir de böyle deneyin, bağımlısı olacaksınız! Ege usulü kısırın sır gibi saklanan püf noktası
Kısır, Türk mutfağında özellikle beş çayı saatinde sevilerek tüketilen bir yiyecek olarak karşımıza çıkıyor. Birçok yörede farklı şekillerde hazırlanan kısır, lezzetiyle damak çatlatıyor. Özellikle yaz aylarında, pikniklerde de tercih edilen, bulgur, zeytinyağı, limon, domates, yeşillikler ve çeşitli baharatlarla yapılan bu aperitifi bir de Ege usulü ile deneyin. İşte detaylar...
20 Eylül 2023 - 17:05
Sır gibi saklanan tutmaç çorbasının tarifi: Tüm dertlere derman olduğu biliniyor
Tutmaç çorbası, Türk mutfağının geleneksel ve besleyici bir çorbasıdır. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'ne ait bir yemek olarak bilinse de, Türkiye'nin pek çok yerinde yapılır ve sevilerek tüketilir. Tutmaç çorbası, doyurucu ve lezzetli yapısıyla sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alır. İşte bu lezzetin yapılış aşamaları...
20 Eylül 2023 - 10:46
Fırında nar gibi tavuk budu pişirmenin püf noktası! İçi lokum dışı çıtır çıtır oluyor
Fırında nar gibi tavuk budu tarifi, özellikle akşam yemekleri için ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifin püf noktalarını sizler için derledik. İşte içi sulu dışı çıtır çıtır olan bu tarifin detayları...
20 Eylül 2023 - 10:10
Elazığlı ustaların sır gibi sakladığı püf noktalar: Ciğer kavurma bu yöntemlerle lokum gibi oluyor!
Enfes bir ciğer kavurma yapmak için doğru malzemeleri seçmek ve doğru pişirme tekniklerini kullanmak gerekiyor. Elazığlı ustaların tariflerini ve pişirme tekniklerini sizler için derledik. İşte sır gibi saklanan püf noktaları...
19 Eylül 2023 - 13:45
Haşlanmış mısırı ziyan etmeyin! Tüm mısırları lokum gibi yapan o haşlama tekniği...
Mısırı doğru bir şekilde haşlamak, lezzetli bir sonuç için oldukça önemlidir. Fark etmeden yapılan yanlış işlemler, mısırın tadını bozabilir. Mısır pişirmenin püf noktalarını sizler için derledik. İşte detaylar...
19 Eylül 2023 - 11:44
28 yıllık turşucunun lezzet sırrı! Acı biber turşusunun kütür kütür olmasını sağlıyor…
Acı biber turşusu, özellikle Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak tüketilen, lezzetli bir yiyecektir. Acı biberlerin baharatlı ve ekşi lezzeti, et yemeklerinin, mezelerin veya salataların yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Asla erimeyen kütür kütür acı biber turşusu yapmak istiyorsanız, aradığınız tarifi 28 yıllık ustasından edindiğimiz bilgilere göre derledik. İşte erimeyen ve tortulanmayan kütür kütür acı biber turşusu tarifi ve püf noktası...
19 Eylül 2023 - 09:59
Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemekti! Asırlık Osmanlı tarifiyle kavun dolması
Osmanlı mutfağında meyve ile tatlı ve tuzlunun bir arada bulunduğu tariflere sık sık rastlamaktayız. Kavun dolması da içeriğinde hem meyve hem de tuzlu bir harç bulundurmasıyla bu tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yapımı oldukça basit olan bu lezzet, Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet'in de en sevdiği yemekti. İşte sultanlara yaraşır kavun dolması tarifi...
18 Eylül 2023 - 17:13
Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi: Aşçılar bu pişirme tekniğini kullanıyor
Un kurabiyesi, Türk mutfağının en sevilen tatlıları arasında yer alır. Ağızda dağılan dokusu ve lezzetiyle herkesin favorisi olan bu kurabiyenin yapımı oldukça kolaydır. Ancak, başarılı bir un kurabiyesi için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. İşte bilmeniz gereken o püf noktalar...
18 Eylül 2023 - 16:59
En sağlıklı yağı uzmanı açıkladı! 1 kaşığı bile yemeği lezzetlendiriyor
Kuyruk yağı mutfakta olması gereken sağlıklı bir yağdır. Yüksek oranda doymuş ve tekli doymamış yağ asitleri içerirken, vitaminler ve mineraller açısından da zengindir. İşte kuyruk yağı hakkında bilmeniz gereken her şey...
18 Eylül 2023 - 14:54
Doğru yapan pek kimse yok! 25 yıllık ustasından kol böreği tarifi
Metin Melih Kırcı'nın yılların tecrübesiyle paylaştığı bu tarif sayesinde kol böreği yapmak artık çok daha kolay! Siz de bu tarifi deneyerek sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz.
18 Eylül 2023 - 11:19
Tel tel dökülen börek nasıl yapılır? 22 yıllık börekçiden börek pişirme tüyoları
Börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İncecik açılan yufkaların arasına peynir veya et gibi malzemeler konularak hazırlanan börekler, hem kahvaltılarda hem de öğün aralarında tercih edilen bir atıştırmalıktır. Ancak, börek yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir. Bu içerikte sizlerle börek pişirirken bilmeniz gereken tüyoları paylaşacağız.
17 Eylül 2023 - 17:06
Bulgur pilavının doyurucu olmasını sağlıyor! Üstelik tencereye 1 adet eklemek bile yetiyor
Bulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle sulu yemeklerin yanına çok yakışan bu pratik yemek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bulgur, buğdaydan yapılan lif ve protein açısından zengin olan bir tahıldır. Bulgur pilavı, genellikle etli, sebzeli veya sade olarak yapılabilir. Bu yemeğin doyuruculuğunu artırmak isteyenler için ise bir tarif derledik. İşte detaylar...
17 Eylül 2023 - 09:55
Lokum gibi pişen ciğer kavurma tarifi: Sırrı, tencereye konan 1 kaşık yağda!
Ciğer kavurma, Türk mutfağının sevilen ve besleyici lezzetlerinden biridir. Genellikle kuzu veya dana ciğeriyle yapılan bu yemek, sade ve baharatlı bir şekilde pişirilir. Vereceğimiz basit ipuçları sayesinde, ciğer kavurma yemeğiniz her zaman lokum gibi pişecektir. İşte evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir ciğer kavurma tarifi...
05 Eylül 2023 - 11:41
Lahana turşusuna lezzet katan o tarif: 25 yıllık turşucu işin sırrını anlattı
Turşu, özellikle Türk mutfağında çok sevilen, sebzelerin veya meyvelerin tuzlu ve sirke içinde fermente edilmesiyle yapılan lezzetli bir mezedir. Patlıcan, salatalık, lahana, biber gibi birçok sebzenin turşusu yapılabilirken sağlıklı olması sebebiyle her yaş grubu tarafından tüketilebilir. Lahana, en çok tercih edilen turşuların arasında yer alır. Sizler için lahana turşusuna lezzet katan o tarifi derledik. İşte detaylar...
Başa Dön
1
2
3
4
5
...
10
Sona Git