Komplo teorileri ve koronavirüs

A -
A +
 
 
Komple teorileri bütün Batı demokrasilerinde var. Çeşitli konularda filmler yapılır, kitaplar yazılır. Bu işin membaı Amerika’dır. Kennedy cinayetinden iklim değişikliklerine, Bill Clinton’ın Başkan olmasından Rockefeller’a kadar ne komplolar yazıldı Amerika’da. Texe Marrs’ın kitapları geniş alıcı buldu.
Hollywood bile dayanamadı ve 1998’de Mel Gibson ve Julia Robert’la “Komplo Teorileri” filmi bile yapıldı. Elbette belli bir zekâ ve akıl yürütmeyle belli önermeler de bulunulabilir. Özellikle ortada bir cinayet, bombalama, iktidar değişikliği, medyada çıkan karalama türü haberler üzerinden komplo yapılır.
Orta Doğu ve Türkiye’de yapılan komplo teorileri ise biraz da Batı karşısında alınan yenilgilerle alakalı. Mesela şu lafı duymuşsunuzdur: “Orta Doğu’da bir şey varsa arkasında İngilizler vardır.” Bunun sebebi 1. Dünya Savaşı’nda Orta Doğu coğrafyasının İngilizlerden aldığı ağır yenilgidir. Hâlbuki İngiltere hâlâ güçlü ülke olmasına rağmen eski hâlinden eser yoktur.
İngiltere’nin yıllık bütçesi 2.7 trilyon dolar. Bir de bu ülkeleri aşırı abartmak bana o ülkelerin PR’ı gibi geliyor. Bunu en çok yapan da İsrail. Tabii ki İsrail güçlü bir ülke ama her şeyi kontrol ediyor demek ne kadar doğru? Yıllardır bütün gücüne, Batı’dan aldığı yardımlara, devlet terörüne rağmen Filistinli kardeşlerimizi yıldıramadı. İsrail şöyle devlet, böyle devlet gibi söylemler en çok İsrail’in hoşuna gidiyor. MOSSAD için bunu çok yaptılar. Sanki her istediğini yapabilir gibi algı oluşturdular. Hâlbuki tarihte MOSSAD’ın başaramadığı onlarca espiyonaj girişimi var, tıpkı CIA ve MI6’in olduğu gibi...
Komplo teorisini üretenler bulaşıcı hastalıkları da böyle yorumluyor... Olaya bilimsel bakmayınca masabaşında her şeye cevap bulunuyor. Aynı şey koronavirüs için geçerli. Bizde de, dünyada da birileri “ben bunu tahmin etmiştim” diyor. Edemezsin. Çağın, modernizmin kendine göre şartları var. Şu an nasıl koronavirüsle uğraşıyorsak belki 30-40 yıl sonra başka bir virüs ya da hastalıkla uğraşıyor olacağız.
Gerçekler ortaya koyuyor ki, Wuhan’da doktorlar bu virüsün yeni bir tür olduğunu anladılar. Klasik grip, nezle gibi olmadığını fark ettiler. John Hopkins Üniversitesi’nden doktorlar, bilim adamları harıl harıl virüsü çözmeye çalışıyorlar. Dünyanın her yerinde bilim adamları 24 saat koronavirüsle yatıp kalkıyorlar.
Sonra biri çıkacak, “Ben bunu tahmin etmiştim” diyecek. Hadi diyelim gizli örgütler oturdu planladı. Yahu sen bunu nereden öğrendin? Bu adamlar bu kadar güçlüyse sen bunu öğrenebilir misin? Bir de yabancıların ne yaptığını öğrenmen için dil bilmen lazım. Dünya meselelerini yorumlamak için dil bilmek şart değil ama perspektif açısından size katkısı olur. Adamlar hem gizli toplantı yapacak hem de sen bunu tek kelime dil bilmeden öğreneceksin.
Koronavirüs çok ciddi bir virüs. Yaşlılara karşı hiç acıması yok! Dünyanın her yerinde örneklerini görüyoruz. Bilim insanları aşısını bulsun diye bekliyoruz, çünkü başka çaremiz yok. Virüsler laboratuvar ortamında geliştirilip başka ülkelere salınacak bir konu değil. Eğer öyle olsa bu, savaş sebebidir. Amerika’nın bu durumda Çin’e savaş açması lazım. Trump’ın “Çin Virüsü” demesinin sebebi tamamen seçime dönük bir çalışma. Ayrıca yaptığı açık ırkçılık ama bunun alıcısı olduğunu biliyor Trump. Sürekli buna vurgu yapıyor.
Virüsü geliştirenler böyle bir şey yapsa diyelim, virüs kendine sıçrasa ne yapacakalar? 6 milyar insanı öldüreceklermiş. Kendi hayatını nasıl garanti ediyor? Yıllardır bu palavraları konuşup durdular. İlaç şirketleri kansere ilacı bulmuşlar ama saklıyorlarmış. Yahu birkaç sene önce büyük bir ilaç firmasının sahibi kanserden öldü. Steve Jobs genç bir yaşta pankreas kanserinden öldü. Dünyanın en zengin insanları bazen erken yaşlarda ölüyorlar. Böyle ilaçlar varsa niye kullanmadılar?
Siz bilim insanlarını dinleyin. Doktorları dinleyin. Fahrettin Koca ve diğer yetkililer dinleyin. Akıl ve rasyonellikten ayrılmayın.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.