Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Oğuz Gökmen
oguz.gokmen@tg.com.tr
278 Yazı
30 Mayıs 2004
Majesteleri İsrail hakkında ne düşünüyorlar?
İran bizim bin yıldan beri dip komşumuzdur. Mezhep farkları olsa da dinimiz birdir. Dillerimiz de birbirine yakın sayılır. Arada etkileşme vardır. Birbirimizi severiz, sevmeyiz, ama yüz yıllardır kavga da etmeyiz!.. 4'üncü Sultan Murat döneminde 1639'da yapılan Kasrı Şirin Anlaşmasından bu yana aramızda savaş olmamıştır.
Devamını Oku
23 Mayıs 2004
Tony Blair'in Ankara ziyareti!
İngiltere Başbakanı geçen hafta sonunda Ankara havalarında bir bahar rüzgârı gibi birkaç saatliğine şöyle bir esti geçti. Bu kadar kısa süre içinda haşmetli İngiltere Kraliçesinin Başbakanı kimlerle ve hangi önemli meseleleri görüştü?
Devamını Oku
16 Mayıs 2004
Türk-Yunan ilişkilerine dair!..
Başbakan Yunanistan'a gitti. Batı Trakya'daki Türkler'e bir yudum can suyu verebilmek için Gümülcine'ye kadar uzandı. Oradaki soydaşlarımız tam elli yıldır bunu bekliyorlardı. Giderken siyasi nezaket gösterdi, ev sahibine "Eğer bu ziyaret sizi rahatsız edecekse vazgeçerim" dedi. İyi ki gitti.
Devamını Oku
9 Mayıs 2004
Şimdilerde birileri yaşıyor olsa idi?!.
Geçen 1 Mayıs'ta İrlanda'da da AB panayırı veya festivali vardı. İrlanda, dönem başkanı olarak AB'ye yeni alınan 10 ülkenin Birliğe katılması sebebiyle ülkesinde büyük merasim düzenlenmişti.
Devamını Oku
2 Mayıs 2004
Referandumdan sonra durum!
Durum ortadadır: Annan Planı'na Rumlar "Hayır", Türkler ise, "Evet" demişlerdir. Bu köşede önceden yazmıştık. "KKTC vatandaşı olsa idim evet derdim" demiştik!
Devamını Oku
25 Nisan 2004
Politikada mevsim!
Politikanın mevsimi, takvimi, günü gündemi yoktur. Gün olur yaz ortasında üşür, donarsınız. Kışta karda kıyamatte sıcaktan bunalır terlersiniz. Gürül gürül akan çeşmenin yanında susuzluktan ağzınız kurur gibi olur!..
Devamını Oku
18 Nisan 2004
Beyaz Saray'ın başı dertte!
ABD'de 11 Eylül 2001 terör olayından bu yana Beyaz Saray'ın bahçesi taşlanıyor. Önüne gelen Başkanı tenkit ediyor, başta ABD'nin uluslararası güvenlik sorumlusu "siyah inci" Condoloezza Rice olmak üzere Pentagon mensuplarına ateş püskürüyor.
Devamını Oku
11 Nisan 2004
Kıbrıs konusunda AD-referandum mutabakat!
Bu hafta yazılacak pek çok konu vardı. Ama başlıktakini, hem Türkiye hem KKTC ve vatandaşları bakımından büyük önemi ve tarihi güncelliği dolayısı ile yine öne almak gerekti. Kıbrıs Adası'nın 1517'lerde Osmanlılar tarafından zaptından bu yana geçirdiği macerayı bilmeyenimiz yoktur.
Devamını Oku
4 Nisan 2004
Siyasette geceler gebedir!
Siyasette, hem iç hem dış politikada son yılların en uzun gecesini yaşadık o gece!... Gözlerimiz ekranda, gönüllerimiz Zürich kantonuna bağlı Bürgenstock köyünde takılı kaldı. Kıbrıs'ın kaderinde bu yörelerin havası var. Kıbrıs bir devlet olarak 1959 yılında bu yörelerde doğmuştu.
Devamını Oku
28 Mart 2004
Haftanın konusu Büyük Orta Doğu meselesi
Bugün bizde seçim var onu yazamazsınız yasak var. Yarını bekleyeceğiz. Yarın İsviçre'de Kıbrıs var. Onu da yazmak için çok erken. Denktaş'sız bir toplantıdan nasıl bir Kıbrıs çıkar? Bilemeyiz. Her ikisini de bekleyip göreceğiz. Bu hafta için kala kala en güncel mesele, bize göre hepimizi çok ilgilendiren nereden çıktığı bilinmeyen ama üzerinde çok konuşulan şu mahut "Büyük Orta Doğu Tasarımı"dır.
Devamını Oku
21 Mart 2004
Terör!.. Terörü önleyici savaş!.. Teröre karşı savaş!..
Terör öldürmek, rastgele kim olursa olsun öldürmek, yok etmek, etrafı, etrafındakileri öldürmek sureti ile geri kalanları ürkütmek ve sindirmek anlamındadır.
Devamını Oku
14 Mart 2004
Patrik ve Patrikhaneye dair!
Bu hafta yazılacak çok şey vardı. Yunanistan seçimleri, Karamanlis Hükümeti, Kıbrıs müzakereleri, Irak gelişmeleri, Büyük Orta Doğu tasarımı ve nihayet bizde 28 Mart Mahalli Seçimleri vs...
Devamını Oku
7 Mart 2004
Türkiye'nin gündemi!..
Günümüzde Türkiye'nin gündemi iç ve dış politika konuları ile tıka basa doludur. Hükümet gelen giden ziyaretlerden kendi gündemine bir çeki düzen vermekte, bir öncelikler sırası oluşturmakta zorlanıyor.
Devamını Oku
29 Şubat 2004
Her ziyarette bir bereket vardır!..
AKP hükümeti seçimden çıkalı bir, bir buçuk yıl kadar oldu. Ne yapıp neleri yapamadığının bilançosunu yapabilecek durumda değiliz. Yapabilsek bile bu, büyük ihtimalle yanlış ve mutlaka insafsızlık olur.
Devamını Oku
22 Şubat 2004
Türkiye'yi AB dışında tutmak isteyenler
Türkiye'nin Atatürk'ten hatta Tanzimattan bu yana siyasi vizyon ve vokasyonu hep Batı'ya yönelik olmuştur. Bunun hem içimizde hem dışımızda karşıtları çoktu giderek azaldı.
Devamını Oku
14 Şubat 2004
İki seçim arasında... İki arada bir derede!..
İki seçimden birincisi önümüzdeki mart ayının 28'inde bizde yapılacak mahalli idareler seçimleridir. İktidardaki AKP için öyle ahım şahım bir önemi olacaktır denilemez.
Devamını Oku
7 Şubat 2004
Amerika dönüşü
Başbakan Amerika seferinden zamanında döndü. Atatürk Havalimanı'nda verdiği beyanatında medyadan öğrendiklerimizden fazla bir şey söylemedi.
Devamını Oku
31 Ocak 2004
Konular kutuya sığacak mı?!..
Bu yazıya başladığım saatlerde Başbakan Erdoğan Beyaz Saray'da Başkan Bush ile görüşüyor olmalıdır. Çok kalabalık bir heyetle gitti. Bir bakıma iyi de etti. Eski zamanların "Devlet" ziyaretlerini hatırlatan bir görüntü sergileniyor!.
Devamını Oku
24 Ocak 2004
Başbakanın ABD ziyareti!..
Bu, ciddi ve önemli bir ziyarettir. İki ülke arasında geniş çaplı, uzun perspektifli bir konuşmayı ve anlaşmayı gerektirecektir.
Devamını Oku
17 Ocak 2004
Beşar Esad'ın Türkiye ziyareti!..
Suriye dünya savaşından bu yana bizim dip komşumuzdur. Çoğu yerde Haydarpaşa'dan Bağdat'a giden demir yolunun güzergahını takip ederek 800 km'den bile fazlaya kadar düpedüz uyazıp gider. Sınırın doğal bir ayırımı yoktur.
Devamını Oku
Başa Dön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
...
14
Sona Git